SZERVEZETT AUTÓBUSZOS UTAZÁSAINK 
Falatnyi Itália, csöppnyi Dolce víta!

OLDAL MENÜ ( a részletekért kattintson a kívánt címre )                                                       

  - PUGLIA - ITALIA EGZOTICA 2021
- NÁPOLYI ÉJSZAKÁK 2021
- BOSZNIA - HERCEGOVINA 2021
- OLASZ TAVAK 2021    
        

- MERRE INDULJAK?   2021 - es útjaink 

- SARAJEVO - MOSTAR - BLAGAJ - NEUM - DUBROVNIK 2021       
- PUGLIA - ITALIA EGZOTICA 2021  

     
- GOLDONI KÁRTYÁVAL UTAZOM 

-TOSCANAMORE 2021

-ITÁLIA KEZE LIGÚRIA SZÍVE
-LIGÚRIAI UTAZÁSAINK 2021
-CINQUE TERRE 

-CINQUE TERRE MARE 2021
-PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK 

-PARTNERIRODÁINK AZ ORSZÁGBAN, AHOL ÚTJAINKAT MEGTALÁLJA ÉS LEFOGLALHATJA

-ÜLŐHELY FOGLALÁS AUTÓBUSZAINKRA

MERRE INDULJAK?

 

Út megnevezése Időpont
Részvételi díj  
                 
Átjelentkezéssel 2020 - as programról
 
Nápoly az ünnepi nagyhéten tervezés alatt 139.900 Ft szerződésben rögzített áron -
Toscanamore tervezés alatt 139.900 Ft szerződésben rögzített áron  
Cinque Terre Mare tervezés alatt 139.900 Ft szerződésben rögzített áron  
Észak - olasz tavak és Torino tervezés alatt 144.900 Ft szerződésben rögzített áron  
Cinque Terre Mare tervezés alatt 149.900 Ft szerződésben rögzített áron -
Sarajevo - Mostar - Dubrovnik tervezés alatt 114.900 Ft szerződésben rögzített áron     
Sarajevo - Mostar - Dubrovnik tervezés alatt 125.000 Ft szerződésben rögzített áron -
Puglia / Italia Egzotica tervezés alatt 217.000 Ft szerződésben rögzített áron -
Olasz tavak, torinói paloták   tervezés alatt   139.900 Ft szerződésben rögzített áron -

 

 

 

GOLDONI KÁRTYÁVAL UTAZOM

2021 - ben is érdemes Goldoni kártyával utazni

A FGC ( Goldoni kártya ) ÁLTAL NYÚJTOTT KEDVEZMÉNYEK


1. Állandó és korlátlan 15 % kedvezmény a Fratelli Goldoni Travel által szervezett autóbuszos utazások részvételi díjából.
2. Állandó és korlátlan 10 % kedvezmény a Fratelli Goldoni Travel kínálatában megtalálható szálláshelyek áraiból.
3. Állandó és korlátlan 10 % kedvezmény a Fratelli Goldoni Travelnél kötött utas és poggyászbiztosítások áraiból.
4. Állandó és korlátlan 10 % kedvezmény a Fratelli Goldoni Travelnél megvásárolt színházjegyek áraiból. A promócióban csak az alábbi színházak vesznek részt: József Attila Színház, Vidám Színpad.
5. Upgrade: emennyiben autóbuszunk hátsóbb soraiba szól a foglalása, de visszamondás miatt, vagy autóbusz csere miatt az első sorokban üresedés van, automatikusan előrébb soroljuk 
6. First Check - in: szállodai bejelentkezéseknél Goldoni kártyás vendégeink prioritást élveznek.
7. Meghívó szakmai programjainkra. 
8. Kivételes kedvezménnyel meghirdetett utazásaink ( 20 - 30 - 40 % - os karácsonyi és születésnapi, anyáknapi, gyermeknapi kedvezmények ) kizárólag Goldoni kártyával elérhetőek.
9. Kis csoportos repülős programjaink, " Csöngess be hozzánk" elnevezésű programjaink kizárólag Goldoni kártyával elérhetőek. ( lásd. Egyéb úti célok menüpont )       
                      

HOGYAN IGÉNYELHET GOLDONI KÁRTYÁT?


Az FGC 2015. november 01 – től folyamatosan igényelhető irodánkban személyesen, vagy elektronikus úton ( info@fratelligoldoni.hu ), az alábbi adatok megadásával: név / lakcím / születési időpont / telefonos elérhetőség / valamint levelezési cím, ha nem azonos a lakcímmel . Az FGC igénylője csak természetes / magánszemély lehet, kiskorú személy esetén szülő szerződhet a gyermek nevében                                           

AZ FGC HASZNÁLATA


Az egyes kedvezmények nem összevonhatóak, illetve nem halmozhatóak. Az utazások kapcsán a kártyával jóváírt 15 % kedvezményen felül további kedvezmény nem vehető igénybe. Az iroda kínálatában meghirdetett szakmai jegyek, last minute utazások árai nem szolgálnak alapul a kártya használatához. A kedvezmények igénybevételéhez foglalással egyidejűleg a partnerkártya bemutatása, vagy  elektronikus úton történő foglalásnál a sorszám,valamint név azonosság igazolása szükséges. A kártyát csak annak birtokosa használhatja, másra át nem ruházható, más számára kedvezmény nem írható jóvá a kártya használatával. Az FGC elvesztéséről, megsemmisüléséről a kibocsátó irodát haladéktalanul értesíteni kell, hogy annak pótlásáról a kibocsátó gondoskodni tudjon.

AZ FGC TOVÁBBI ELŐNYEI

Utazások alkalmával az FGC helyettesíti a beszállókártyát, vendégeink soron kívül beszállhatnak és elfoglalhatják helyeiket autóbuszainkon. Az FGC tulajdonosai folyamatos értesítést kapnak azon színházi programjainkról, melyek 1.000 – 1.500 Ft – os szakmai jeggyel látogathatóak. Ez a kedvezmény csak az FGC kártya birtokosainak számára elérhető.   Csak az FGC kártyával vehetpek igénybe repülős kiscsoportos programjaink, melyekről az Egyéb úti célok menüpontban olvashat. Az FGC kártya éves díja 10.000 Ft, melyet szerződéskötéssel egyidejűleg fizethet be irodánkban a szerződő fél, vagy átutalással bankszámlaszámunkra.

AZ FGC ÉRVÉNYESSÉGE

A kártya az igénylés napjától 365 napig érvényes, és már az igénylés napján kedvezmények érvényesíthetők vele. 

FIGYELEM! A 2020. május 25 - 2020.november 01 között igényelt Goldoni kártyák lejárati ideje 18 hónapra hosszabbodott ( a korábbi egy évhez képest ) , a COVID - 19 okozta károk enyhítése, és a lehetőségek legjobb kihasználhatósága érdekében.

  

ÜLŐHELY FOGLALÁS AUTÓBUSZAINKRA
 

Tisztelt Utasaink,

Tájékoztatjuk Önöket, hogy legtöbb programunknál sávos foglalási rendszer keretében jelentkezhetnek az utakra. A program ismertetések végén található ártáblázatokban találják a részvételi díjat, aszerint hogy hányadik sorban foglalnak ülést autóbuszunkon. Első öt sorunk kiemelt helynek számít így a részvételi díjak magasabbak, még a hátsó sorokban a részvételi díj több ezer forinttal is alacsonyabb lehet. A szerződéskötéssel és jelentkezéssel egyidejűleg az ülőhely foglalás kötelező. 

AUTÓBUSZUNK


  

ÜLÉSREND

SOFŐR            Első ajtó
3.                    4.           1. sor Személyzet    Személyzet       
5. 6. 2. sor 7. 8.
9. 10. 3. sor 11. 12.
13. 14. 4. sor 15. 16.
17.              18.                 5. sor 19. 20.
21. 22. 6. sor        Középső ajtó
23. 24. 7. sor
25. 26. 8. sor 27. 28.
29. 30. 9. sor 31. 32.
33. 34. 10. sor 35. 36.
37. 38. 11.sor 39.               40.
41. 42. 12. sor 43. 44.
45. 46. 13. sor 47. 48.

FELSZÁLLÁSI PONTOK

Miskolc Búza tér  
Mezőkövesd LukOil kút  
Füzesabony Vasútállomás  
Gyöngyös Pesti út / Spar  
Hatvan Tesco parkoló  
Gödöllő Tesco parkoló  
Budapest Hősök tere  
Budapest BAH csomópont  
Budaörs Mc Donald's Agip kút  
Érd - M7 Iparos út Shell kút  
Székesfehérvár Fehérvár pihenő    
Siófok Tesco parkoló  
Balatonlelle Marché  
Nagykanizsa Tesco parkoló  

A programoknál feltüntetett indulási időpontok és helyszínek csak ajánlások, melytől irodánk rendhagyó esetekben eltérhet. Rendhagyó esetnek számítanak az időjárási és közlekedési tényezők, és a tranzit szállások esetleges cseréje. Az indulásra vonatkozó pontos információkat ( busz rendszám, indulási időpont, ügyeleti telefonszám ) beszállókártyákon küldünk meg utasainknak az indulás előtt 48 órával elektronikus úton. Ezek a dokumentumok számítanak hivatalos értesítésnek. A beszállókártya az Ön tájékoztatását szolgálja, saját érdekében mindig pontosan olvassa el annak tartalmát. A papírokat kinyomtatni nem szükséges, autóbuszunkra a beszállítás személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával történik.

 

 

 

"PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK"

 TORINO - ALBA - FOSSANO - CUNEO - LANGHE

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az aktuális és érvényben lévő Kormányrendelet korlátozásai miatt, utasaink nagy számban álltak el az utazástól, ezzel veszélyeztetve az út indulásához szükséges minimum létszámot. A határfeloldást követően, az alacsony utaslétszám megkérdőjelezi az út kiutazó képességét. Többen jelezték felénk, hogy szabadság és egyéb munkahelyi problémák miatt az utazást 2020 - ban nem tudják vállani, ezért ezt az utunkat 2021 időpontra kényszerülünk átrakni.  Az új időpontról mindenkinek értesítést fogunk küldeni, aki erre az utazásra élő foglalással rendelkezik.
Bízunk benne, hogy mindenki megérti, hogy a teljes 2020 évre tervezett utazások áthelyezése a következő évre, és az ezzel járó egyeztetések nem kis feladatot rónak Ránk. Igyekszünk a mindenki számára legelőnyösebb döntést hozni.. Köszönjük türelmüket.

ÚJ IDŐPONT TORINÓ - OLASZ TAVAK KOMBINÁLT UTUNKRA: 2021. október 16 - 22. Részletes program és átjelentkezés: utazas@fratelligoldoni.hu

PIEMONTI ROMANTIKA
Soha nem gondoltam, hogy egyszer Itália ezen hűvös, mértéktartó szeglete majd egyszer rabul ejt. Jó ideig barátkoztunk, kóstolgattam ezt a színesnek igazán nem mondható tartományt, még nem  egyszer a tekintetem az ég felé nem fordítottam és hirtelen valami megváltozott. A piemonti házak kéményei a híres „comignolo” – k mesés füsttel terítik be a településeket, és az első találkozás alkalmával elvarázsolják a látogatót. Művészien megalkotott, finom kis kémény nyílások erdeje alkotja a hegyek között megbújó települések képét. Bármerre is fordítjuk tekintetünket a kémények mögött élő díszletet alkotnak a Ligúr Appenninek és a Nyugati Alpok.

 

KASTÉLYOK FÖLDJÉN…
1562 - ben Torinó, a régió fővárosa lett és a Savoyai királyi család székhelye. A királyi család Torinó körül számos kastélyt építtetett, ennek köszönhetően a város közvetlen környezetében hatalmas parkokat és rezidenciákat találunk.  Az épületeket betöltő piemonti barokk valami egész különleges hatással bír.  Torinóban tett sétánk alkalmával a Pó folyó partján lenyűgöző épületek sora ejti rabul tekintetünket. Valami egész különleges pompa, de mégis mértéktartó elegancia az ami itt fogad minket. A kivételes mikroklímának köszönhetően varázslatos kertek bújnak meg a kastélyok mögött és a folyó parton.

TITKOS KÁPOLNÁK, VIDÉKI MENEDÉKEK

Reggeli ébredés vidéken. Ligúria közelsége miatt a Focaccia itt is a reggeli asztalok és a pékségek állandó tartozéka. A szállodából kilépve mintha egy színpadra lépnénk. Körös – körül az Alpok és az Appeninek hófödte csúcsa, még lent a „ fossa – ban „  ( gödörben ) állandó páratartalom és kellemes tavaszias idő kísér a kirándulásainkon. Nem benzingőz tölti meg a levegőt, hanem a környező istállók szaga. Mintha hirtelen Svájcba idő utaznánk…. gondosan rendben tartott birtokok, makulátlanul nyírt területek, kikövezett belvárosi utak, rendezett, tiszta, áttekinthető városkép. Ez a fajta rend feledteti egy pillanatra az olykor kaotikus Itáliánkat. Az épületek szigorúan egyszínű téglából épülnek. A templomtornyok a romantika játékos, pajkos stílusában teljesednek ki, és egyben megtörik a sokszor egységes városképet. Néha elbizonytalanodunk, tényleg Itáliában járunk – e, de az autók típusa, rendszáma és a vezetési stílus rögtön visszazökkent minket. A nagy településeket elhagyjuk, Vicofortéba és Buscaba indulunk, hogy maguk mögött hagyjuk a modern életünk minden zavaró elemét. Telefonjainkat kikapcsoljuk, ha ezt mégsem tenné meg, a helyi szolgáltató gondoskodik róla hogy a készülékeink ne találjanak hálózatot. Egy kis időre eltűnünk a nagyvilágból, és talán rendet teszünk értékrendünk számos szintjén is.

TORINO MAGICA

Mágikus város…mondják. Első utazásom alkalmával azt éreztem ez a hely nem Itália, talán Torinó a legkevésbé sem lesz a kedvencem. Évek teltek el, hogy a sors újra ide sodort, és Torino most megmutatta igazi arcát. Mi magyarok sajnos nem igazán ismerjük a város igazi arcát. Ha Torino, akkor Kossuth és a Fiat gyár. Mi most ezen túllépve varázslatos helyekre visszük el vendégeinket. A fáradtan kanyargó öreg villamos a Királyi palota előtt többezredjére teszi meg ugyanazt az utat, és az unalmasan kikandikáló helyiek talán nem tudják milyen csodálatos városban élnek. A „kis Párizs”, így nevezik. Klasszicista palotái, barokk templomai, neogótikus házai méltán viselik a „kis Párizs” jelzőt. Rend, pompa, elegancia, és sajátos hangulat jellemzi a várost. Intim kis tereit, belső udvarait már a művészek felfedezték, és esténként élettel telnek meg a város terei, udvarai. A Superga és a Gran Madre tekintélyt parancsoló hatalmas épülete éjjel is vigyázza a várost, mint két őrszem figyeli a város soha nem apadó forgalmát. Torinó él. Az egyik legélhetőbb és leghangulatosabb olasz város, kivételes művészi alkotásokkal, és elegáns passzázsokkal. Tartson velünk!


SUPERGA – „lebegés a város felett”

Bárhol is álljunk meg Torinóban, nem lehet nem észre venni a Superga óriási kupoláját. 1949 május 4 – én a Torino FC válogatottja Liszabonból hazafelé tartva leszállás közben a rossz látási viszonyok miatt gépével a templomra zuhant. A tragédiának nem volt túlélője. Kerek hetvenedik évfordulóra emlékezünk, ez alkalomból kisvonatra szállunk és meghódítjuk a hegyet, valamint a Supergát.

  

EGY NAP A VIDÉKEN

Azt mondják, a mesés Toszkána páratlan. Mi megtaláltuk a párját, úgy hívják: LANGHE. Az Alpok lábainál elterülő Piemont a kevés tengerpart nélküli olasz tartomány egyike, és így szinte ideális célpontnak tűnik tavaszi vagy őszi túrák úti céljaként. Ha már a két évszak között kell választanunk, akkor legyen inkább az ősz, hiszen ilyenkor érnek a szőlők, és ekkor terem a helyi „gyémánt”, vagyis a világhírű fehér szarvasgomba is.  Ha a gomba felkutatására nem is indulunk, de a leghangulatosabb településeket megmutatjuk Önöknek. Középkori falvakat és életteli kisvárosok jellemzik a térséget, és nem utolsó sorban hangulatos és igazi kincseket rejtő boros pincék.  A domboldalakon szőlőültetvények végeláthatatlan sora és színpompája kényszerít minket arra hogy megálljunk és elmerüljünk a látványba. És nem csak a látványban merülünk el, hanem egy kicsit a boros pincékben is, hiszen a két legnevesebb helyi bort a BAROLO – t és a BARBERA – t feltétlen meg kell kóstolnunk. Nem meglepő látvány, hogy több település kápolnáját, kis templomát enoteca - vá alakították, és  az oltárral szemben egy padon helyet foglalva borokat kóstolgathatunk. Idegenkedve lépünk be a szent helyre, ahol a helyi vörös bor hamar oldja bennünk ezt a gátlást. 

CUNEO… fénnyel teli éjjelek
Cuneo városában, minden évben megrendezik a Fény játéka elnevezésű rendezvényt, amikor a város sétálóutcáját és annak épületeit több száz kilométer hosszúságú fényfüzérrel díszítik. A rendezvény júliusi nyaraló programjaink alkalmával elérhető ( Ligúria )

FOSSANO…  a Battuti Bianchi kápolna
A tehetősebb réteg esti szórakozása,  a templomot divatos jazz vagy könnyűzenével megtölteni. Itt televízió előtt ül a lakosság és nem a tehetségkutató műsorait figyeli, hanem a helyi énekesek mutatkoznak be esténként a kápolna falain belül ahol Fossano lakosai bátorítják őket. Több fossanoi jutott már el innen a torinói zenei konzervatóriumig. Elmerülve a zenében, szemünket is gyönyörködtethetjük a kápolna freskóiban.                  

 

SACRA DI SAN MICHELE… "szavak nélkül"

 

"PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK" UTUNK RÉSZLETES PROGRAMJA

 

Az utazás időpontja:

2020. október 21 - 26

 

Elhelyezés: hotel*** ( Fossano )
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal
Időtartam: 6 nap / 5 éj

FELSZÁLLÁSI PONTJAINK

Miskolc                                            02:00 óra
Mezőkövesd LukOil kút               02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás           03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar             03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló                  04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló                 04:20 óra
Budapest Hősök tere                    05:00 óra
Budapest BAH csomópont          05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút  05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút       05:30 óra
Szf.vár Fehérvár pihenő              06:20 óra
Siófok Tesco parkoló                    07:00 óra
Balatonlelle Marché                     07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló        08:40 óra

 

1. nap: Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Este a szállások elfoglalása Piemonte tartományban. ( Bene vagienna hotel*** )

2. nap: reggelit követően séta Fossanoban, a Via Rómán, a Dóm meglátogatása majd az Acaja kastély felkeresése.  A kastélyt csak kívülről tekintjük meg, majd fotózási lehetőséget biztosítunk a kastély mögötti sétány panoráma pontján. Délelőtt továbbutazás Buscába, ahol a Roccolo kastélyt és kertjét látogatjuk meg.  A kastélyban lakott több napon keresztül Camillo Cavour, de itt vendégeskedett I. Umberto király és felesége Margit királyné. Mór hatású csipkézett belső terek, romantikus sétányok, mesterien megkomponált szalonok és freskók varázsolnak el ezen a délutánon. Sétánkat a kertben zárjuk, ahol a közel 50 hektárnyi területen több száz nemes fajjal, és virágkompozícióval találkozunk. Figyelem! A kert Itália tíz legszebb kertje között van számon tartva. A kastély látogatás után rövid borkóstoló és vásárlási lehetőség-  A délutánt Torinóban töltjük, belvárosi sétánkat a Mole Antonellianal kezdjük, majd a Királyi Palotánál folytatjuk. A továbbiakban a Dómot keressük fel, A Palazzo Madama-t, a Carignano palotát, a Subalpi galériát, a Solferino teret, a szegények és gazdagok templomát és  a könyvtár épületéhez látogatunk el.  Késő délután szabad program, majd visszaindulás a szálláshelyre.
A programok sorrendje időjárási viszonyok  / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!  

3. nap: reggelit követően tovább ismerkedünk Torinóval.  Rövid kávészünet után tovább indulunk Torinóba. Látogatásunkat a Valentino Kastélyban és kertjében kezdjük. Az 500.000 m2 területen található a Savoyai dinasztia egyik legimpozánsabb kastélya mely következő állomásunk. A kastély belülről nem látogatható, így a Borgo Mediováléban teszünk sétát, és a kivételes épületeken túl mókusok kíséretéban érkezünk a Pó partjára.  Látogatásunkat követően tovább ismerkedünk Torinóval. Torino pezseg, dolgozik, szórakozik, múzeumba jár, hajózik a Pó – n , és köszöni jól megvan.  Találunk itt római kori kapukat, barokk katedrálisokat, szecessziós és art nouveau palotákat és Musszolini által építetett beton kaszárnyákat. A mi feladatunk, hogy ebben a pezsgő káoszban, mégis hozzánk oly közel, már – már Budapestre is emlékeztető városban megtaláljuk a részleteket, a szépséget, a bájt, és nem utolsó sorban az ÉLETÉRZÉST! Tartson velünk! Ezen a délutánon a Quadrilatero negyed és a San Salvario környékén sétálunk, ahol zsinagógák, templomok, hangulatos terek és a híres GRAN MADRE vár.  Este visszautazás a szálláshelyre.
A programok sorrendje időjárási viszonyok  / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!  

4. nap: reggelit követően ismét Torino felé vesszük az irányt. Ezen a napon a főszerep a különleges helyeket illeti. A Venaria Reale az első megállónk, egy újabb Savoyai kastély mely ma már a világörökség része. A nap további részében magunk mögött hagyjuk az oly sokat emlegetett királyi családot és szédítő magaslatokba emelkedünk. A Monte Pirchiriano „megmászására” indulunk, melyhez  helyi kisbuszok lesznek a segítségünkre. Eredete 983 – ig nyúlik vissza, eszmei értéke felbecsülhetetlen, történelme homályos, legendákkal teli. Már – már megközelíthetetlen, és a feledés homályába veszett ez a szent hely, mi most ezt a homályt próbáljuk szétoszlatni. Magaslatokból soha nem elég. Ha csodát akarunk látni, meg kell látogatunk a Supergát, mely Torino felett „lebeg”. Ebben kisvonatok lesznek segítségünkre. Felérve a magaslatra a Torino FC focicsapat emlékhelyét keressük fel, majd a kupolában teszünk egy sétát, ahonnan belátjuk egész Torinót. Este visszautazás a szálláshelyre.  
A programok sorrendje időjárási viszonyok  / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!  

5. nap: reggelit követően vár ránk a hamisítatlan Piemonte – i vidék, gazdaságaival, borospincéivel, eldugott kis kápolnáival, kastélyaival. A Langhe vidék kapuja Alba. Római kori és középkori látnivalókat egyaránt találni a városban, melynek legfőbb nevezetességei a XIII. századból való Palazzo Communale, a gótikus San Domenico templom és az egy századdal korábban épült római stílusú San Lorenzo katedrális. A mindmáig családi kézben lévő, de mára hatalmas nemzetközi vállalkozássá lett Ferrero csokoládégyár szintén Albából indult világhódító útjára.  Barolo nem csak boráról vált híressé, az itt található Falletti kastély a térség egyik legszebb épülete. Monforte, Langhe egy alacsonyabban fekvő települése ahol egy nem mindennapi kilátást kínáló tetőről csodáljuk meg a tájat.  Vicoforte utolsó állomásunk, ahol egy eldugott „kis” szentéj vár ránk, melynek kupoladobjában egy nem mindennapi látogatást teszünk.  Este visszautazás a szálláshelyre.

6. nap: reggelit követően hazautazás az ide úton megismert útvonalon, érkezés késő este Budapestre.  

Egyágyas felár: 20,00 Eur /  éj ( helyszínen fizetendő )
Vacsora felár:  24.700 Ft ( 3 fogás, ásványvíz, bor, kávé )
Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 1 400 7337

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

Időpontok / részvételi díjak Autóbusz 1 - 5 sor Autóbusz 5 - 9 sor Autóbusz 10 - 13 sor
2022 139.900 Ft 139.900 Ft 135.900 Ft

 

 

Előfoglalási kedvezménnyel: 84.600 Ft ( január 31 - ig )
Goldoni kártyával: 115.915 Ft
Törzsutas kedvezménnyel: 128.708 Ft

 

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal a szálláshelyig
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli
• idegenvezetés

Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a részvételi díj az utazást tartalmazza a felszállási helytől a szálláshelyig és vissza, valamint 5 éjszakai szállást a megrendelt ellátással. Amennyiben a megjelölt programokon részt kíván venni, a belépőjegyeket, parkolásokat, behajtási engedélyeket, vox készülékeket az alább megjelölt Eur költségek befizetésével teheti meg. A programot megbontani nem tudjuk. 

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- belépőjegyek ( Egyiptomi múzeum, Autó Múzeum Lingotto, Királyi Palota, Mole, Superga, Venaria Reale, Stupinigi, Busca )
- idegenforgalmi adó
- helyi tárlatvezető ( Busca )
- az autóbusz behajtási engedélyei
- audioguide
- borkóstoló
- foglalási költségek a kastélyokba
- autóbuszunk közlekedése a szálloda és a települések között

Összesen: 140,00 Eur

 

 
 

     NÁPOLYI ÉJSZAKÁK 2022NÁPOLY - POMPEJ - CAPRI - PROCIDA - SORRENTO

Ugrás ide: NÁPOLYI UTUNK RÉSZLETES PROGRAMJA

Dél - Olaszország nem hivatalos fővárosa, az öreg csizma egyik legpulzálóbb és legsokszínűbb városa. A város utcáin sétálva az authentikus olasz hangulatot szívhatjuk magunkba. Az asztalok elengedhetetlen tartozéka a pizza, az utcák szerves részeit képezik a szűk utcák miatt tükreiktől megcsonkított autók és robogók. A Santa Lucia sikátoraiban sétálva az olasz mindennapokba csöppenünk akaratlanul is. Talán nem is gondolná de az olasz történelem itt kezdődött. A tenger és a Vezúv ölelésében elterülő város, közel három millió lakosával a nap huszonnégy órájában él, és egy percre sem csendesedik el. Természet és történelem árnyékában éli mindennapjait Napoli, a legszínesebb olasz város.

  

Zene, film, gasztronómia...legyen szó bármelyikről, Nápoly a listák élén áll. 1753 - ban megnyitotta kapuit Olaszország első pizzériája a Brandi, melyben állandó vendégként fordult meg Sophia Loren, Pavarotti, és számos neves amerikai színész. A tricolor színeit követve a szokványos pizzafeltét máig is a fehér mozzarella, a piros paradicsom, és a zöld ruccola.

  

  

A város utcáin járva lépten - nyomon a régi olasz filmek élő díszleteibe botlunk. Az üzletek sajátjukként hirdetik ma is plakátjaikon, fotóikon Vittorio de Sica, Loren, Tina Pica emlékezetes alakításait...
PANE AMORE E FANTASIA...kenyér, szerelem, fantázia...mi kell más?
   
 

A várost rengeteg legenda, monda övezi. Nápoly lakosai, ma is együtt élnek velük, és féltve őrzik...

  

Nápoly viuzzái igazi izgalmat kínálnak! A sokszínű kiteregetett ruhák egyedivé teszik a belvárost. Kellem és küllem itt nem számít. Egy hétköznapi bevásárlás itt nem az interneten töténik, de mégcsak nem is a boltban. Az ódon épületek lakói csörlő szerkezetekre függesztett bevásárlókosarakon keresztül bonyolítják a napi bevásárlást a földszinti magazzinikkel, akik már közeli ismerősnek számítanak. 

   

A mérműves építészet és a festői környezet nagyszerű elegyet alkotnak. Programunk keretében vezetett városnézések, és szabadprogram keretében térképezheti fel a város legszebb helyeit!

 

A Castel Nuovo, az Uovo Erőd, és az Umberto Galéria, leutánozhatatlan műemlékek melyek Itália büszkeségei. A hatalmas méretű épületek olyan erőt és pompát képviselnek, melyekre a Nápolyi Királyság méltán volt büszke.

   

Miután a várossal mélyrehatóan megismerkedett, a Nápolyi öbölbe invitáljuk vendégeinket Capri szigetére, és a halott városba Pompeibe.  

   

   

A Sorrentói félsziget legkülönlegesebb városait mutatjuk be: Furore - Atrani - Vietri, valamint San Gennaro városával Procidával ismertetjük meg vendégeinket. PROCIDA - új desztináció 2017 - től programunkban. A sziget a nápolyi öböl egyik leghangulatosabb települése. Talán nem véletlen, hogy itt forgatták Massimo Troisi és Maria Grazia Cucinotta, valamint Philippe Noiret főszereplésével a Neruda postása című filmet. Mondják, hogy itt a csillagok mesélnek, a tenger zenél, a virágok pedig énekelnek. Figyelem! Vadregényes tájak romantikus típusoknak! 

   
   

 

A Húsvéti nagyhéten két alkalommal, csütörtökön és pénteken várjuk vendégeinket fáklyás, gyertyás körmenetre melyhez csatlakozni közvetlen a hotelünk előtt lehet 21:00  órától. A részvétel szabadon választott. Ha eljön, a fényképezők mellett kérjügy legyen a zsebében egy mácses vagy egy gyertya.

 

NÁPOLY "AZ ÜNNEPI NAGYHÉTEN" UTUNK RÉSZLETES PROGRAMJA

Az utazás időpontja:  2020. április 06 - 12
Új időpont:    
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: reggeli 
Utazás: autóbusszal

FELSZÁLLÁSI PONTJAINK

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

1. nap: Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Este a szállások elfoglalása Toszkánában. ( Tranzitszállásunk: hotel****/ Toszkána ). Ezen az estén nem áll módunkban vacsorát biztosítani.

2. nap: reggelit követően továbbutazás, érkezés a kora délutáni órákba Nápolyba.  Gyalogos városnézés: 
Királyi palota, S.Paolo e Francesa templom Via Toledo - Chiaia - Umberto Galéria – Castel Nuovo. Szabadprogramot követően este a szállások elfoglalása a sorrentói félszigeten, Metá di Sorrentoban. Szállásunk: Hotel Panorama Palace ***S

3. nap: reggelit követően kirándulás az egyik legősibb városba, Pompeibe, amely már pusztulásakor kétezer éves volt. Városnézés helyi idegenvezetéssel: Bőség utcája – Foro Triangolare – Gladiátor iskola – Gümnasion – Therme. Délután tovább folytatjuk az ismerkedést Nápoly belvárosában: Dóm - San Domenico - Betlehemesek utcája - Il Gesú - Klarisszák temploma, majd szabadidő Nápiolyban. Este visszautazás a hotelbe.
Szállásunk: Hotel Panorama Palace ***S

4. nap: reggelit követően hajókirándulás Capri szigétére, látogatás a parfümgyárnál, a limoncello üzemben, és a település legszebb villáinál. Délután kirándulás Anacapriba Axel Munte villájához.  A csoport a sorrentói kikötőből közlekedik hajóval.  Este 21:30 órától részvétel az ünnepi virrasztáson és a körmeneten mely a hotel előtt halad el.
Szállásunk: Hotel Panorama Palace ***S

5. nap:reggelit követően egésznapos
autóbuszos kirándulás a Sorrentói félszigeten, látogatás Amalfiban és Positanoban, és Atraniban. További útvonalunk a félsziget legszebb partvonalán vezet tovább Vietri és Furore felé.  Este 21:00 órától részvétel a nagypénteki fáklyás körmeneten mely a hotel előtt halad el.
Szállásunk: Hotel Panorama Palace ***S

6. nap: reggelit követően továbbutazás Pozzuoliba San Gennaro városába. Látogatás a Serapeumnál, majd hajókirándulás Procida szigetére. Útközben hajónk a MISENO félsziget sziklaszirtjei és világító tornya mellett halad el. Procidában gyalogos séta keretében ismerkedünk a sziget leghangulatosabb utcáival. Délután továbbutazás a tranzitszállásra. Este a szállások elfoglalása Toszkánában, az ideúton megismert hotelünkben. ( Tranzitszállásunk: hotel****/ Toszkána ). Ezen az estén nem áll módunkban vacsorát biztosítani.

7. nap: reggelit követően hazautazás, érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

 

 

ÁRAK 2021

Időpont Időtartam  Szabad helyek Részvételi díj 
autóbusz 1 - 5 soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 6 - 9 soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 10 - 12 soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 13. sorában
Kód

                                   
7 nap / 6 éj   139.900 Ft 139.900 Ft 139.900 Ft - NAP03

Egyágyas felár: 20,00 Eur /  éj ( helyszínen fizetendő )
Vacsora felárak
húsvéti csoportunknál / Hotel****: 4 alkalomra 22.200 Ft / fő

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek

Goldoni kártyával: 118.915 Ft
Törzsutas kedvezménnyel: 128.708 Ft
Előfoglalási kedvezménnyel: -Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli
• a programban megjelölt kirándulások

• idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- belépőjegyek
- idegenforgalmi adó
- helyi idegenvezető
- az autóbusz behajtási engedélyei
- helyi bérelt buszt a sorrentoi félszigeten
- hajójegyek
- helyi kisbuszok Caprin
- audioguide

Összesen: 165,00 Eur 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016
 
 

 

 

                           TOSCANAMORE... varázslat hat napban!   

            

 

...barangolások Leonardo földjén, kirándulás Etrúriában, városnézés a Luccai Hercegségben,
  felfedező túra a sienai contradak sikátoraiban, látogatás Santa Finánál
   a száz tornyú San Gimignanoban, látogatás vidéken Cortonában és Montepulciánóban.

 

San Gimignano Toszkána egyik leggrandiózusabb települése, ahol a büszkén álló nemesi tornyok, már a távolból tiszteletet parancsolnak. A messziről érkező vándor az Elsa völgyben  az  égre  magasodó  tekintettel csodálja az elizolált város pompáját és halhatatlanságát. Háború, pestis, földrengés, vízözön... a tornyok rendíthetetlenül állnak. Létezik olyan város, melynek minden szegletéből csodálatos panoráma tárul a tájra?... Geminianus püspök városa a természet szépségéből táplálkozik, a látogató pedig az élményből. A csend szinte kézzel fogható, a nap selymesen simogat, a történelem pedig áhítatra int. Akár  hiszik  akár nem, lakozik itt egy szépség! Csak óvatosan fel ne ébresszék! ...Santa Fína, o dolce cara, dormi e sogni mentre la gente ti ammira...  . Ha ez még mind nem lenne elég a Torre Grossa egyik legszebb alkotása tárul elénk nemes egyszerűséggel a nagy torony aljában. Lippo Memmi képe, a Maestá Dante látogatására készült, de örök érvénnyel bír.

   

"...O mio babbino caro..." csendül a dal Puccini Gianni Schicchi című vígoperájából, melynek helyszíne az egykori Firenze. Kell-e ennek a városnak még több cégér mint a Mediciek "pallái" a címereken?... Kell-e Ciceró e városba, melynek minden fala mesélni tud?... Firenze, a   reneszánsz kor Athénja, melyet  nem kell bemutatni. Firenzét érezni kell és benne élni. San Lorenzo tere és az Árvaház, a Pitti Palota, és az   Orsanmichele a  város külön élettereit mutatják be. Ne féljen belevetni magát a kényesen elegáns fiorentinok mindennapjaiba, ahol természesen helyet kap a szieszta időben jól megérdemelt Aperol, Sorbetto, és Gelato...vagy éppen egy" Tea Mussolinivel? " Járatainkon végignézheti a híres Zeffirelli filmet melyet Firenze és San Gimignano utcáin forgattak.

A firenzei dóm: ..." és egyszer csak megértjük a Dóm egész tragikumát. Hogy csak ott áll páratlan szépségében, és senki nem veszi  komolyan. Nevezetesség lett, de senki sem gondolná és hinné róla, hogy azért van itt, hogy Isten és a város dicsőségét hirdesse"... 

 

A zord Lucca és Pisa enyhülni látszanak, többszáz évnyi hányatott sors megedzett népe megtanult hinni a csodákban. Ön hisz a csodákban? Ha a csodákban nem is, de a szemének higgyen! A két kis város igazi ékszerdoboz az Appenninek lankáin. Csodák pedig vannak!... bebizonyítjuk! Látogasson el velünk a Campo dei Miracolira, azaz a Csodák terére! Ranieri bazilikája a fekete - fehér város egyik legbüszkébb épülete. A Campo mintegy Akropolisz tömöríti egybe a szebbnél-szebb alkotásokat. 7 év, 7 emelet, 7 szólam, 7 harang... a Torre Pendente harangjaitól megfosztott insulája ma már csak egy szólamban hallgatható.

Az authentikus Etrúria Montepulcianoval kezdődik, ahol a várfalon belépve a mobiltelefonok elveszítik a hálózatot, ahol a bor zamata és a pékáru illata igazi gasztronómiai élvezetet nyújtanak. A vidék bája utánozhatatlan: a tücskök ciripelése, az olajligetek halk zizegése, a beérett gabona pattanása, és a ránk zúdúló kultúra szerves egészet alkotnak. Az ember lába szinte földbe gyökerezik, és maradást parancsol.

  

SENIUS városa a művészek mekkája, a zene városa. A Campo hangulatos kagylóhéjai az év minden napján a helyiek közkedvelt találkozóhelye, és híres Palio futamok színhelye. A város dómja Itália egyik legmegbecsültebb alkotása mely apró részleteivel, órákra képes lekötni figyelmünket és fenntartani érdeklődésünket. Titkokat itt is találunk...tartson velünk!
       

 

RÉSZLETES PROGRAM TOSZKÁNA

1. nap: indulás  Budapestről a Hősök teréről reggel  05:00  órakor.  A további felszállási helyszínek és időpontok: ( feltöltés alatt ). Este a szállások elfoglalása toszkán kerek erdő közepén romantikus 4 csillagos hotelünkben.

2. nap: egésznapos városnézés az  Arno  partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce    templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói  egymásután  taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek.  Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados  zord  falak és kecses ívek  jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római  idők  történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid  látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Vecchiónál.  A legtöbb látnivalóval kétségtelenül a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Kora délután ebédidő, majd szabadprogram Firenze belvárosában.
Kora este 18:00 órakor visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: látogatás az Apuai dombok tövében. Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető  és  a  Ferde torony   az   egykori tengeri hatalom egy  szebb  és  gazdagabb korának  emlékeit  idézik.  Utunk a továbbiakban a  tartomány egyik legérdekesebb  településére vezet a várfallal  körülvett  és  elizolált különc  Luccai  Hercegségbe.  A  város  palotái, szűk utcái, terei  sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta  Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik. A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt  forgatási helyszíne. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

4. nap: az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom  tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely   közép–Olaszország  egyik legrégebbi  temploma.  Séta  a  város  falain ahonnan  páratlan  kilátás  nyílik  a toszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a város  főterének  sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza  del  Campo  és  a  Dóm  a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla  készült  festmények  a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A  város contradái ma is egész évben  készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

5. nap: reggeli  után  kirándulás  vidéken. Látogatásunk célpontja ezen a napon Cortona és Montepulciano. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

6. nap: regelit követően kijelentkezés a hotelből, a csoport tranzitszállás nélkül utazik haza, érkezés a késő esti órákban.


ÁRAK 2021

Időpont

Időtartam

 

Részvételi díj
autóbusz 1-5 sor

Részvételi díj
autóbusz 6 - 10 sor

Részvételi díj
autóbusz 11 - 12 sor

Részvételi díj
autóbusz 13 sor


Kód

  6 nap / 5 éj   - 139.900 Ft 135.900 Ft - TSC05

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon


Goldoni kártyával: - 15 %
Törzsutas kedvezménnyel: - 8 %
Előfoglalási kedvezménnyel: -

Elhelyezés: hotelben***
Utazás: autóbusszal
Ellátás: reggeli

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli 
• a programban megjelölt kirándulások
• foglalási költség
• audioguide készülékek

OPCIONÁLIS KÖLTSÉGEK:

Egyágyas felár: 20.00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő költség )
Vacsora felár: 29.900 Ft

BBP biztosítás: 590 Ft / fő / nap

A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépőjegyek költségeit, az idegenforgalmi adót,a helyi közlekedést, az autóbusz behajtási engedélyeit, mely költsége összesen 120,00 Eur / fő.

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH

 

 

 

ITÁLIA KEZE LIGÚRIA SZÍVE

Gyerekként mindig azt hittem Itáliát csak imádni lehet, majd felnőttként rájöttem, hogy nincs meg mindenkiben az a fajta bizsergés ami engem olyan sokszor elfog. Mindig csodáltam ezt az országot, kezdetben csak filmeken, képeslapokon, és azt gondoltam én ide nem fogok eljutni soha. Távolinak tűnt és nagynak. Most itt élek. Mi több a nagy csizma egyik legeldugottabb tartományában. Gyakran nekem szegezik a kérdést miért pont itt. Idegenforgalmi szakemberként meglepetten tapasztalom, hogy sokan Ligúria nevét egy másik országgal párosítják, és beazonosítani vagy kötni egy nagy városhoz nagyon kevesen tudják. 2013 - ban jártam először itt. Mikor végigjártam a falvait, rögtön éreztem, hogy itt még dolgom van. Megmagyarázhatatlan érzések kerítetek hatalmunkba, és nem akartam többé hazamenni. Egy olyan világ ez, ahol megállt kicsit az idő, ahol az utcának illata van, ahol az év minden napján nyílik, vagy virágzik valami. Ég és Föld közé szorult világ ahol az emberek tisztelik a természetet, ahol a tenger és az erdő a barátunk. Ezeken a hegyoldalakon találhatóak a világ legromantikusabb ösvényei, melyeken szédítő magasságokba emelkedhetünk, és az út végén ott vár a kék és örökkévaló tenger. A legnagyobb élményt mindig az apró kis falvak adják, ahol a csend szinte tapintható, melyet csak a tenger morajlása tör meg. A szél vaníliás virágillatot hord, mely helyenként gyógyfüvek illatával vegyül. A tenger zavarba ejtően kék, a hegyek tekintélyt parancsolóan magasak, itt érezzük igazán milyen kicsik és védtelenek vagyunk a természettel szemben. Az ösvényeket végigjárva hihetetlen érzés keríti az embert hatalmába ezer méter magasan ahonnan lenézve minden igyekvő hajó apró kis pontnak tűnik. Ha kinyújtjuk a kezünket talán már az Istenek lábát is elérjük. A falvak színes házai képeslapokat meghazudtoló színekben tündökölnek, a lustán ásítozó macskák az örök panorámás teraszok korlátain napoznak. A forró nyári napokon a hűs hullámok és a mély, sötét sikátorok jelentik a menedéket. A hegyoldalak gondosan megművelt teraszairól helyi gazdák integetnek széles mosollyal, alattunk pedig a szédítő mélység és hajunkba tépő szél jelzi, hogy mennyire közel vagyunk az égiekhez. Ha náluk jársz sokszor tapasztalod, hogy valami furcsa érzés ami kerülget, nem tudod elsőre megmondani pontosan mi, csak azt hogy jó. Egy olyan hely ez, ahol a helyi emberek az élet minden pillanatát kihasználják, ahol a helyi bort, a Sciacchetrát nem isszák, hanem a parton ülve kiélvezik minden korty zamatát, egy olyan hely ez ahol a kávézás egy program, ahol zamatos Vergnano és Bristot kávék illata tölti meg a kis piazzák ernyős bárjait. A kiteregetett ruhákat simogatja a kellemes déli szél, a tengeri fuvallatok a frissen grillezett szardella illatát szállítják felénk. Az apró kis oratóriumok, a helyi vallásos nép árnyas és eldugott intim helyei, ahol mindig nyitott ajtókat találunk.Az alig 5.000 négyzetkilométernyi területen rengeteg romantikus települést, eldugott kis falvat, és festői öblöt találunk. Itt van mindjárt Portofino. Szépségét Celentano és Dalida is megénekelte, napjainkban is milliókat vonz, híre ment óceánon túlra is, hogy létezik itt egy kis ékszerdoboz, melyet úgy hívnak Portofino. Az elmúlt években itt nyaralt Kylie Minogue, Sophie Marceau, Gerarde Depardieu, Elton John… de rendszeresen megfordul itt Ornella Muti, és Silvio Berlusconi is. Nehéz rangsort állítani a városok közé. Elegáns partszakaszokon tekerhetünk, vagy motorozhatunk végig Rapallo – Santa Margharita – Camogli érintésével. Szomszédunkban van Itália második legszebb strandja, a Csend öble. Végig utazva a császári Via Aurelián megborzongunk és rácsodálkozunk, hogy létezhetnek még ilyen eldugott kis falvak mint Moneglia, Framura, Bonassola. A legszebb strandokat kétségtelenül itt találjuk. Karnyújtásnyira található tőlünk a Világörökségi részként nyilvántartott Cinque Terre. Nem szabad megfeledkeznem a pulzáló metropoliszról sem, Genováról. Lassan barátkoztam meg a várossal, szó szerint kóstolgattuk egymást. Megnéztem reggeli álmos arcát, a napközbeni zsibongást és végigsétáltam a megfáradt esti város utcáin is. Sokáig „udvarolt” nekem, megmutatta minden arcát, aztán egyszer csak fellángolt a szerelem. Brignole és az üzleti negyed palotái lélegzet elállítóak. Nem tudok úgy végigsétálni a szeptember 20 sugárúton hogy egyszer – kétszer ne szédüljek bele a látványba. A Garibaldi utca palazzói , lépcsőházai, kertjei minden képzeletet felülmúlnak. Itt a legmélyebb és legsötétebb sikátor is mesélni tud. Nem kell félnünk egy percre sem, hiszen Szűz Mária jelenléte a kapualjakban megnyugtató hatással bír.

Sokan közülünk Jesolo, Bibione vagy Rimini felé veszik útjukat, ahol a tömegturizmuson túl kocka beton házak, zsúfolt, zajos strandok és magas árak fogadnak. Ha eljutottál idáig a poszt olvasásában, akkor az azt jelenti, hogy hasonlóképpen rajongsz Itáliáért mint mi. A National Geografic újságírói úgy fogalmaztak itt tartózkodásuk alatt, hogy igazi század eleji olasz hangulat fogadta őket. Ligúria, Itália keze… az ország nélküle félkarú óriás lenne. 2018 – ban még többet mutatunk meg Ligúriából.

- Fratelli Goldoni -

 

 

CINQUE TERRE
Ég és Föld között

                                                                                                                        
Fratelli Goldoni által levédett program


PROGRAMOK MELYEKET CSAK NÁLUNK TALÁL MEG!

ISMERJE MEG ITÁLIA LEGROMANTIKUSABB SZEGLETÉT!


 

ÖT FÖLD, HAT ÉJSZAKA, EZER ÉLMÉNY... 

Nehezen kiejthető, ám hangzatos név melyről valahol már hallottunk, de valójában nem tudjuk, mit takar és hol is van. Pár kattintás az interneten és már látjuk is a bájos tengerparti halászfalvakat, melyek a sziklaszirten zsonglőr mutatványokat meghazudtolóan kúsznak fel hihetetlen magasságokba. Nem csak a látvány, hanem a magasság is szédítő. Ég és Föld közé szorult világ ez, ahol nincs motorizáció. A közlekedés javarészt a tengerre korlátozódik, valamint az 1876 – ban kiépített vasútra. A nagy Vörös hegy belsejét felrobbantották és vasutat építettek, hogy a falvakat összekapcsolják. A hatalmas építő munkában részt vevők a tenger felőli ösvényeken közelítették meg a hegy gyomrát és az alagutat. Ekkor még nem is gondolták, hogy valaha ezek a mesterségesen kitaposott utak a világ legromantikusabb ösvényei lesznek.

         

A Kék ösvény, vagy a Szerelem ösvénye ma milliók kedvenc sétányai, ahonnan szédítő panoráma nyílik a Ligúr partszakaszra. Levantoban ülünk vonatra, mely dinamikusan megindul, de egy éles kanyarral utunk a sötétbe vezet. A nagy Vörös hegy ez, mely sebzetten, de méltósággal vezeti magán keresztül a forgalmat. A sötétben utazunk percekig, olyan ez, mint egy vidámpark. Mindenki másképp éli meg, csak a helyiek ülnek rezzenéstelen arccal, akik már tudják a három kilométer hosszú alagút végén maga a földi paradicsom vár.  „Prossima fermata: Monterosso” . Vakító fény, hihetetlen színek, ezüstösen csillogó tenger és hosszú homokfövenyes strand fogad a hegy egyik szegletében.  Itt az Istenek nem spóroltak a paradicsomi környezettel. Egy olyan helyre érkeztünk,  ahol az év minden napján nyílik, virágzik, vagy terem valami.  Nehezen indulunk tovább a vonattal, mert Monterosso szerelem első látásra. Pár percet utazunk a vonatunkkal és megérkezünk Vernazzába. Ha több időnk van, és fel vagyunk készülve egy túrára a tengerparti ösvényen is megtehetjük a közel három kilométernyi utat, anélkül hogy vonatra szállnánk. A csend szinte tapintható, melyet csak a tenger morajlása tör meg. Aszél vaníliás virágillatot hord, mely helyenként gyógyfüvek illatával vegyül. A tenger zavarba ejtően kék, a hegyek tekintélyt parancsolóan magasak, most érezzük igazán milyen kicsik és védtelenek vagyunk a természettel szemben. Hihetetlen érzés keríti az embert hatalmába ezer méter magasan ahonnan lenézve minden igyekvő hajó apró kis pontnak tűnik. Ha kinyújtjuk a kezünket talán már az Istenek lábát is elérjük.

  

Szinte egy óra sem elég hogy az élményeket és látványt magunkévá tegyük. Tekintetünk akaratlanul is megakad a megsebzett hegyeken és sziklákon, melyeket a tenger helyenként három méteres hullámai és sós habjai lassan felfalnak. Öt tektonikai egység szín kavalkádja díszíti a partot. Jáspisok, majolikák, gabbrók, márgák és agyagpalák alkotnak nem mindennapi elegyet. Vernazzában a Doria erőd büszke tornya jelzi a valamikori genovai köztársaság jelenlétét. Ma egy álmos, de semmiképp nem unalmas városkép fogad. A színes házak képeslapokat meghazudtoló színekben tündökölnek, a lustán ásítozó macskák az örök panorámás teraszok korlátain napoznak. A forró nyári napokon a hűs hullámok és a mély, sötét sikátorok jelentik a menedéket.

  

Vonatunk tovább fut Cornigliába, amely az egyik legkisebb település. A kis falu központja 381 lépcsőfok megmászása után érhető el. Az egyik legbájosabb településen járunk, melynek főtere mindössze harminc lépésnyi, de mégis minden megfér rajta. A hegyoldal gondosan megművelt teraszairól helyi gazdák integetnek széles mosollyal, alattunk pedig a szédítő mélység és hajunkba tépő szél jelzi, hogy mennyire közel vagyunk az égiekhez. Pillanatok alatt megismerjük a kis Cornigliát, és másodpercek töredéke alatt beleszeretünk, ugyanakkor kíváncsiak vagyunk mi vár még itt ránk?...hová vezet a vonatunk?...

   

Manarola a következő állomásunk. Azt hinnénk a „nagy szépséget” már megismertük, de vannak még meglepetések. Nem tudjuk mi ez a furcsa érzés ami kerülget minket, de tudjuk hogy jó. Egy olyan hely ez, ahol a helyi emberek az élet minden pillanatát kihasználják, ahol a helyi bort, a Sciacchetrát nem isszák, hanem a parton ülve kiélvezik minden korty zamatát, egy olyan hely ez  ahol a kávézás egy program, ahol zamatos Vergnano és Bristot kávék illata tölti meg a kis piazzák ernyős bárjait. A déli sziesztába belefér egy grappa is, majd egy mártózás a habokban. A főutcát itt nem vespák és fiatok népesítik be hanem csónakok. A kiteregetett ruhákat simogatja a kellemes déli szél, a tengeri fuvallatok a frissen grillezett szardella illatát szállítják felénk. Itt zajt csak a halászhálók és a kikötő bárkák tudnak csapni, hiszen nincs motorizáció.

   

Utolsó állomásunk a nagy folyó szurdokvölgye, Riomaggiore, ahol megpihenünk és meglátogatjuk a legjobb tengerparti kávézókat. Művészet?…Történelem?… itt ne keresd, itt Ég és Föld között lebegsz! Az apró kis oratóriumok, a helyi vallásos nép árnyas és eldugott intim helyei, érdemes ide is betérni! Utolsó napunk még mindig tartogat meglepetést, hiszen a Költők öble vár ránk Portovenerében.

  

SAN SALVATORE PROGRAMJAINKBAN!

A Fieschi család egykori otthona, ma békésen alussza álmát. Az alig 50 fős lélekszámú kis falu olivaligetek és szőlőskertek ölelésében bújuk meg a hegyoldalon. Igazi időutazás a XIII. századba mikor megérkezünk San Salvatore ódon katedrálisához, ahol letisztult, pompa nélküli világ fogad minket. 2016 - ban minden utunk ellátogat San Salvatoréba.

   

LAVAGNAI VÁROSNÉZÉSEK PROGRAMJAINKBAN!

Az erős kezű Fieschi család szigorú rendet teremtett Lavagna városában, és hangulatos árkádsorokat épített palotáitól a tengerpartig. Ma ezek a város leghangulatosabb és legelegánsabb sétányai. A Santo Stefano katedrális gazdagon díszített kolonádjai és kápolnái XVII. századi barokk ízlésvilágot tükröznek. Hiába a pompa, hiába a túlfűtott díszítés, valami megkapó van itt a falak között.... a katedrális fölött magasodik Lavagna temetője, mely  a világ harmadik legfontosabb és legszebb műemléke. Tartson velünk!   2016 - ban minden utunk programjában megtalálható a lavagnai városnézés.

    
 

CHIAVARI VÁROSNÉZÉS PROGRAMJAINKBAN!

A közel nyolcvanezer főt számláló település Genova hangulatát idézi. Elegáns palotái, hatalmas terei, különleges kertjei, hegyre felkúszó panoráma útjai nem mindennapi hangulatot kölcsönöznek a városnak. A térség egyik legjelentősebb bazilikáját itt találjuk, mely a kertek Madonnája nevet kapta. Ezer legenda övezi a templom építését, és annak műemlékeit. Az ajtóban II. János Pál pápa fogad minket fáradt tekintettel és megtört de tekintélyt parancsoló tartással. A belváros palotái, 1700 - as évekbeli kávézói, a színek, az illatok hamar rabul ejtenek. A Piazza Cavolo állandóan nyüzsgő piaca és a Villa Rocca különleges növényei egy pillanatra Európa mediterrán szegletébe repítenek.  2016 - ban minden utunk programjában megtalálható a városnézés Chiavariban.

  

CAMOGLI 

Camogli Ligúria Nizzája...tartja  a mondás. Mi azt tartjuk, hogy annál sokkal varázslatosabb! A történelem illatával átiatatott mélybe futó sötét sikátorok, színekbe öltöztetett pompás paloták, és egy olyan tengerpart melynél rajzolni sem lehet szebbet. Kell - e nnél több?... nos igen talán egy kis kulináris élvezett!  Az sem hiányzik! Itália egyik legjobb Focacciázójába csábítjuk, ahonnan utunk a Dragone vár ormaira vezet, és a település kis templomába. Romantika? ... szerelmi kötések, üzenetek, titkos légyottok ... a csend öble a szerelmesek találkozóhelye. 

 

GENOVA 

Genovát talán nem kell bemutatni. A mediterrán metropolisz óvárosi negyedében sétálva lépten - nyomon palotákba botlunk. A mély sikátorok összképéhez hozzátartoznak az apró kis oratóriumok, melyek igazi ékszerdoboznak számítanak. Sokarcú város, ahol megtalálják számításukat azok is akik a tengert szeretik, és azok is akik a múzeumokat, a palotákat, vagy a hangulatos utcákat.  

  

SESTRI LEVANTE

Sestri Levante a Tigullioi öböl gyöngyszeme, azt tartják a Ligúr partszakasz legeszebb strandja itt található. Kétségtelenül egy olyan érdekes városkép fogad minket, hogy miközben az aranyhomok tengerparton fürdőzünk a genovai paloták vetnek ránk árnyékot. A természet vadregényes, a tenger selymes... szerelem első látásra. Sestri Levantéba nyári programjainkkal juthat el.

  


PORTOFINO...újra indítjuk a programot!

Fél napos hajókirándulás keretében látogatás Portofinoba és San Fruttuosoba. A program fakultatív jellegű, csak májusi, júniusi és szeptemberi turnusunk alatt elérhető. Indulás Lavagnából.

 

VESPA TÚRÁK LIGÚRIÁBAN

Vannak helyek aová autóbusszal sem vonattal nem juthatunk el. Nem beszélve az életérzésről, mikor felülünk egy kis robogóra, és a tenger vonalán, vagy hegyek - völgyek között határok nélkül motorozhatunk. Ligúria legeldugottabb szegleteit érintjük túráink alkalmával. A híres Via Aurelia még az autósokat is próbára teszi, mi pedig motorral könnyűszerrel járjuk be az útvonal leghangulatosabb kis tengerparti településeit. Szédítő magaséatokba emelkedünk, ahol a madár sem jár. A programok kötelező megállói az eldugott kis öblök, ahol alkalom adtán jókat csobbanhatunk. 


KÉK ÖSVÉNY TÚRÁK A CINQUE TERRÉN

Az igazi csodák, mindig a magasban rejtőznek. Mondják...a " szép dolgokért meg kell küzdeni" . Küzdelemnek semmiképp nem neveznénk, de a több mint négyezer lépcsőfokot, mely a mi képzeletbeli "menyországunkba" vezet csak túrázáshoz szokott utasainknak ajánljuk.  A túra részleteiről lentebb olvashat a megfelelő programnál.


  

LÁTOGATÁS A MÉLYSÉG KRISZTUSÁNÁL

Az olaszországi San Fruttuoso tengeröbölben, Ligúriában, a Földközi-tenger közepén található az a két és fél méteres szoboróriás, amit 1954-ben helyeztek el a víz alatt, 17 méteres mélységben. A Cristo degli Abissi, vagy a Mélység Krisztusa nevű műalkotást egy Daria Gonzatti nevű búvár emlékére állították fel. Az idén 63 éves, bronzból készült szobor a tengerrel kapcsolatba lépőket, fürdőzőket, halászokat, tengerészeket, hobbibúvárokat oltalmazza – erre utal a vízfelszín felé emelt feje és kitárt karjai is. Minden év július utolsó szombatjának éjjelén víz alatti szertartás zajlik az alkotásnál: egy pap megáldja a tengert, a helyi búvárok pedig zseblámpák segítségével koszorút fonnak belőlük a Krisztus-szobor feje köré. Elkészítéséhez hajóelemeket, érmeket, templomharangokat olvasztottak be. 2003-ban kiemelték restaurálásra, teljesen elrozsdásodott és egy karját is pótolni kellett, mert egy elővigyázatlan hajós a horgonyával letörte. A munka végeztével új talapzatra állították és visszaengedték a tengerfenékre. Júliusi nyaraló programunk alkalmával lehetőséget biztosítunk snorkel maszk és pipa segtségével a mélybe tekinteni. 

VÉGIG A VIA AURELIAN ... úticélunk MONEGLIA

Reggeli után motorra ülünk, hogy megközelítsük az alig kétezres lélekszámú tengerparti falut mely a hegy hasadékába ékelődött. Ne is próbáljunk autóúton közelíteni mert a szédítő magasságok próbára tesznek. Ha mégis, két dolgot indulás előtt ellenőrizzünk le autónkon, hogy biztosan működnek -e. Ez a duda és a fék. Ha mégis vállalkoznánk erre a mutatványra, a magas hegyeken kívül még egy akadály gördül elénk. Az 1920 - as években felújított régi alagúton kell áthaladnunk amely annyira szűk, hogy csak egy autó fér el széltében. Villanyrendőr irányítja a mély és sötét alagút forgalmát. Ma már szigorú menetrend hirdeti, ha valaki autóba száll, hát így tervezzen: Riva Trigoso felől a zöld jelzés minden óra 15, 35 és 55. percében érkezik. Még ellentétes irányból Deiva Marina felől minden óra 00, 10, 20, 30, 40, 50.  A hegyen átkelve sötét alagút mélyében motorozunk, mely helyenként kísérteties. Egyszer - egyszer kijutunk a fényre és a teraszok korlátjainál a végtelen tengerben gyönyörködhetünk. Vakító napfény, pálmák és bougenvillek köszöntenek. Gyalog indulunk a központ felé, ami mindössze 15 perc séta. Platán és hársfák sűrű sora fon koszorút felénk a mélybe kacskaringózó úton. Kétoldalt hangulatos villák és kondomíniumok teszik még különlegesebbé az összképet. Mindenhol pad, mindenhol rend és tisztaság. Szieszta van, üres az utca, zárva a zsaluk, csak a hárs és jázmin illat elegye szédít minket és csalogat beljebb és beljebb. Első utunk a ferences rend kolostorához vezet, ahová bármikor becsengethetünk ha szállásra vagy vízre van szükségünk. Mellette a templom fekete - fehér márványruhát visel, mely csíkozás jelzi a vándor számára, Genova felségterületén járunk. No igen, ne feledjük, a genovai köztársaság egy stratégiailag fontos pontján vagyunk. A nagy metropolisz egyik legnagyobb ellensége az 1500 - as évekig még tengeri hatalomként ismert Pisa volt. Genovának fontos volt, hogy megszerezze a Földközi tenger kereskedelmét és Pisát letörölje a térképről, így maga mellé állította Monegliát, Monterossot, Vernazzát, és Riomaggiorét. Moneglia támogatta a genovaikat, olyannyira hogy hajóflottákat gyártott számukra. 1284 augusztus 4 - én elérkezett a döntő ütközet. Meloriánál a monegliaiak Genova oldalán döntő csapást mértek Pisara. A genovai köztársaság bevett szokása volt, ahányszor csapást mért Pisára, a sebzett város kikötőjének láncaiból mindig kisebb - nagyobb darabokat szakított. Így történhetett, hogy Moneglia hűsége jeléül egy láncszemet kapott ajándékba. Mondják, hogy Olaszország egyesítésekor az összes láncszemet összegyűjtötték és Pisába szállították. Vagy talán mégsem? ... Moneglia kis templomának oldalán még mindig ott látható a láncszem, melyről mi idegenvezetőnk Toszkánában annyit mesélünk. Mai látogatásunk egyik legfőbb célja az volt hogy megtaláljuk a hiányzó láncszemet. Kora délután egy helyi Focacceriat keresünk fel, hogy enyhítsük éhségünket. Barátunk a szieszta időben is éber Moretti úr. Irány a tengerpart. Hangulatos utcák vezetnek a tengerhez, ahová pillanatok alatt leérünk. A tengerparti úton kocsisor, vannak akik zenét hallgatnak a járművekben, vannak akik a kocsi tetején ücsörögnek, vannak akik alszanak. Nem értjük, a meleg nyári napon miért a kocsiban töltik az emberek az időt. Hamar rájövünk! Az alagút az oka. A hosszú várakozási idő miatt, még piros a lámpa láthatóan mindenki jókedvű, senki nem türelmetlen, van akinek még egy fagyi is belefér, még mások előszeretettel ismerkednek a sorban várakozókkal. Senki nem rohan, idilli és irigylésre méltó hogy a várakozás és a kényszer nem zavar senkit. Ha több időt szánunk a kis településre érdemes gyalogúton átmenni Deiva Marinába is, vagy a kertek tövében végigosonva felkapaszkodni a Fornari kastélyhoz. Monegliát azt gondolom senki nem hagyja el rossz érzéssel. Jó hatással van az emberre a minimális motorizáció, a csend, a lelassult élet és a paradicsomi környezet.

   
 

BOGLIASCO - SORI - ZOAGLI

A La Spezia - Genova vasútvonalon találunk három izgalmas települést. Ha több napra érkezünk, semmiképp ne hagyjuk ki őket. Bogliasco, hegyről lekúszó pici település Genovától mindösszesen 10 kilométerre található. Csend és nyugalom honol a tájon, melyet csak a campaníle harangja tör meg. A településen sétálva csak helyiekkel találkozunk ettől még érdekesebb a városka számunkra hiszen bepillantást nyerhetünk a mindennapokba. Három különböző strand tárul elénk a településre leérve: homokos, apró kavicsos és sziklás. A víz mindhárom strandon kristálytiszta. Körben bougenvillek, pineák, jázminok, kaktuszok és aloék. Rögtön a szomszédban találjuk Sori - t. Több száz méter magasról kell leereszkednünk, hogy elérjük a tengert és az egykori folyó szurdokvölgyét mely kettéosztja a települést. Érdemes! Aki szereti az elbújós, romantikus helyeket hát itt elmenekülhet a világ elől, olyannyira hogy a telefonok is nehezen találnak térerőt.  Rapallo szomszédságában találjuk Zoaglit. Romantikus tengerparton futó sétányok ölelik körbe a piciny falut, ahol csak a személyvonatok állnak meg. A hegyoldalban tett séták alkalmával különleges villákat csodálhatunk meg, nem utolsó sorban a növényzet és a kilátás is elkápráztat.


 

FRAMURA

Nehezen megközelíthető, romantikus kis település a tengerparton, Deiva Marina és Levanto szomszédságában. Eldugott kis strandok alkotják az alig pár száz fős települést. Ha nyáron érkezünk is találunk helyet a strandon, ahol állandó kristálytiszta víz fogad minket. A parton egyetlen bár üzemel, ahol kitűnő halakat készítenek.

  

BOCCADASSE - NERVI - QUINTO

Genova központjától alig 20 percnyire található a nagy metropolisz egy külső kerületében. A kis halászfalut a legenda szerint spanyol hajósok alapították akik a tengeren pusztító vihar elől menekültek a védett öbölbe. A patkó, vagy egyesek szerint nyitott szájra emlékeztető védett öböl, kétségtelenül biztonságot jelent az itt élők számára. Apró színes házai, szűk sikátorai a kétezres évek elején kerültek újra a figyelem központjába. Kellemes strandja, tiszta tengervize a városban élőket is sokszor kivonzza hétvégeken. ha már itt járunk ne hagyjuk ki a legfinomabb fogásokat. ( Focaccia, Farinata, Pansotti, Trofie con pesto ligure, Acciughe )

 

 

RAPALLO / SANTA MARGHERITA LIGURE

A két elegáns tengerparti város Lavagnától pár percre található a portofinoi promontorio árnyékában. A Ligúria - i látogatás kihagyhatatlan megállói. Rapallóról Jókai Mór ír a legszebben melyről hamarosan itt olvashatnak egy külön menüpontban. 
 
 

LIGÚRIAI UTAZÁSAINK
 

 

CINQUE TERRE MARE

TENGERRE SZÓLÓ UTAZÁS

1. nap: indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, este a szállások elfoglalása  ( La Spezia ),   vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.  Felszállást autóbuszunkra az alábbiak szerint biztosítunk:

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

2. nap: reggeli után látogatás Lavagna Santo Stefano Katedrálisában, valamint a világ harmadik legnevesebb műemlék temetőjében, ahol a város nagyjai nyugszanak. Délelőtt továbbutazás Sansalvatoréba, látogatás a Fieschik katedrálisában. Első állomásunk a Cinque Terre régióban Monterosso városa, és a bájos Fegina városrész. A Mesco fok első jelentősebb tengerparti települése nem csak páratlan természeti környezettel ajándékoz meg, hanem egy csodás tengerparttal is, ahol  a színes kövek és a finom homok bájos elegyet alkotnak. A Kapucinusok kolostora, és az Aurora torony a település fontosságát hangsúlyozzák. A domináns láttatni akaró műemlékek tövében azonban ott találjuk az árnyas sikátorokban meghúzódó kis oratóriumokat is, és ha figyelmesek vagyunk Neptun szobrára is ráakadhatunk. Színes tarka - barka, ám mindenképp ízléses és természetből táplálkozó világ fogad minket. Következő úticélunk ezen a napon  Vernazza. A várost körül ölelő szőlőskertek Vernazza élő díszletei melyek, az Antiochia templom oktagonális, gótikus tornyával különös bájt kölcsönöznek a városnak. Látogatásunk alatt a templom feletti panoráma ösvényre sétálunk ki, ahonnan páratlan kilátás nyílik az öbölre és a szemközti Doria toronyra. Némi szabadidő keretében Vernazza sikátoraiban teszünk felfedező túrát.  Erre a napra javasolt fürdőruhát hozni magunkkal, a páratlan szépségű monterossoi strandon fürdőzési lehetőséget biztosítunk.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

 

3. nap: reggelit követően Cornigliába fut tovább vonatunk, és ha csodát akarunk látni bizony fel kell mennünk a kilencven méter magas sziklatetőre, ahová ezt a bájos falut építették. Fő tere, mindössze kilenc lépés, mégis kávézók, bárok és a helyi kis oratórium jól megférnek rajta. A település meghatározó épülete a folyami kövekből épült Szent Péter templom, mely méretével nem csak tekintélyt parancsol, de jelzi is fennhatóságát a környező hegyi falvak felett. A délutáni szieszta közepette kötelező megállót tartunk a Matteo bár ernyői alatt, ahol a corettót kötelező megkóstolni, mintahogy a helyi kézműves fagyizó kínálatában szereplő híres bazsalikomos fagyit is, melyet csak itt találunk meg. Igazi kihívás a vadregényes tengerpart megközelítése a sziklába vájt lépcsőkön, de a látvány mindenért kárpótol. Elizolált világ, vadregényes érintetlen tengerpart, festővászonra kívánkozó színek. Manarolába felé vesszük utunkat. A város feletti magaslatokba emelkedünk, hogy egy sétát tegyünk a helyi szőlőskertekben, majd a település panoráma ösvényén sétálva az öböl szépségében gyönyörködünk. Az utcán sétálva a tengeri közlekedés érdekes megoldásai köszönnek szembe, melyet mi "földiek" egy mosollyal fogadunk. Tekintetünk a magasba szegezve érdekességekre figyelhetünk fel...bizony, itt találjuk a híres manarolai betlehemet, mely Itália egyik legnagyobb szabadtéri kivilágított betleheme. Késő délután strandolás a Sestri Levantéban található Csend öblében.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

 

4. nap: reggelit követően a Cinque Terre ötödik, és egyben legnagyobb településével ismerkedünk. Következő megállónk Riomaggiore.   A városba érkezvén a San Lorenzo templomhoz vezet az utunk, majd a Turchotti várhoz, ahonnan a Via dell'Amoréra és a városra nyílik páratlan kilátás. A Tutti Fritti étkezdében a legfinomabb halkülönlegességeket kóstoljuk meg, irány a Marina, ahol hajóra szállunk és meg sem állunk Portoveneréig. .  Portovenere  területi felosztásban nem tartozik a Cinque Terréhez, mégis, közelsége miatt vétek lenne kihagyni a sorból. A Vénusz templomára emelt város színes kis házaival méltán áll be a sorba a legszebb halászfalvak közé. XII. századi erődje, templomai, öblei Byront is megihlették, nem véletlen, hogy napjainkban is számos vitorlásverseny helyszíne. A városnézést az Arpaia öbölben kezdjük,  majd a San Pietro templomnál folytatjuk. A két órás szabadidő is kevésnek bizonyul, hogy a tájjal és a várossal beteljünk. Érdemes betérnünk a porto egyik leghangulatosabb trattoriájába, az Al Gabbianoba a Calata Dorián, ahol az óriás méretű, kiadós, helyi bruschettákat kóstolhatjuk meg, mialatt Palmaria szigetében gyönyörködhetünk a teraszon ücsörögve.  Montale kávézójában a fő utca egy kis terén ízletes macchiatókkal tehetjük édesebbé a délutánt.  Visszaúton panoráma hajótúra Riomaggiore – Manarola – Corniglia – Vernazza  érintésével Monterossoig, majd innen vonattal vissza a hotelbe. Ezen a napon strandolás nem biztosított.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

 

5. nap: reggelit követően Genova felé vesszük utunkat. A nagy metropolisz számos látványossággal örvendezteti meg a látogatót. Útvonalunk a városban: Brignole - Via XX. settembre - De Ferrari tér - Dóm - régi kikötő - Szent György palota... délután látogatás Camogliban, ahol fürdési lehetőséget is biztosítunk. Közös séta keretében ismerkedünk a város érdekességeivel, majd strandolást / szabadprogramot követően visszautazás Lavagnába.

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

 

6. nap: reggelit követően gyalogos városnézés Chiavariban, majd délután fakultatív program keretében hajókirándulás Portofinoba és Sanfruttuosoba  Rapallo érintésével.  Strandolási lehetőség Sanfruttusoban!  Ez a programunk fakultatív jellegű, aki nem kíván a programon résztvenni Chiavariban vagy Lavagnában töltheti az időt.

Részvételi díj: 35,00 Eur / fő

 

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat + hajó


7. nap: reggelit követően hazautazás.

 

TÁJÉKOZTATÁS! Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a programok sorrendje tenger - közlekedési és időjárási viszonyok tekintetében felcserélődhet. A gyakran előforduló vasúti sztrájk, és erős tenger mozgás miatt fenntartjuk a jogot, hogy adott esetben a program teljesíthetősége szempontjából a vasúti közlekedést vízivel váltsuk ki, illetve  fordítva. 


Goldoni kártyával: - 15 %
Törzsutas kedvezménnyel: - 8 %
Előfoglalási kedvezménnyel: - 20 %


A részvételi díj tartalma:

- utazás autóbusszal
- 6 éj szállás 2 – 3 ágyas szobákban
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés

A részvételi díj NEM tartalmazza: 
- idegenforgalmi adó 
- vonat jegyek
- ztl és helyi közlekedé
s Sestri Levantéba
- audioguide használata 
- hajóközlekedés


Összesen: 120,00 Eur

Egyágyas felár: 20,00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő költség )
Vacsora felár: 36.900 Ft / fő / 6 alkalom


Az étkezés a hotelben menü alapján történik, mely több fogásos, salátástálakkal bővítve.

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 809


Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

 

 
 

OLASZ TAVAK
COMO - GARDA - MAGGIORE - ORTA

" la corrispondenza" - titkok nyomában

Akik ismernek minket, vagy utaztak már velünk, tudják jól hogy mindig szembe megyünk a divatossal és a megszokottal. Évek óta teltházzal indulunk az olasz tavakhoz mert divatos festői városait felkeresni, Veronába elmenni, vagy Comot felkeresni, netán Sirmionéban időzni. Ezúttal teljes egészében "kifordítottuk " a programot és különleges helyszíneket keresünk fel.

A  nagy látogatottságra számot tartó helyeket most kicsit félretesszük, és az olasz tavak olyan szegleteit mutatjuk meg, amelyekről sokszor csak olvashatunk, de a kíváncsi szemek elől elzárják. Nem csak egy körutazást tartogatunk Önnek az olasz tavak körül, hanem egy olyan kalandot, melyben most helyet kap a túrázás, a strandolás, a városlátogatás, na és rengeteg hajókirándulás. Szállásaink 3 és 4 csillagos elegáns hotelek, légkondícionált szobákkal. Egy olyan programmal várunk, amelyben egyenes arányban vannak a templom látogatások, a laza kirándulások, a szabadprogramok, és a strandolások. Nincs másra szükség csak a könnyed nyári ruhákra, a napszemüvegre, na és az elhatározásra. A környéket évek óta látogatjuk, most finomítottunk a programon, és pont téged várunk erre az utazásra ha egy kicsit rajongsz az olasz zenéért, filmekért és a különleges helyekért.

 

ORTA - ISOLA SAN GIULIO

Itália egyik legkisebb tava, az egyik legbájosabb szigettel. Megfordult itt Clooney, Madonna, Kylie Minogue és utoljára 2016 - ban Jeremy Irons. Tornatore új filmjének forgatási helyszíne. Hogy a számos szebbnél - szebb helyszín közül miért pont erre az apró kis szigetre esett a választás meg fogják érteni ha velünk tartanak. Nem csak a hellyel, hanem a film történetével és a forgatás érdekességeivel ismeredünk. Végigjárjuk a helyszíneket, és végül a filmet meg is nézzük.

 
  

 


MALCESINE - LIMONE - LAZISE

Páratlan ékszerdoboz az olasz Alpok lábánál mely nem csak a  legnagyobb de a legnépszerűbb olaszországi tónak számít. Mondják, hogy északi oldalán a tó keskenyebb, és a végében a táj olyannyira vadregényes, hogy erre autózván olyan érzésünk támad mintha a Norvég fjordoknál járnánk. A hegyoldal ciprusai a citrom és narancs ligetek azonban hamar eloszlatják illúzióinkat.   

 

LAGO MAGGIORE - BORROME SZIGETEK

Első hangzásra a Borrome szigetek valami távoli egzotikus helynek hangzanak. Távolinak semmiképp nem nevezhetjük, de egzotikusnak és különlegesnek annál inkább. Egykoron a Borromeo család vásárolta meg a szigeteket, és építtette be csodálatos kastélyokkal, egzotikus kerttel.  A csönd honol a szigeteken, melyet csak az érkező bárkák zaja tör meg néha. A kert virágai, gondosan ápolt sövényei és a körben nyíló panoráma különlegessé és egyedivé teszik a szigeteket. Az Isola Pescatori az Isola Madre, és az Isola Bella távol a nagyvárosok zajától és civilizációtól őrzi egy egykoron szebb kor emlékeit. 

 

VILLA BALBINELLO – BELLAGIO - COMO

Nehéz felülmúlni a Garda és a Maggiore szépségét, de a comoi tóban mégis lakozik valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan szépség. A havas hegycsúcsok és ugyanakkor a pálmafák jelenléte valami ambivalens érzést vált ki az emberből. Az alig moccanó víztükör, a hangulatos kis falvak, a buja növényzet olyan elegyet alkot amellyel kevés helyen találkozhatunk. A szépség talán a részletekben rejlik. Bellagio nem tartogat sok látnivalót mégis minden utcája egymás után lep meg. Az aprólékosan megkomponált bejáratok, megtervezett teraszok, a sajátos koreográfia szerint berendezett ablakok olyan harmóniát alkotnak amitől aztán nincs kedvünk elszakadni a várostól.    

      

OLASZ TAVAK JÚNIUSBAN

OKTÓBERI PROGRAMUNKAT LENTEBB TALÁLOD

 

Időpont: 
Időtartam: 7 nap / 6  éj
Utazás:  autóbusszal
Elhelyezés: Hotel ***/****
Ellátás:  reggeli

1. nap: indulás a hajnali órákban. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés a szálláshelyre 20:00 óra magasságában. Útközben rövid pihenő Padovában. Gyalogos séta idegenvezetővel, rövid szabadidő majd továbbutazás Brescia környéki hotelünkbe. 

Felszállási lehetőségek:
Miskolc:02:00
Mezőkövesd: 03:00
Füzeasbony: 03:30
Gyöngyös: 03:45
Hatvan: -
Gödöllő:04:15
Budapest Hősök tere: 05:00 óra
Budapest BAH csomópont: 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút: 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő: 06:15 óra
Siófok Tesco parkoló: 07:00 óra
Nagykanizsa: -

2. nap: GARDA TÓ

Reggelit követően utazás a Garda tóhoz. Első állomásunk Malcesine. Tópartra futó szűk sikátorok, kacskaringós, macskaköves utcácskák, és elegáns főtér jellemzi a települést. A tópartra lesétálva több száz éves házak megfáradt oldalait mossa folyamatosan a tó vize. A  sétányon elegáns nagypolgári villák sorakoznak, fölöttünk pedig a Monte Baldo csúcsa magasodik. Kora délután egy hajókirándulás keretében indulunk tovább a tó egyik legeldugottabb kincsének felkutatására. A magas sziklafalak tövében meghúzódó festői kis Limone a következő úticélunk. A településen hosszabban időzünk, ebédelési és strandolási lehetőséget biztosítva a Tifu strandon, ahol gazdag vegetációt, festői környezetet, és nagyon kellemes strandot találunk. ( Árnyas szabad strand, bárok, toalettek a közelben ). Hajózásunk előtt különleges túrára várjuk a magaslatok szerelmeseit: a Monte Baldora kirándulunk a helyi felvonóval.  Szállásunk ezen az estén  Brescia mellett található.  

 

3. nap: COMO- I TÓ

Reggelit követően egész napos kirándulás keretében keressük fel a Como – i tó legeldugottabb szegleteit, legszebb villáit, és leghangulatosabb településeit.  Sétánkat délelőtt Comoban kezdjük.  Valljuk be, nem ez a tó legszebb települése, de városban elegáns helyet elfoglaló dómot és Brolettot nem hagyhatjuk figyelmen kívül.  Rövid fagyi / kávé szünet után hajóra szállunk, és meg sem állunk  a varázslatos Balbinello kastélyig, mely  Lenno mellet található egy a tóba benyúló kis félszigeten. Számos film forgatási helyszíne a lenyűgöző panorámával és kerttel bíró épület. A falak között  gyönyörű kínai, afrikai és prekolumbián gyűjtemény  és 18. századi angol és francia bútorok láthatók. A villa igazi büszkesége az utánozhatatlan panorámaképet kínáló park, amely a barokk kertépítés egyik gyöngyszeme. Az épület Casino Royale (2006) alkotóit is megihlette, a Daniel Craig által játszott James Bond itt vonult szanatóriumba.  A kastélyt a hajóról tekintjük meg. Hajónk tovább  fut a varázslatos  Bellagio városába. Útközben a Villa Melzi és Villa Carlotta mellett haladunk el. Érdemes a hajó külső fedélzetén helyet foglalnunk és fényképezőinket exponálásra készen tartani, mert Itália legvarázslatosabb települései sorakoznak fel előttünk.  Ha kedvünk tartja a hajó elegáns bárjában egy pohár vörösbor kíséretében adhatjuk át magunkat az igazi olasz életérzésnek. Bellagioban szabadprogramkeretében sétálgatunk a festői kis sikátorokban. Távolról integetünk a festői kis Varenna városának, és utunkat Como felé vesszük ismét.  Rövid szabadidő után utazás  a szállásra. Szállás  Saronno mellett.  A program 2,5 órás hajózést tartalmaz oda és vissza úton megszakítás nélkül. Vendégeink Bellagióban szállnak ki és innen indulnak vissza Comoba. 

 

4. nap: LAGO MAGGIORE: ISOLA BELLA – ISOLA MADRE

Reggelit követően a Lago Maggiore felé vesszük utunkat. Stresa városáig autóbusszal haladunk majd hajóra szállva az Isola Bella és Isola Madre palotáival és kertjeivel ismerkedünk. Stresa városában az elegancia és gazdagság fogad minket. A tóparti város impozáns szállodái, magán villái egy sajátos világba röpítenek. Hajónk indulásáig rövid szabadidőt biztosítunk Stresában, mely keretében fel lehet keresni a település leghangulatosabb utcáit. Együtt sétálunk a kisváros főterére, ahol már a házak homlokzatai elvarázsolnak és egyre beljebb csalogatnak a varázslatos kis sikátorokba. Délben indul hajónk a Borrome szigetekre. Misztikusan hangzó név, de tévedés azt gondolni, hogy messzire utaznánk. A szigetek tiszta időben már a partról látszanak. Utazás a Fratelli Goldoni bérelt hajójával.  A  monumentális barokk palota fő ékességei, a valószerűtlenül szép kert, és a palota berendezési tárgyai, melyek az elegáns termekkel alkotnak egészet. Igazi utazás ez a mese világába. Nemcsak kívül, de a palota belsejében is számtalan látnivaló akad, többek közt felbecsülhetetlen értékű műtárgyak, szőnyegek, bútorok, szobrok, festmények. A palotát különleges elképzelés szerint tervezték meg. Azt a hatást akarták elérni, mintha az épület vitorlásként suhanna a Lago di Maggiore vizén. A palotában láthatjuk azt a hálószobát is, ahol Napoleon és Josephine 1797-ben aludt.  A palota különleges része a kupolás Bálterem és a Zeneterem, melyekben barlangszerű részeket alakítottak ki, falaikon és a mennyezeteken teleszórva kagylókkal és kavicsokkal. A kert tele van egzotikus növényekkel, a pávák, papagájok és fácánok szabadon mozognak a szobrok és szökőkutak közt, egy trópusi ország varázsával ajándékozva meg a látogatót. A látványt a citrom- és narancsfák, cédrusok, babérfák, magnóliák, parafa-tölgyek, szentjánoskenyérfák, kaméliák, leánderek zöldje és színpompás kavalkádja teszi felejthetetlenné. Ha azt gondoljuk, minden csodát láttunk már hát tévedünk. Délután tovább folytatjuk utazásunkat a mese világába, az Isola Madre - ra. Angol kertek mintájára készült földi paradicsomban szabadon élő állatok, a Borromeo család nyári rezidenciája,  és a többszáz éves cupressus cashmeriana glauca  fa  fogad minket, melyet a család saját kezűleg ültetett. Este 19:00 órakor visszautazás a szálláshelyre.  Szállás Saronno mellett.

 

5. nap: ORTA

Reggelit követően a Lago Ortához utazunk, hajókirándulás keretében ismerkedünk a San Giulio sziget sikátoraival. Orta Piemontéhez tartozik, ennek megfelelően az építkezés is számos változatos épülettel, tornyokkal gyünyörködtet. Az idő mintha megállt volna. Hangulatos bárok, éttermek sora teszi még életszagúbbá a sokszor elhagyatottnak tűnő szigetet. Sok legenda hever az Orta tó mélyén, jó néhányról a helyiek sem szeretnek beszélni. Körös - körül a híres "Szent hegyek ", előttünk  pedig a tengervíz szépségével bíró tó víze. A szigetnek kétségtelenül van egyfajta romantikus töltete. A szerelmes pároknak úgymond kötelező program a szigetet házasságkötés előtt felkeresni. Tornatore könnycsatornákat megnyitó érzelmes filmje, nem állt be az amerikai szerelmes filmek sorába. Elgondolkodtató, mondanibalóval bíró, Morricone zenéjével átitatott remekmű lett. Varázserővel töltötte meg a kis szigetet. Délután továbbutazunk és rövid szünetet tartunk Fossanoba, majd továbbutazás Torinóba. Érkezés a hotelbe az esti órákban. Az autóbuszt magunk mögött hagyva gyalogos séta keretében ismerkedünk Torinó fényeivel. 

 

6. nap: késői reggelit követően továbbutazás Sestri Levantébe, tengerparti fürdőzés, pihenés, este a szállások elfoglalása Lavagnában. 

7. nap: reggelit követően hazautazás, az idefelé megismert útvonalon.

Idegenforgalmi adók, ztl engedélyek, belépők, hajójegyek, helyi tömegközlekedés Torinóban összesen:  160 Eur

Időpont: 

RÉSZVÉTELI DÍJAK 

Autóbusz 1 – 5 sorok 141.400 Ft
Autóbusz 6 – 9 sorok -
Autóbusz 10 - 12 sorok -
Autóbusz 13. sor -

 

A részvételi díj tartalma:
- utazás
- 6 éjszaka szállás
- idegenvezetés
- programokOpcionális költségek:

- BBP biztosítás 590 Ft / nap
- egyágyas felár 20,00 Eur / éj

- vacsora: kidolgozás alatt.

 

 

OLASZ TAVAK OKTÓBERBEN

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az aktuális és érvényben lévő Kormányrendelet korlátozásai miatt, utasaink nagy számban álltak el az utazástól, ezzel veszélyeztetve az út indulásához szükséges minimum létszámot. A határfeloldást követően, az alacsony utaslétszám megkérdőjelezi az út kiutazó képességét. Többen jelezték felénk, hogy szabadság és egyéb munkahelyi problémák miatt az utazást 2020 - ban nem tudják vállani, ezért ezt az utunkat 2021 időpontra kényszerülünk átrakni.  Az új időpontról mindenkinek értesítést fogunk küldeni, aki erre az utazásra élő foglalással rendelkezik.
Bízunk benne, hogy mindenki megérti, hogy a teljes 2020 évre tervezett utazások áthelyezése a következő évre, és az ezzel járó egyeztetések nem kis feladatot rónak Ránk. Igyekszünk a mindenki számára legelőnyösebb döntést hozni.. Köszönjük türelmüket.ÚJ IDŐPONT TORINÓ - OLASZ TAVAK KOMBINÁLT UTUNKRA: 

 

OLASZ TAVAK - TORINO - IMPERIA
 
Az utazás időpontja: 
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: reggeli ( vacsora igényelhető )
Utazás: autóbusz 
Felszállási lehetőség autóbuszunkra: Budapest - Budaörs - Érd - Székesfehérvár - Siófok - Balatonlelle - Nagykanizsa

1. nap: PADOVA
indulás a hajnali órákban. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés a szálláshelyre 20:00 óra magasságában. Útközben rövid pihenő Padovában. Gyalogos séta idegenvezetővel, rövid szabadidő majd tovább utazás Brescia környéki hotelünkbe.  

2. nap: GARDA TÓ
Reggelit követően utazás a Garda tóhoz. Első állomásunk Malcesine. Tópartra futó szűk sikátorok, kacskaringós, macskaköves utcácskák, és elegáns főtér jellemzi a települést. A tópartra lesétálva több száz éves házak megfáradt oldalait mossa folyamatosan a tó vize. A  sétányon elegáns nagypolgári villák sorakoznak, fölöttünk pedig a Monte Baldo csúcsa magasodik. Kora délután egy hajókirándulás keretében indulunk tovább a tó egyik legeldugottabb kincsének felkutatására. A magas sziklafalak tövében meghúzódó festői kis Limone a következő úticélunk. Útban a szálláshelyre rövid megálló a velencei Serenissima városában Lazisében.  Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. 

3. nap: COMO- I TÓ
Reggelit követően egész napos kirándulás keretében keressük fel a Como – i tó legeldugottabb szegleteit, legszebb villáit, és leghangulatosabb településeit.  Sétánkat délelőtt Comoban kezdjük.  Valljuk be, nem ez a tó legszebb települése, de a városban elegáns helyet elfoglaló dómot és Brolettot nem hagyhatjuk figyelmen kívül.  Rövid fagyi / kávé szünet után hajóra szállunk, és a fedélzetről csodáljuk a tó legkülönlegesebb településeit. A Balbinello kastély számos film forgatási helyszíne  lenyűgöző építészeti megoldásokkal és kerttel. A falak között  gyönyörű kínai, afrikai és prekolumbián gyűjtemény  és 18. századi angol és francia bútorok láthatók. A villa igazi büszkesége az utánozhatatlan panorámaképet kínáló park, amely a barokk kertépítés egyik gyöngyszeme. Az épület Casino Royale (2006) alkotóit is megihlette, a Daniel Craig által játszott James Bond itt vonult szanatóriumba.  A kastélyt a hajóról tekintjük meg. Hajónk tovább  fut a varázslatos  Bellagio városába. Útközben a Villa Melzi és Villa Carlotta mellett haladunk el. Érdemes a hajó külső fedélzetén helyet foglalnunk és fényképezőinket exponálásra készen tartani, mert Itália legvarázslatosabb települései sorakoznak fel előttünk.  Ha kedvünk tartja a hajó elegáns bárjában egy pohár vörösbor kíséretében adhatjuk át magunkat az igazi olasz életérzésnek. Bellagioban szabadprogramkeretében sétálgatunk a festői kis sikátorokban. Távolról integetünk a festői Varenna városának, és utunkat Como felé vesszük ismét.  A program 2,5 órás hajózást tartalmaz oda és vissza úton megszakítás nélkül. Vendégeink Bellagióban szállnak ki és innen indulnak vissza Comoba.  Szállás Saronnoban.

4. nap: LAGO MAGGIORE: ISOLA BELLA – ISOLA MADRE - LAGO DI ORTA
Reggelit követően a Lago Maggiore felé vesszük utunkat. Stresa városáig autóbusszal haladunk majd hajóra szállva az Isola Bella és Isola Madre palotáival és kertjeivel ismerkedünk. Hajónk Stresából indul a Borrome szigetekre. Misztikusan hangzó név, de tévedés azt gondolni, hogy messzire utaznánk. A szigetek tiszta időben már a partról látszanak. Utazás a Fratelli Goldoni bérelt hajójával.  Első állomásunk az Isola Bella. A kastélyok és parkjuk belépőjegy ellenében látogathatóak,mely programunk része! Isola Bella: a  monumentális barokk palota fő ékességei, a valószerűtlenül szép kert, és a palota berendezési tárgyai, melyek az elegáns termekkel alkotnak egészet. Igazi utazás ez a mese világába. Nemcsak kívül, de a palota belsejében is számtalan látnivaló akad, többek közt felbecsülhetetlen értékű műtárgyak, szőnyegek, bútorok, szobrok, festmények. A palotát különleges elképzelés szerint tervezték meg. Azt a hatást akarták elérni, mintha az épület vitorlásként suhanna a Lago di Maggiore vizén. A palotában láthatjuk azt a hálószobát is, ahol Napoleon és Josephine 1797-ben aludt.  A palota különleges része a kupolás Bálterem és a Zeneterem, melyekben barlangszerű részeket alakítottak ki, falaikon és a mennyezeteken teleszórva kagylókkal és kavicsokkal. A kert tele van egzotikus növényekkel, a pávák, papagájok és fácánok szabadon mozognak a szobrok és szökőkutak közt, egy trópusi ország varázsával ajándékozva meg a látogatót. A látványt a citrom- és narancsfák, cédrusok, babérfák, magnóliák, parafa-tölgyek, szentjánoskenyérfák, kaméliák, leánderek zöldje és színpompás kavalkádja teszi felejthetetlenné. Ha azt gondoljuk, minden csodát láttunk már hát tévedünk. Délben tovább folytatjuk utazásunkat a mese világába, az Isola Madre - ra. Angol kertek mintájára készült földi paradicsomban szabadon élő állatok, a Borromeo család nyári rezidenciája,  és a többszáz éves cupressus cashmeriana glauca  fa  fogad minket, melyet a család saját kezűleg ültetett. Délután továbbutazás a szomszédos Lago Ortához, ahol hajókirándulás keretében ismerkedünk a San Giulio sziget sikátoraival. Orta Piemontéhez tartozik, ennek megfelelően az építkezés is számos változatos épülettel, tornyokkal gyönyörködtet. Az idő mintha megállt volna. Hangulatos bárok, éttermek sora teszi még életszagúbbá a sokszor elhagyatottnak tűnő szigetet. Sok legenda hever az Orta tó mélyén, jó néhányról a helyiek sem szeretnek beszélni. Körös - körül a híres "Szent hegyek ", előttünk  pedig a tengervíz szépségével bíró tó víze. A szigetnek kétségtelenül van egyfajta romantikus töltete. A szerelmes pároknak úgymond kötelező program a szigetet házasságkötés előtt felkeresni. Tornatore könnycsatornákat megnyitó érzelmes filmje, nem állt be az amerikai szerelmes filmek sorába. Elgondolkodtató, mondanibalóval bíró, Morricone zenéjével átitatott remekmű lett. Varázserővel töltötte meg a kis szigetet. Este szállás a tóparton, egy igazi vidéki kis panzióban. Ezen az estén, nem titkoljuk, hogy szálláshelyünk nem egy modern, ezer szolgáltatást kínáló hotel, hanem egy igazi "egykori" panzió, ahol a tulajdonosok megőrizték a régmúlt hangulatát és szokásait. A szobák összkomfortosak. A szálláshely konyhája a helyiek által is elismert igazi "albergó"- hoz mért élményt kínál. 

5. nap: TORINÓ
reggelit követően Torinó felé vesszük utunkat. Látogatásunkat a Valentino Kastély kertjében kezdjük. Az 500.000 m2 területen található a Savoyai dinasztia egyik legimpozánsabb kastélya mely következő állomásunk. A kastély belülről nem látogatható, így a Borgo Mediováléban teszünk sétát, és a kivételes épületeken túl mókusok kíséretében érkezünk a Pó partjára.  Ezt követően tovább ismerkedünk Torinóval. Torino pezseg, dolgozik, szórakozik, múzeumba jár, hajózik a Pó – n , és köszöni jól megvan.  Találunk itt római kori kapukat, barokk katedrálisokat, szecessziós és art nouveau palotákat és Musszolini által építetett beton kaszárnyákat. A mi feladatunk, hogy ebben a pezsgő káoszban, mégis hozzánk oly közel, már – már Budapestre is emlékeztető városban megtaláljuk a részleteket, a szépséget, a bájt, és nem utolsó sorban az ÉLETÉRZÉST! A délutánt Torinóban töltjük, belvárosi sétánkat a Királyi Palotánál kezdjük. A továbbiakban a Dómot keressük fel, A Palazzo Madama-t, a Carignano palotát, a Subalpi galériát, és a Quadrilatero negyedet. Szállás ezen az éjszakán Mondovíban biztosított. Hotel***S. 

6. nap:  EGY NAP A TENGERNÉL ( LIGURIA )
reggelit követően, a világ legnagyobb elliptikus kupolája alatt teszünk látogatást Vicofortéban, majd egy nem mindennapi kaland vár ránk a Colle Nava völgyében. Garessio - Ormea - Cantarana vonalon utazunk, útitársunk a varázslatos természet és a legendás források. A tengert elérve Imperia Parasio városrészében ismerkedünk az egykori kereskedőváros nem mindennapi épületeivel. Végisétálunk a Santa Chiara árkdjai alatt, ahol kicsit időzünk, és a tengerben gyönyörködünk. Délután cipőt váltunk, és Cervo óvárosának felfedézésére indulunk. A Szent Katalin oratórium felkeresése után, a település "főteréről" egy kávé, vagy aperol kíséretében csodálhatjuk a végtelen tengert. Haza úton egy másik hágón érkezünk vissza Piemontébe, a szálláshelyünkre.

7. nap: ARRIVEDERCI ITALIA!
korai reggelit követően búcsút intünk Itáliának. Előtte egy rövid órányi látogatást teszünk Piemonte toszkánájában a Langén,  Barolo és Monforte érintésével. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban. 

Részvételi díj:  139.900 Ft
- autóbusz közlekedés
- 6 éj szállás hotelben***
- reggeli
- idegenvezetés
- Vox készülékek
- a programban megjelölt kirándulások 

Egyágyas felár: 20,00 Eur /  éj ( helyszínen fizetendő )
Vacsora:  igényelhető

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- belépőjegyek
- idegenforgalmi adó
- az autóbusz behajtási engedélyei
- parkolások
- hajójegyek

Összesen: 160,00 Eur

 

 

 

        BOSZNIA - HERCEGOVINA 2022
          AZ OSZMÁN BIRODALOM NYOMÁBAN
 


Ugrás ide: RÉSZLETES BOSZNIAI PROGRAMJAINK

A nyugat és kelet találkozásánál, ahol a Neretva folyó az Adriába ömlik, ahol a természetet és a letűnt világot még tisztelik az emberek, létezik egy ország. Évekig fegyverropogástól volt hangos, sokáig emberi gyarlóság uralta a vidéket, de Bosznia újra él, és hihetetlen csodáival varázsolja el utazót.

     

A vadregényes tájakon és hegyeken keresztül kanyargó utak sokszor végeláthatatlannak tűnnek, talán mert elfelejtjük, hogy itt a természetnek vagyunk alárendelve. Az utazás végeképpen, mint egy ajándék tárul elénk az oszmán birodalom egyik, legnagyobb karaván városa Sarajevo, mely egy katlan mélyén megszorulva őrzi évszázadok emlékét. Alig teszünk meg hatszáz kilométert, mégis egy merőben más kultúra tárul elénk.  A kristálytiszta  hegyi  levegő után a zűrzavaros, hangos városba Sarajevoba torkollik utunk.

 

A zajos, sokszínű Sarajevo, a török saray, azaz palota szóból kapta a nevét. A város 900 méter magasra is felkúszó egyedi hangulatot árasztó utcái ma is a város különleges arculatához tartoznak. A lüktető bazár, a dzsámik, a tea és kávé zamata megtöltik az utcákat élettel. Sarajevo, egy olyan hely, ahol visszautazhat az időben, és ezt az utazást nem zavarják meg zajos turisták. Emberi léptékű hely, különleges épületekkel és különleges emberekkel.

Sarajevoban éjszaka is zajlik az élet, így kulcs fontosságú, hogy szállodánk a török bazárban található karnyújtásnyira a műemlékektől és a boltoktól. 

 

TRADÍCIÓ... ZENE... KULTÚRA... MÚLT ÉS JELEN

A történelem megdőlni látszik mióta Visoko pirmisai napvilágra kerültek. Mostar Neretva parti mecsetei ma már a világörökség részét képezik. Blagaj dervis kolostora, a pasák temetője, valamint a Buna forrás Európa egyik legépebben megmaradt kultikus helyévé váltak. A bosnyák tengerpart, Neum városával közkedvelt nyarlóhely kristálytiszta vizű öblével. Augusztusi programjainkban Dubrovnikot mutatjuk be.  

 

RÉSZLETES BOSZNIAI PROGRAMJAINK

" A " PROGRAM:
HOSSZÚ HÉTVÉGÉK SARAJEVOBAN

Bascsarsia - Ferhadija 
 

Időpontok:

2021
Időtartam: 3 nap / 2 éj

Elhelyezés: belvárosi hotel*** Sarajevo
Ellátás: svédasztalos reggeli
Utazás: autóbusszal


Felszállási lehetőségek: BUDAPEST -  DUNAÚJVÁROS - PAKS - SZEKSZÁRD - MOHÁCS

1. nap: indulás Budapest Hősök teréről 05:00 órakor, folyamatos utazás  Budapest - Dunaújváros - Mohács - Udvar - Eszék - Tuzla - Dakovo - Zenica - Sarajevo vonalon. Délután a szállások elfoglalása, a török bazárban található belvárosi hotelünkben. Délután látogatás SVRZO bég házában, és az öreg ortodox templomban. Este szórakozási lehetőség a helyi fiatalokkal teli török negyedben, vízipipázás, sörözés. Szállodánk egész éjjel nyitva tartó belvárosi hotel. A vendéglátó egységek, szórakozóhelyek a késő éjjeli órákig nyitva tartanak. Étkezési lehetőséget a hotel mellett tudunk biztosítani a Cevabci házban, a Steak housban, vagy helyi étkezdékben.

2. nap: délelőtt látogatás a Gazi Husrev mecsetben,  a Nagy Ortodox templomban, a Jézus szíve templomban, séta a Miljacka folyó partján, látogatás a Latin hídnál és a Zene pavilonnál. Délután sörgyári program a Sarajevsko Pivo gyönyörű épületében.  Este vízipipázás, szórakozási lehetőség a belvárosban.

3
. nap: délelőtt szabadprogram Sarajevoban, vásárlási lehetőség, hazaindulás 12:00 órakor. Érkezés Budapestre 21:00 óra magasságában.

Szállásunk: HOTEL*** - Bascarsija ( török bazár / történelmi belváros )
Egy oszmán ház belsejében kapott helyet a 24 szobás, keleti hangulatú kis hotel. Aprólékos belső design, mindenre kiterjedő figyelem, modern és tágas belső terek és makulátlan tisztaság jellemzi a  házat. A szálloda közvetlenül a Sebilj kútnál található a mecsetek tövében. A történelmi belváros 50 méterre található. Busz, villamos: 30 m  Kávézó, pék, közért: 5 m. 

  

Részvételi díj:  39.900 Ft 
Egyéb költség: 25,00 Eur ( belépők, idegenforgalmi adó )

Előfoglalási kedvezmény: -
Goldononi kártyával: - 10 %
Törzsutas kedvezmény: - 8 %


Ajánlatunk diák csoportoknak: 34.500 Ft 
Egyéb költség: 40,00 Eur ( belépők, idegenforgalmi adó, ztl )


 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099 

 

 

" B " PROGRAM:
A LEGSZEBB KARAVÁN VÁROSOK ÉS A NERETVA VÖLGYE

 

Időpontok: nincs elérhető időpont
Időtartam: 4 nap / 3 éj

Elhelyezés: belvárosi hotel*** Sarajevo
Ellátás: svédasztalos reggeli
Utazás: autóbusszal

Felszállási lehetőségek: MISKOLC - MEZŐKÖVESD - GYÖNGYÖS - HATVAN - GÖDÖLLŐ - BUDAPEST - BIATORBÁGY - BICSKE - TATA - TATABÁNYA - KOMÁROM - GYŐR - PAKS - SZEKSZÁRD - MOHÁCS

1. nap: folyamatos utazás  Budapest - Dunaújváros - Mohács - Udvar - Eszék - Tuzla - Sarajevo vonalon. Délután a szállások elfoglalása a török negyedben. Esti városnézés a  Bascarsijában a Tito sugárúton és a Ferhadiján. Szállásunk közvetlenül a török bazárban található a Sebilj kútnál, ahol a hajnali órákig nyitva tartanak a falatozók, éttermek, tavernák. Szórakozási lehetőség biztosított a bazárban, ahol rengetek hangulatos hely található.

2. nap: délelőtt látogatás a Gazi Husrev mecsetben,  Svrzina bég házában, a Szent Mihály ortodox kápolnában, a Nagy Ortodox templomban, és a Jézus Szíve templomban.  Sétánkat a Latin hídnál folytatjuk, ahol a tragikus sorsú Ferenc  Ferdinánd és felesége egy merénylet áldozata lett. A Miljacka folyó partján megcsodálhatjuk az osztrák – magyar monarchia idejében épült zene pavilont és a folyó túlpartján magasodó oszmán épületkomplexumot, a dzsámit és a Hammamot. Délben rövid étkezési lehetőség a város egyik legfinomabb pékségében ahol a helyi bureket kóstolhatjuk meg. Miután a Sebilj kút árnyékában elfogyasztottuk az ízletes pereceket, irány a híres Sarajevsko Pivo sörgyár, ahol a gyár egy különleges hangulattal bíró műemlék épületében sörözhetünk. A nap további részében szórakozási és vásárlási lehetőség a Bascarsijában. Ajánlatunk délutánra: Cevapci  megkóstolása, Ayran, vizipipázás, Awaz székház kilátó, Miljacka panoráma pont, Nemzeti könyvtár.  Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

3.nap:reggelit követően egésznapos  kirándulás a Neretva völgyében, látogatás a legszebb karavánvárosban Mostarban, majd ebéd Blagajban a Buna forrásnál. Útközben rövid szünetet tartunk Labjanica városában ahol a híres Neretva hídi csata című filmet forgatták, majd Blagaj felé vesszük utunkat ahol a dervisek kolostorához látogatunk és Buna folyó forrás eredését keressük fel. A folyó parti hangulatos teraszos éttermekben a legízletesebb pisztráng fogásokat fogyaszthatjuk ebédre. Délután ellátogatunk Mostárba a Herzegovinai rész legszebb településére. Sétánk kötelező megállója az Öreg híd és II. Mehmet pasa dzsámija. Lehetőséget biztosítunk felmenni a müezzinbe és kisétálni a kerti teraszra ahonnan gyönyörű felvételek készíthetők. Késő délután visszaindulás Sarajevoba, érkezés este. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. Este szórakozási lehetőség a török negyedben.

4. nap: délelőtt szabadprogram. Hazaindulás délben.  Érkezés Budapestre 21:00 óra magasságában.

Szállásunk: HOTEL*** - Bascarsija ( török bazár / történelmi belváros )
Egy oszmán ház belsejében kapott helyet a 24 szobás, keleti hangulatú kis hotel. Aprólékos belső design, mindenre kiterjedő figyelem, modern és tágas belső terek és makulátlan tisztaság jellemzi a  házat. A szálloda közvetlenül a Sebilj kútnál található a mecsetek tövében. A történelmi belváros 50 méterre található. Busz, villamos: 30 m  Kávézó, pék, közért: 5 m. 

  

Részvételi díj: 64.900 Ft
Egyéb költség: 55,00 Eur ( belépők, idegenforgalmi adó, ztl )
Részvételi díj Goldoni kártyával: 55.165 Ft
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel: 59.900 Ft
Előfoglalás érvénye: -


Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

" C " PROGRAM:
SARAJEVO - MOSTAR - BLAGAJ - NEUM - DUBROVNIK

 

Időpontok:
Időtartam: 7 nap / 6 éj

Elhelyezés: belvárosi hotel*** Sarajevo / tengerparti hotel Neum
Ellátás: svédasztalos reggeli
Utazás: autóbusszal

Felszállási lehetőségek: BUDAPEST - DUNAÚJVÁROS - PAKS - SZEKSZÁRD - MOHÁCS


1. nap: folyamatos utazás  Budapest - Dunaújváros - Mohács - Udvar - Eszék - Tuzla - Sarajevo vonalon. Délután a szállások elfoglalása. Esti városnézés a Tito sugárúton - Ferhadiján és a Bascsarsiában. Szórakozási lehetőség a helyi fiatalokkal teli török negyedben, vízipipázás, sörözés.

2. nap: délelőtt látogatás a Gazi Husrev mecsetben,  Svrzina bég házában, a Szent Mihály ortodox kápolnában, a Nagy Ortodox templomban, és a Jézus Szíve templomban.  Sétánkat a Latin hídnál folytatjuk, ahol a tragikus sorsú Ferenc  Ferdinánd és felesége egy merénylet áldozata lett. A Miljacka folyó partján megcsodálhatjuk az osztrák – magyar monarchia idejében épült zene pavilont és a folyó túlpartján magasodó oszmán épületkomplexumot, a dzsámit és a Hammamot. Délben rövid étkezési lehetőség a város egyik legfinomabb pékségében ahol a helyi bureket kóstolhatjuk meg. Miután a Sebilj kút árnyékában elfogyasztottuk az ízletes pereceket, irány a híres Sarajevsko Pivo sörgyár, ahol a gyár egy különleges hangulattal bíró műemlék épületében sörözhetünk. A nap további részében szórakozási és vásárlási lehetőség a Bascarsijában. Ajánlatunk délutánra: Cevapci  megkóstolása, Ayran, vizipipázás, Awaz székház kilátó, Miljacka panoráma pont, Nemzeti könyvtár.  Este szervezett séta a citadellára és felülről csodáljuk meg a fényárban úszó fővárost.Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

3.nap:reggelit követően egésznapos  kirándulás a Neretva völgyében, látogatás a legszebb karavánvárosban Mostarban, majd ebéd Blagajban a Buna forrásnál. Útközben rövid szünetet tartunk Labjanica városában ahol a híres Neretva hídi csata című filmet forgatták, majd Blagaj felé vesszük utunkat ahol a dervisek kolostorához látogatunk és Buna folyó forrás eredését keressük fel. A folyó parti hangulatos teraszos éttermekben a legízletesebb pisztráng fogásokat fogyaszthatjuk ebédre. Délután ellátogatunk Mostárba a Herzegovinai rész legszebb településére. Sétánk kötelező megállója az Öreg híd és II. Mehmet pasa dzsámija. Lehetőséget biztosítunk felmenni a müezzinbe és kisétálni a kerti teraszra ahonnan gyönyörű felvételek készíthetők. Késő délután továbbindulás. Este a szállások elfoglalása Neumban, tengerparti hotelünkben. Vacsora ezen az estén igénelhető. ( előétel - főfogás - desszert )

4. nap: egésznapos pihenés a tengerparton

5. nap: reggelit követően kirándulás Dubrovnikba, rövid városnézés, majd szabadprogram a városban. Késő délutáni visszaérkezésünknek köszönhetően fürdési lehetőség biztosított Neumban.

6. nap: reggelit követően továbbutazás Sarajevo felé. Útközben látogatás Pocitelj városába, majd rövid kitérőt teszünk a Kravica vízeséshez, ahonnan utunk tovább Sarajevo városába vezet. Este a szállások elfoglalása, majd szabad program Sarajevoban.

7. nap: regelit követően szabadprogram Sarajevoban, vásárlási lehetőség, majd 12:00 órakor hazautazás. Érkezés Budapestre 22:00 óra magasságában.
 


Részvételi díj: 125.000 Ft

Egyéb költség: 60,00 Eur / fő ( parkolás, belépők, idegenforgalmi adó, ztl engedélyek )
Egyágyas felár: 15,00 Eur / fő / éj
Vacsora felár 3 estére: 12.290 Ft / fő

 

Szállásunk Sarajevoban: HOTEL*** - Bascarsija ( török bazár / történelmi belváros )
Egy oszmán ház belsejében kapott helyet a 24 szobás, keleti hangulatú kis hotel. Aprólékos belső design, mindenre kiterjedő figyelem, modern és tágas belső terek és makulátlan tisztaság jellemzi a  házat. A szálloda közvetlenül a Sebilj kútnál található a mecsetek tövében. A történelmi belváros 50 méterre található. Busz, villamos: 30 m  Kávézó, pék, közért: 5 m. 

  

Szállásunk a tengerparton

A bosnyák tengerpart 4 kilométernyi partszakaszán a hely szűke miatt a lakók kihasználták a mediterraneum adta természeti lehetőségeket és házaikat fecskefészekszerűen a hegyoldalra tapasztották. A város 4 szintje között lépcsőkön és liftek segítségével lehet közlekedni. A nyaralások kiválasztásánál mindig elsődleges cél a megfelelő fekvésű,  és panorámájú szoba vagy apartman kiválasztása. Most egy olyan helyet kínálunk Önnek, ahol ez nem jelent problémát, mert a város összes háza szinte a tengerre néz kellemes erkélyekkel, csodálatos mediterrán környezetben. Miért éppen Neum?...ha egy olyan helyre vágyik, ahol nincs nemzetközi turizmus, szeretne helyi ízeket megkóstolni, helyi emeberek közt tölteni a vakációt, esténként bárokban ücsörögni és élő zenét hallgatni... akkor jó helyen jár. A kultúráért sem kell órákat utazni. Mostar és Dubrovnik 70 kilométerre találhatóak szállodánktól. A magányos csendes pihenésre vágyók teraszukról csodálhatják az Adriát. A hotel Adria összkomfortos padlószőnyeges szobákat kínál. Nagy előnye a tágas terek, teraszok, kitűnő konyha. A strand a lépcsőkön mindössze 1 perc, boltok 200 méteren belül, éttermek és bárok a tengerparti sétányon elérhetőek 2 perc sétával. Szabad és fizető strand biztosított.

 

 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

Találkozzunk Sarajevoban! 

 

                     


PUGLIA - ITALIA EGZOTICA  
 
                                                                                                                                  

BARANGOLÁS A CSIZMA SARKÁN


A FRATELLI GOLDONI BEMUTATJA: 

TERRA DELLE PASSIONI - SZENVEDÉLYEK FÖLDJE 

Ugrás ide: Részletes programajánló Puglia

Álmodozunk arról, hogy milyen az ideális nyaralóhely, milyen a tökéletes nyaralás. Egy hely, ahol kristálytiszta a tenger, ahol mediterrán növényzet árnyékában hűsölhetünk, jókat ehetünk, és néha magányos öblökbe elvonulhatunk, felfedező túrákat tehetünk. Egy hely, ahol az emberekből nem veszett ki a vendégszeretet... egy hely, ahol körülvesz minket az élő történelem. Ne legyen túl messze, mégis különleges legyen. Ne legyen extravagáns, de mégse legyen megszokott. Létezik?...közel keleti kultúra összegyúrva görög művészettel, olasz életérzéssel, és egzotikus strandokkal. Isten hozta Pugliában!

  

Ne gondolja, hogy a sokszor komor Adria nem tudja meglepni! Változatos színeivel, gazdag élővilágával, varázslatos strandokkal kápráztatja el. Induljon útnak velünk 2018-ban, és nevezzen be egy rendhagyó nyaralásra, ahol Itália legszebb strandjaival és legkülönlegesebb városaival ismerkedhet meg. A szabadidő eltöltésének elengedhetetlen része, hogy magunkba szívjunk egy kis bizánci és bourbon kultúrát. Puglia művészeti kincsei megszámlálhatatlanok. A legkisebb települések is hatalmas barokk katedrálisokkal vesznek le a lábunkról. 


 

BARI... a tengerparti kikötőváros hangulatos sikátorai, tengerparti sétányai, és a Szent Miklós katedrális maradandó élményeket hagy minden látogatóban. A rohanó város közepén, mint kis sziget terül el az óváros, szűk utcáival. Itt a motorizációtól elzárva, igazi időutazás fogad minket.

   

 

Aqua dolce, aqua azzurra... Itália legszebb strandjai várják Pugliában. Barit elhagyva természetből táplálkozó mediterrán tengerparti városok mellett elhaladva érjük el úti célunkat Conca Specchiullát. Piciny település pínea ligetek, leanderek és bouganvillek ölelésében. A tengerpart vadregényes, a sziklaplatók csipkézettek, a strand homokfövenyes. Felfedezésre váró öblök, titkos ösvények, romantikus sziklaszirtek várnak a salentói félszigeten.

    

 

Szálláshelyünk Otrantótól pár kilométerre található Torre dell'Orso település mellett. A hotel 500 méterre található a srandtól. A szobák összkomfortosak, légkondícionáltak, TV - vel felszereltek. A vendégek pihenését mediterrán növényzetű kert és úszómedence biztosítja. A strandra vezető utat gyönyörű vegetációk ölelésében tehetik meg. Píneák, Bouganvillek, Leanderek és Pálmák övezik pár perces sétát még a partra leérünk. A strand: csipkézett sziklaplatón ereszkedünk le a homokfövenyes különleges strandra.

   

 

Varázslatos kirándulások a nagy "csizma sarkán". MONOPOLI az "egyetlen" város, BRINDISI, ahol a híres Via Appia ért véget, és POLIGNANO, ahol a part szerelembe forr össze a tengerrel. Három város, hallhatatlan kultúrák talkozásában, és a tenger ölelésében. 

  

 

LECCE-t, a közel kétezer éves várost a dél Firenzéjeként emlegetik. Barokk palotái, hangulatos utcái rengeteg művészt ösztönöztek festésre, rajzolásra, és zene komponálásra. Az illírek által alapított várost, föld alatti folyosói lévén évszázadokon keresztül nem tudta bevenni egy királyság sem. A leccei grófok saját ízlésük szerint formálták a várost. Az utcákon sétálva az ő birodalmuk remeikeit csodálhatjuk meg... 

  

  GALLIPOLI és OTTRANTO... felfedező túrák a tengerparti városok zeg-zugos utcáiban, festői terein.

   

 

...és mikor azt hinnénk, hogy már mindent láttunk, hogy minden csodán túl vagyunk, egyszer csak megállunk... és fejet hajtunk többszáz év történelme és emberi találékonysága előtt. Képeinken OSTUNI, MARTINAFRANCA és ALBEROBELLO

  

   

ANDRIA - SAN VÍTO DEI NORMANNI... eldugott kincsek nyomában a Murgián. San Víto, a Bari mellett található kis falu ma is őrzi Bohemund tornyát, és a köré épült várkastélyt. Andriában II. Ferdinánd különleges vára magasodik büszkén a kies végtelenben, melyet már az országútról megpillantunk. A különleges erőd mára Puglia szimbólumává vált. 

 

MATERA, A KŐBE ZÁRT VILÁG
Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet.

 


Részletes programajánló Puglia

PUGLIA 

Időpont: 
Időtartam:  11 nap / 10 éj

Részvételi díj: 217.000 Ft
Utazás: autóbusszal / tranzitszállásokkal
Elhelyezés: 2-3 ágyas hotelszobákban***
Ellátás: reggeli

 

RÉSZLETES PROGRAM PUGLIA

1. nap: indulás a hajnali órákban, utazás Szlovénián keresztül. Felszállást az alábbi városokban biztosítunk:

Miskolc Búza tér -
Mezőkövesd LukOil kút -
Füzesabony Vasútállomás -
Gyöngyös Pesti út / Spar -
Hatvan Tesco parkoló -
Gödöllő Tesco parkoló -
Budapest Hősök tere 03:30 óra
Budapest BAH csomópont 03:40 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút -
Érd - M7 Iparos út Shell kút -
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   04:30 óra
Siófok Tesco parkoló 05:00 óra
Balatonlelle Marché -
Nagykanizsa Tesco parkoló 07:40

Felszállási lehetőséget a tranzitszállás időbeni elérésének és a menetidő függvényében ennél az utunknál csak a fentebb jelzett városokban tudunk biztosítani. 

Budapest - Termoli: 1.360 km * Menetidő: kb. 16 óra megállókkal
1 nap: egész napos utazás a fentebb említett útvonalon. A kora esti órákban a szállás elfoglalása Termoliban a tengerparton.  Vacsora rendelhető a teljes tíz éjszakára.

Termoli – Tremiti szigetek * kb. 50 km hajóval 2 óra
2 nap: egész napos kirándulás a Tremiti szigeteken, fürdési lehetőséggel. Itália legvarázslatosabb szigetcsoportja az Adrián.  Azt mondják mese, mások szerint valóság:… Egyszer volt, hol nem volt... Gaia földanya megharagudott az emberekre, és dühéből kerekedett egy hatalmas földrengés. Hegyormokat szaggatott és dobott a vízbe. A szikladarabok sokáig örök mementóként álltak a vízben, hogy az embereket bűneikre emlékeztessék. A megfélemlített emberek esküt tettek, hogy többet nem cselekszenek a természet ellen, és szigetek virágba borultak. Egész napos strandolás a San Dominio  szigeten, szemben San Nicola katedrálisa magasodik. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

Termoli - Bari -  Conca Spechiulla: 400 km * Menetidő: kb. 4 óra egy megállóval
3. nap: reggelit követően továbbutazás Bariba. Puglia egyik legizgalmasabb városa az állandóan lüktető és hangos egykori bizánci kultúra fényében nevelkedett település. Kikötői negyedében és a sikátoros óvárosi részen sétálva megelevenedett olasz filmbe csöppenünk. A városnézés fókuszában természetesen a román stílusú Szent Miklós templom áll. Délután továbbutazás Conca Specchiullába. A szálások elfogalása, szabadidő, majd vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.

Conca Specchiulla - Lecce: 35 km * Menetidő: kb. 50 perc, megállás nélkül
4. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Leccébe. Az élő "történelemkönyv" rengeteg látnivalót kínál. Ízelítőként meglátogatjuk a legszebb barokk palotákat, a Santa Croce Bazilikát, a Dómot és a város hangulatos főterét. Délután szabadprogram, tengerparti fürdőzés.

Conca Specchiulla - Ostuni - Alberobello: 150 km.  Menetidő Alberobelloig: kb.2 óra megállás nélkül
5. nap: reggelit követően kirándulás Ostuniba. A "la cittá bianca", avagy a fehér város, ahogy a helyiek emlegetik, fehérre meszelt házaival már messziről szembetűnik. A hegyre épült településre Hannibál is szemet vetett, de huzamosabb ideig a Sforzak vetteték meg a lábukat a városban. A Püspöki Palota és a Katedrális ma is a város leglátogatottabb emlékei.

Conca Specchiulla - Polignano - Monopoli: 170 km * Menetidő: kb. 2 óra megállás nélkül
6. nap: reggelit követően egész napos kirándulás. Első állomásunk Monopoli, az „egyetlen város” ahol Puglia legöregebb iskola épületét és a dómot keressük fel.  Délután továbbutazás Polignanoba, amely az egyik leghangulatosabb tengerparti város. A II. Dionüsszosz által alapított ősi település ma is rengeteg filmforgatás helyszíne, hangulatos utcái és páratlan panorámája miatt. Ezen a napon strandolási lehetőség biztosított Polignanoban.

Conca Spechiulla - Otranto: 15  km * Menetidő: 20 perc
7. nap: reggelit követően kirándulás Otrantóba, ahol a helyi katedrálist és annak kriptáját keressük fel. A különleges elhelyezkedésű város, mindig is fontos stratégiai gócpont volt. Napjainkban a pihenni vágyók és turisták vették birtokba a Otranto hangulatos és állandóan pezsgő utcáit. Délután szabadprogram, strandolási lehetőség.

Conca Specchiulla -Gallipoli: 70 km * Menetidő: kb. 1 óra megállás nélkül
8. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Gallipoliba, az egykori Bizánci Birodalom városába. Rövid sétát, és a helyi érdekességek felkeresését követően ( legrégebbi gyógyszertár és könyvtár, vörös palota, dóm, Albano borüzlete )  követően a helyi strandot is kipróbáljuk. Délután strandolás, szabadprogram a hotel melletti partszakaszon.

Conca Specchiulla -Matera: 230 km * Menetidő: kb. 3 óra 1 megállással
9. nap: reggelit követően egésznapos kirándulás Materába a kőbe zárt városba. Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet. Matera 1993 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, és légvonalban mindössze 786 kilométerre fekszik Budapesttől. Ilyen közel ilyen szép világörökséget nehezen találunk másutt.Visszaérkezés a hotelbe csak az esti órákban.

Conca Spechiulla - Andria - Rimini ( zona Marche ): 700  km * Menetidő: kb. 9 óra megállásokkal
10. nap: reggelit követően továbbutazás a tranzitszállásra, menetközben rövid kitérő a híres andriai Castel del Montéhoz Aragóniai Ferdinánd különleges várkastélyához. Látogatás helyi tárlatvezetéssel a kastélyban. Este a szállások elfoglalása Ancona mellett.

Rimini ( zona Marche ) - Budapest : 1100  km * Menetidő: kb. 14 óra megállásokkal
11. nap: reggelit követően visszautazás Magyarországra, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj:  217.000 Ft

- autóbusz közlekedés
- 10 éj szállás hotelben***
- reggeli

- pugliai hotelünkben úszómedence használat
- idegenvezetés
- Vox készülékek
- a programban megjelölt összes kirándulás, városnézés

Goldoni kártyával: - 15 % kedvezmény
Gyermek ár 12 éves korig: 
Előfoglalási kedvezménnyel: -
Törzsutas kedvezmény: - 8 %

 

A részvételi díjnem tartalmazza:  

- idegenforgalmi adó 10 éjszakára
- ztl engedélyek autóbuszra
- belépők
- hajójegy
- kikötői illeték
---------------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 125,00 Eur 

Egyágyas felár: 20,00 Eur / éj ( társítás kérhető )
Félpanzió: 42.700 Ft / fő / 10 vacsora

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon.


 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu

Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

 

CALABRIA - PUGLIA - PROCIDA - LIPARI SZIGETEK

                                                                                                                                  

MEGELEVENEDŐ MESEVILÁG


A FRATELLI GOLDONI BEMUTATJA: 

 CALABRIA -  VADREGÉNYES ROMANTIKA

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az aktuális és érvényben lévő Kormányrendelet korlátozásai miatt, ezt az utunkat 2020. szeptemberében nem tudjuk elindítani. Minden utasunknak átjelentkezési lehetőséget biztosítunk a 2021 évben induló Pugla - i utazásunkra. A részvételi díjak közötti árkülönbözetet igény esetén a félpanziós ellátásba, biztosítási díjakba, és belépőjegyekbe számítjuk be.

 

   

Calabria messze van. Mondják hogy fárasztó lejutni, az infrastruktúra és szolgáltatások is elég alacsony szinten vannak. A calabrai embereknek azonban van egy nagyon nagy értékük és ez nem más mint kristálytiszta türkiz kék tenger és az óriásméretű lilahagyma. Kultúrájuk, zenei világuk talán nem áll oly közel hozzánk, de gasztronómiájuk mindenképp. Képzeljék el, mintha Itáliának lenne egy külön leszakadt elizolált része. Itt nem futnak autósztrádák, itt nincs tömeg, nincsenek hangos éjszakai szórakozóhelyek, vagy valóságtól elrugaszkodott árak. Ez Calabria! Mikor először meglátjuk a Capo Vaticano - i strandot a lábunk szinte földbe gyökerezik, de nem sokáig van maradásunk, mert senki nem tudja megállni hogy ne vesse bele magát a tengerbe. A környezet vadregényes, szabadon növő kaktuszok, bougenvillek és egyéb növények konglumerációja valami hihetetlen szín és illatvilágot hoz létre. Pár perc elteltével érezhetjük a hatást...ez olyan mintha egy mesekönyve léptünk volna be.

  

Induljon útnak velünk 2020-ban, és nevezzen be egy rendhagyó nyaralásra, ahol Itália legszebb strandjaival és legkülönlegesebb falvaival ismerkedhet meg. A tartomány települései nem kecsegtetnek nagy katedrálisokkal és palotákkal, Calabria a történelem során mindig Itália egyik legszegényebb és legelmaradottabb része volt. Azért itt is igazi kincsekre lehet lelni, ha kicsit bóklászunk a környéken. Capo Vaticanotól mindössze 20 kilométerre található Tropea. A kis város barokk épületei, apró templomai, szűk kis utcái a századeleji igazi itáliai hangulatot árasztják. A Santa Maria dell'Isola kápolnája a félsziget tetején lélegzetelállító. De ha ez egyeseknek kevés próbálják ki a közel kétszáz lépcsőt ami felvezet és biztos elakad a lélegzetük.

  

VULCANO ... a tengerparti pihenésünk közepette, célba vesszük a Capo Vaticanotól alig másfél órányira található Liapari szigeteket. Talán a sziget csoport egyik legizgalmasabb része Vulcano, ahol még ma is kimutatható vulkanikus tevékenység. A tengerben feltörő fumarolák állandó 36 - 38 fokon tartják a tenger vizét. Nem utolsó sorban az egyik legkülönlegesebb része a szigetnek a "Szellemek völgye ", ahol a feltörő láva különleges alakzatokat hozott létre.

   

 

MARATEA ÉS NÁPOLY... oda és visszaúton egyaránt, a hosszú utazást megtörve izgalmas megállókról gondoskodunk, ahol nem csak színes de különleges programokkal is várjuk Önöket. Ezek a települések egyben tranzitszállásaink is. Odaúton 2 éjszakát töltünk a hangulatos Maratea településen, közvetlenül a tengerparton. A program keretén belül, felvisszük utasainkat a hegyi településre, ahol hangulatos terek és sikátorok fogadnak. Látogatásunk egy legizgalmasabb része kétségtelenül a közel 700 méteres magasságba található 23 méteres Krisztus szobor. De nem csak a szobor nyűgöz le minket, hanem a panoráma is. Visszaúton pedig Nápolyban időzünk egy éjszakát.

     

SZÁLLÁSHELYÜNK  a Capo Vaticano - i tengerparton taláható hotel***, a sziklaszirt tetjén. A hotel hatalmas kertjében találhatóak a lakrészek, melyek rusztikus berendezésekkel bírnak. Egyes szobák a medence és a kert irányába nyílnak, mág mások az oliva ligetekre. A hotel főépületében is rendelkezünk néhány szobával, melyek berendezettsége eltérhet a többitől. A szálláshely legnagyobb előnye a csodálatos kert ahol banánok, narancsok, citromok és passion fruit gyümölcsök érnek, és a hatalmas úszómedence. A part gyalogosan, kiépített úton 15 perc alatt érhető el, vagy a hotel óránként induló minibuszával. A strand, hosszú homokfövenyes, napernyők és napozó ágyak bérelhetőek, de szabad strand is rendelkezésre ál. A hotel mellett működik egy kis közért ahol alapvető élelmiszerek beszerezhetőek. Ezen a programunkon javasoljuk mindenkinek a vacsorák igénylését. 

 

PUGLIA - TERRA DELLE PASSIONI - SZENVEDÉLYEK FÖLDJE 

Álmodozunk arról, hogy milyen az ideális nyaralóhely, milyen a tökéletes nyaralás. Egy hely, ahol kristálytiszta a tenger, ahol mediterrán növényzet árnyékában hűsölhetünk, jókat ehetünk, és néha magányos öblökbe elvonulhatunk, felfedező túrákat tehetünk. Egy hely, ahol az emberekből nem veszett ki a vendégszeretet... egy hely, ahol körülvesz minket az élő történelem. Ne legyen túl messze, mégis különleges legyen. Ne legyen extravagáns, de mégse legyen megszokott. Létezik?...közel keleti kultúra összegyúrva görög művészettel, olasz életérzéssel, és egzotikus strandokkal. Isten hozta Pugliában!

  

Ne gondolja, hogy a sokszor komor Adria nem tudja meglepni! Változatos színeivel, gazdag élővilágával, varázslatos strandokkal kápráztatja el. Induljon útnak velünk 2018-ban, és nevezzen be egy rendhagyó nyaralásra, ahol Itália legszebb strandjaival és legkülönlegesebb városaival ismerkedhet meg. A szabadidő eltöltésének elengedhetetlen része, hogy magunkba szívjunk egy kis bizánci és bourbon kultúrát. Puglia művészeti kincsei megszámlálhatatlanok. A legkisebb települések is hatalmas barokk katedrálisokkal vesznek le a lábunkról. 


 

BARI... a tengerparti kikötőváros hangulatos sikátorai, tengerparti sétányai, és a Szent Miklós katedrális maradandó élményeket hagy minden látogatóban. A rohanó város közepén, mint kis sziget terül el az óváros, szűk utcáival. Itt a motorizációtól elzárva, igazi időutazás fogad minket.

   

Aqua dolce, aqua azzurra... Itália legszebb strandjai várják Pugliában. Barit elhagyva természetből táplálkozó mediterrán tengerparti városok mellett elhaladva érjük el úti célunkat Otrantót. Felfedezésre váró öblök, titkos ösvények, romantikus sziklaszirtek várnak a salentói félszigeten.

   

 

Varázslatos kirándulások a nagy "csizma sarkán". LECCEGALLIPOLI - OSTUNI - OTRANTO, és POLIGNANO, ahol a part szerelembe forr össze a tengerrel. Négy város, hallhatatlan kultúrák talkozásában, és a tenger ölelésében. 

  

 

LECCE-t, a közel kétezer éves várost a dél Firenzéjeként emlegetik. Barokk palotái, hangulatos utcái rengeteg művészt ösztönöztek festésre, rajzolásra, és zene komponálásra. Az illírek által alapított várost, föld alatti folyosói lévén évszázadokon keresztül nem tudta bevenni egy királyság sem. A leccei grófok saját ízlésük szerint formálták a várost. Az utcákon sétálva az ő birodalmuk remeikeit csodálhatjuk meg... 

  

  GALLIPOLI és OTTRANTO... felfedező túrák a tengerparti városok zeg-zugos utcáiban, festői terein.

   

 

...és mikor azt hinnénk, hogy már mindent láttunk, hogy minden csodán túl vagyunk, egyszer csak megállunk... és fejet hajtunk többszáz év történelme és emberi találékonysága előtt. Képeinken OSTUNI és ALBEROBELLO

  

   

MATERA, A KŐBE ZÁRT VILÁG
Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet.

 

 

CALABRIA - PUGLIA - PROCIDA - LIPARI SZIGETEK

Időpont: 2020. szeptember 28 - október 09
Időtartam:  12 nap / 11 éj

Részvételi díj: utazas@fratelligoldoni.hu
Utazás: autóbusszal / tranzitszállásokkal
Elhelyezés: 2-3 ágyas hotelszobákban***
Ellátás: reggeli

 

RÉSZLETES PROGRAM CALABRIA

1. nap: indulás a hajnali órákban, utazás Szlovénián keresztül. Felszállást az alábbi városokban biztosítunk:

   
 
Miskolc Búza tér -
Mezőkövesd LukOil kút -
Füzesabony Vasútállomás -
Gyöngyös Pesti út / Spar -
Hatvan Tesco parkoló -
Gödöllő Tesco parkoló -
Budapest Hősök tere 03:00 óra
Budapest BAH csomópont 03:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 03:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 03:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   04:20 óra
Siófok Tesco parkoló 04:45 óra
Balatonlelle Marché -
Nagykanizsa Tesco parkoló -

Budapest - Termoli: 1.360 km * Menetidő: kb. 16 óra megállókkal

1.nap: egész napos utazás a fentebb említett útvonalon. Az esti órákban a szállás elfoglalása Termoliban a tengerparton.  Vacsora rendelhető ezen az estén.

Termoli - Bari -  Otranto: 400 km * Menetidő: kb. 4 óra egy megállóval

2. nap: reggelit követően továbbutazás Bariba. Puglia egyik legizgalmasabb városa az állandóan lüktető és hangos egykori bizánci kultúra fényében nevelkedett település. Kikötői negyedében és a sikátoros óvárosi részen sétálva megelevenedett olasz filmbe csöppenünk. A városnézés fókuszában természetesen a román stílusú Szent Miklós templom áll. Délután továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora rendelhető ezen az estén.

Otranto – Lecce - Gallipoli: 120 km * Menetidő: kb. 60 perc, megálló nélkül

3. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Leccébe. Az élő "történelemkönyv" rengeteg látnivalót kínál. Ízelítőként meglátogatjuk a legszebb barokk palotákat, a Santa Croce Bazilikát, a Dómot és a város hangulatos főterét. Délután továbbutazás  Gallipoliba, az egykori Bizánci Birodalom városába. Rövid sétát, és a helyi érdekességek felkeresését követően ( legrégebbi gyógyszertár és könyvtár, vörös palota, dóm, Albano borüzlete )  követően a helyi strandot is kipróbáljuk. Vacsora rendelhető ezen az estén.

Ostuni – Alberobello - Polignano: 180 km.  Menetidő Alberobelloig: kb. 2,5 óra 1 megállóval

4. nap: reggelit követően kirándulás Ostuniba. A "la cittá bianca", avagy a fehér város, ahogy a helyiek emlegetik, fehérre meszelt házaival már messziről szembetűnik. A hegyre épült településre Hannibál is szemet vetett, de huzamosabb ideig a Sforzak vetteték meg a lábukat a városban. A Püspöki Palota és a Katedrális ma is a város leglátogatottabb emlékei. Délben továbbutazás Alberobelloba a trullik városába. Látogatásunk következő állomása Polignano, amely az egyik leghangulatosabb tengerparti város. A II. Dionüsszosz által alapított ősi település ma is rengeteg filmforgatás helyszíne, hangulatos utcái és páratlan panorámája miatt. Ezen a napon strandolási lehetőség biztosított Polignanoban. Vacsora rendelhető ezen az estén.

Otranto – Matera - Maratea : 480  km * Menetidő: -

5. nap: reggelit követően rövid látogatás  Otrantóba, ahol a helyi katedrálist és annak kriptáját keressük fel. A különleges elhelyezkedésű város, mindig is fontos stratégiai gócpont volt. Napjainkban a pihenni vágyók és turisták vették birtokba a Otranto hangulatos és állandóan pezsgő utcáit. Délelőtt továbbutazás Materába,  a kőbe zárt városba. Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet. Matera 1993 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, és légvonalban mindössze 786 kilométerre fekszik Budapesttől. Ilyen közel ilyen szép világörökséget nehezen találunk másutt. Kora este továbbutazás a szálláshelyre, Marateába. Szállásunk tengerparti hotel. Ezen az estén vacsora rendelhető.  

MARATEA

6. nap: reggelit követően kirándulás Maratea óvárosi részébe, ahol a festői kis tereken és hangulatos tereken szívjuk magunkba ennek a kis ékszerdoboz  városnak a hangulatát. Rövid szabadprogramot követően további magaslatokba emelkedünk egészen 700 méteres magasságig haladunk autóbuszunkkal, majd kisbuszos transzfer keretében folytatjuk utunkat a Krisztus szoborig. Megoszlanak a vélemények, hogy a szobor vagy a magasból elénk táruló panoráma van ránk nagyobb hatással.  Délután  visszautazás a hotelbe ( 20 km ) és szabadprogram. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. Vacsora erre az estére rendelhető.

Maratea – C. Vaticano – Morano Calabro – Fiumefreddo : 350 km.  Menetidő:  kb.4 óra 2 megállóval

7. nap: reggelit követően hosszú út vár ránk még elérjük a varázslatos calabriai partokat. Kusza városokon, modern negyedeken, és jellegtelen településeken vezet az út. Egyszer csak megcsillan a tenger jobbunkon és ekkor érezzük igazán jó helyen vagyunk. Az utolsó kilométerek a legnehezebbek az alsóbb rendú utakon. Valahogy mégsem unalmas a táj, mert girbe - gurba megkopott út két oldalán különleges vegetáció burjánzik. Földművelés és állat tartás ami itt a megélhetést biztosítja, és a híres lila hagyma, melyet illik megkóstolni.  Mielőtt megérkeznénk Capo Vaticanoba, két izgalmas település magaslatait hódítjuk meg. Fiumefreddo kastélya rengeteg költőt és írót megihletett. A romantikus vár, a nem mindennapi panoráma különlegessé teszi a tenger közelében megbújó települést. Morano az egyik „legkalabriaibb” falu. Ha igazán meg szeretnénk ismerni, hogy élnek itt az emberek, milyen hangulatúak az igazi kalabriai hegyi városok Morano Calabro kötelező megálló kell hogy legyen.   Érkezés a szállásra az esti órákban. Szállásunk úszómedencével és nagy kerttel rendelkező hotel. Vacsora erre az estére rendelhető.

Capo Vaticano – Scilla : 75 km * Menetidő: kb. 1,5 óra megállás nélkül

8. nap:  reggelit követően Scilla városában látogatunk. Ahhoz, hogy igazán megismerjük a calabriai partszakaszt, a tengerparton kell végig autóznunk egészen Scilla városáig. Scilla nevét Szkülláról a görög mitológia egyik tengeri szörnyéről kapta. Méltatlanul nevezték így, hiszen a partszakasz egyik csiszolatlan gyémántja.  A 8-9. században szerzetesek kolostort építenek ezen a területen, ami a középkori új település magjává válik.  A partszakaszon több ponton megállunk és fotó szüneteket tartunk. Vacsora rendelhető ezen az estén.

Capo Vaticano - Lipari szigetek * Menetidő: kb. 1 óra hajóval

9. nap: reggelit fakultatív programként kínáljuk a Lipari szigetvilágra induló hajós túránkat melynek végállomás Vulcano szigete. A tengerből feltörő fumarolák állandó meleg hőfokot biztosítanak a tengerben így télen is alkalmas a fürdőzésre. A program keretén belül igyekszünk felkeresni a szellemek völgyét, amennyiben járható az ösvény. A programról részletesen a helyszínen kaphatnak tájékoztatást idegenvezetőnktől. Vacsora rendelhető ezen az estén.

A programra a helyszínen lehet jelentkezni idegenvezetőnknél.

A program ára: 35,00 Eur / fő
A program időtartama: fél nap

Akik a programon nem kívánnak részt venni, tengerparti fürdőzéssel tölthetik a délelőttöt.

Capo Vaticano - Tropea - Nápoly: 170 km * Menetidő: kb. 3 óra hajóval és busszal

10. nap: reggelit követően elhagyjuk Calabriát. Mielőtt ezt megtennénk, az egyik legizgalamasabb települését, Trópeát keressük fel. Tropea Itália szimbólumává vált ugyanúgy mint Pisa vagy Velence. Az eleganciát itt ne keressük! Kopott, sebzett de patinás épületek fogadnak melyek talán sokakban ellenérzést keltenek első látásra, de ahogy haladunk egyre beljebb a városba valami megfoghatatlan érzés kerít hatalmába, és tudjuk menni kell tovább, érezzük hogy van még további út a katarzisig. A főút vége a szikla peremén végződik ahonnan megpillanthatjuk a csodát, a szépséget a Santa Maria Coronata Santuariót. Ahogy hozzászokunk a sajátos hangulathoz, felfedezzük hogy nagyon sok hangulatos szeglete van a városnak. Nem utolsó sorban jókat lehet enni és inni. És már nem is akarunk hazamenni. Bizony szerelem ez, mégha nem is első látásra! Délután továbbutazás Nápoly melletti hotelünkbe. Vacsora rendelhető ezen az estén.

Nápoly – Procida: 45  km * Menetidő: kb. 1 óra

11. nap: reggelit követően a szállások elhagyása, továbbutazás Procida szigetére. A sziget a nápolyi öböl egyik leghangulatosabb települése. Talán nem véletlen, hogy itt forgatták Massimo Troisi és Maria Grazia Cucinotta, valamint Philippe Noiret főszereplésével a Neruda postása című filmet. Mondják, hogy itt a csillagok mesélnek, a tenger zenél, a virágok pedig énekelnek. Figyelem! Vadregényes tájak romantikus típusoknak! Délután továbbutazás tranzitszállásunkra Toszkánába. Vacsora ezen az estén NEM rendelhető.

12. nap: reggelit követően visszautazás Magyarországra, érkezés Budapestre az esti órákban.

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu

Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 


PARTNERIRODÁINK AZ ORSZÁGBAN, AHOL ÚTJAINKAT MEGTALÁLJA ÉS LEFOGLALHATJA

 

BÁCS KISKUN MEGYE HEVES MEGYE PEST MEGYE   
Globe Travel - Kiskunhalas Momentours - Gyöngyös Magellán Tavel - Kiskunlacháza  
  Medi Travel - Gyöngyös Domi Tours - Érd  
BARANYA MEGYE      
Dóm Tours - Pécs   SOMOGY MEGYE  
  JÁSZ - NAGYKUN - SZOLNOK MEGYE - Dream Travel - Kaposvár  
BÉKÉS MEGYE   Gréta Tours - Balatonlelle  
Békés Tourist - Békéscsaba KOMÁROM ESZTERGOM MEGYE Rosasol Utazási I. - Siófok  
  Vértes Utitárs - Tatabánya / Tata    
BORSOD ABAÚJ ZEMPLÉN MEGYE Cathedralis Travel - Esztergom SZABOLCS SZATMÁR BEREG  
Világlátó utazási Iroda - Miskolc Eurotravel - Esztergom Word Expert Tours Kisvárda  
Globus Travel - Kazincbarcika      
Car Tour - Miskolc NÓGRÁD MEGYE TOLNA MEGYE  
Matyó Tourist - Mezőkövesd Polpex 2003 - Salgótarján Ekho Tours Szekszárd  
Miskolc Travel 2000 - Miskolc   Ritalia Travel Paks  
  PEST MEGYE    
CSONGRÁD MEGYE Sissy Travel - Gödöllő VESZPRÉM MEGYE  
Atlantic Travel - Szeged Tavasz Travel - Vác Gyopár Sport Veszprém  
KM Tours Szeged Varis Travel - Budaörs    
Top Tours - Szeged Country Tours - Nagykőrös HAJDÚ BIHAR MEGYE  
  Tra - well Utazás - Remeteszőlős Active Travel Hajdúszoboszló  
GYŐR - MOSON - SOPRON MEGYE Dunakanyar Utazási Iroda - Nagymaros    
Universal Travel - Győr Pell - Air Utazási I. - Pilisvörösvár BUDAPEST  
  Koczka Travel  - Vác Sunny Paradise Travel  
 
 

 

 

 Fratelli Goldoni Kft.   |   1076 Budapest, Garay tér 16. (bejárat a Cserhát utcából)   |   Tel.: 06 1 400 7337   |   E-mail: info@fratelligoldoni.hu