ALBÁNIÁRÓL
Bemutatjuk Albániát
ALBÁN RIVIÉRA 
HIMARE TENGERPART 
SZÁLLÁSAINK A JÓN TENGERPARTON HIMARÁBAN 
DHERMI TENGERPART 
SZÁLLÁSAINK A JÓN TENGERPARTON DHERMIBEN 
VLORE TENGERPART 
SZÁLLÁSAINK AZ ALBÁN ADRIÁN VLOREBAN 
SARANDA TENGERPART 
SZÁLLÁSAINK A JÓN TENGERPARTON SARANDÁBAN
NAGYKÖRÚT AZ EGYKORI OSZMÁN BIRODALOMBAN   

 

 

ALBÁNIA
Az európai egzotikum

Albán körútjainkat és nyaralásainkat azok számára ajánljuk, akik szeretnek felfedezni kevésbé ismert különleges helyeket. Egy olyan országot kínálunk utazási programjaink között, ahol minden bizonnyal nem talál luxus szállodákat, több emeletes plázákat, bevásárló központokat, de olyan természeti csodákkal, multikultúrával, és alázatos vendégszeretettel találkozhat, amelyet ma már kevés helyen talál meg Európában. A különleges török hangulatot idéző dél albán városok, és a védett természeti övezetbe  kívánkozó érintetlen tengerpart, valamint az alacsony árak különlegessé és vonzóvá teszik Albániát.

Kalandozzon velünk Albániában 2015 - ben!

  
  

 

Bemutatjuk Albániát...

Évtizedeken keresztül  Albánia volt a legzártabb európai ország, ezért sok rejtély és titokzatosság övezte. Ma a National Geografic - tól kezdve a Lonely Planetig a kontinens egyik legszebb természeti adottságokkal rendelkező országának tartják. 316 kilométeren át két tenger mossa partjait, a homokos partú Ion, és a sziklás partú Adria. Az albán hegyek természeti szépségükben vetekednek az Alpokkal. A legvonzóbb azonban, hogy a természeti környezet még nagyrészt érintetlen. 12 nemzeti park jelzi ennek a piciny országnak a természeti gazdagságát. Az ország viharos történelme következtében változatos kulturális emlékekkel (antik görög, bizánci, török), és összetett ízvilágú gasztronómiával büszkélkedhetnek az albánok. A gazdag és máig eleven folklór is ezt az összetettséget tükrözi vissza. UNESCO Világörökségi rangot kapott Butrint és Berat, de Shkodra és Durresi is 2500 éves múlttal büszkélkedhet. 

 

Azt viszont fontos tudni, hogy Albániába a természetért, nem pedig az emberiség nagy alkotásaiért érdemes utazni. A ritkán lakott, hegyes, elmaradott vidéken eleve nem épültek soha olyan nagy dolgok, ami pedig véletlenül igen, azt vagy az erre vonuló hadseregek, vagy a múlttal és főleg a vallással szakítani igyekvő kommunisták szinte kivétel nélkül lerombolták. Ennek ellenére vannak az országban ókori romok, bizánci templomok és régi mecsetek. A kivételt a jellegzetesen albán városkák jelentik, amelyekből néhány meg tudott maradni érintetlenül, a rendszerváltás utáni állapotmegőrzés pedig csak javított rajtuk. Ezeket jellemzően meredek hegyoldalra építették, hatalmas, komplett klánoknak otthont adó, esetenként kifejezetten nagypolgári házakkal. De ezeknek sincs esélyük versenyezni az albán táj szépségével. Minél közelebb van az ember a déli, görög határhoz, annál kopárabb a táj, de bujának nevezhető növényzet északon is csak a magasabb hegyek közti völgyekben van. Aki már járt Dalmáciában vagy a görög szigetvilágban, annak ismerős lesz a látvány, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy az albán vidék hozza némi bukolikus idillel fűszerezett.

 

Az albán turisztikai hivatal mottója, tömör és lényegretörő:  

RELAX! THIS IS ALBANIA!                  

   
   
  

 

BOSZNIA – HERZEGOVINA – ALBÁNIA – MACEDÓNIA – GÖRÖGORSZÁG – TÖRÖKORSZÁG - BULGÁRIA
NAGYKÖRÚT AZ EGYKORI OSZMÁN BIRODALOMBAN
SARAJEVO ( Bih ) – MOSTAR ( Hrz ) – SHKODRA ( Al ) – BIGORSKI ( Mcd ) - OHRID ( Mcd ) – BERAT ( Al ) – GJIROKASTER ( Al )
– THESSALONIKI ( Gr )  -  – ISTAMBUL ( Tr ) – SOFIA ( Bg )


Időpont: tervezés alatt /  ( 12 nap / 11 éj ) 
Utazás: autóbusszal
Szolgáltatások:    audiovizuális szórakoztató rendszer, film vetítések
Útvonal: Miskolc – Tiszafüred – Budapest – Mohács – Eszék – Sarajevo – Mostar – Shkodra – Bigorski – Ohrid – Berat – Gjirokaster – Thessaloniki – Istambul – Sofia – Szeged – Tiszafüred – Budapest - Miskolc
Elhelyezés: hotelben***
Ellátás: reggeli

PROGRAMAJÁNLÓ

1. nap:   indulás a reggeli órákban, folyamatos utazás a fentebb említett útvonalon.  Felszállási pontok:
Kazincbarcika: 01:50 óra Spar / Jószerencsét - Mátyás kir. u.
Miskolc: 02:20 óra Búza tér / Görög katolikus templom
Nyékládháza: 02:45 óra Szemere 23 buszmegálló
Mezőkövesd: 03:15 óra Lukoil kút
Füzesabony: 04:00 óra Vasútállomás
Tiszafüred: 04:30 óra
Gyöngyös: 05:10 óra Pesti út / Lukoil benzinkút
Hatvan: 05:45 óra Grassalkovich kastély / Kossuth tér
Gödöllő: 06:20 óra Tesco parkoló
Budapest: 07:00 óra Hősök tere / Műcsarnok
Dunaújváros: 08:00 óra
Szekszárd: 09:30 óra
Mohács: 10:20 óra

Érkezés Sarajevoba 17:00 óra magasságában. A szállások elfoglalását követően, esti városnézés a Bascarsijában és a Ferhadiján. Szállásunk az óvárosban található hotel*** a Sebilj kútnál.

Távolság kilométerben: Budapest – Sarajevo / 550 km
Távolság időben: 10 óra
Megállók: 3
     
 

2. nap: reggelit követően gyalogos városnézés Sarajevoban:  Városháza – „Édes” sarok – Jézus szíve templom – Nagy ortodox templom – Szent Tekla temploma – Svrzo háza – Gazi Husrev dzsámi – Latin luk – Miljacka – Zenepavilon – Bazár….délután szabadprogram, fakultatív lehetőségként Sörgyár látogatás ( ingyenes ! )
 
Távolság kilométerben: -
Távolság időben: -
Megállók: -    

   

3. nap: reggelit követően tovább utazás a Neretva völgyén keresztül Mostarba. Rövid látogatás az óvárosban: Öreg híd – Mehmet pasa dzsámija.  Rövid ebédszünet a belvárosban, majd délután továbbutazás Albániába. Vendégeink számára Skodra városában biztosítunk szállást. A szállások elfoglalása várhatóan 19:00 óra magasságában történik. Szállásunk belvárosi hotel.

Távolság kilométerben: 380 km
Távolság időben: 5 óra
Megállók: 3

  

4. nap: reggelit követően továbbutazás a Natyror Nemzeti parkon keresztül a Bigorski Szent János Kolostorba. A hétszáz méteren magasodó épület alapköveit az ezres évek elején rakták le és az oszmán hódítás sem pusztította el. Mozaikjai, kápolnája, és  temploma egyedülálló értéket képviselnek a világban.  Délután utunkat az Ohrid tó felé vesszük, ahol a szállásunk a tó parti Ohrid városában lesz. melyet a Balkán Jeruzsálemeként tartanak számon. 

Távolság kilométerben: 300 km
Távolság időben: 5 óra
Megállók: 3
 

  

5. nap: reggelit követően továbbutazás Albániába, Berat városába. A Kala kastély romjainak megtekintése után utunk Mangalembe vezet, ahol az óvárosi részben a sajátos helyi építkezéssel és az autentikus albán mindennapokkal találkozunk.  Délután Gjirokaster városába utazunk tovább. A szálások elfoglalását követően látogatás a bazárban, a mecsetnél, az Ottomán negyedben  és a Hét folyó szökőkútnál. 

Távolság kilométerben: 300 km
Távolság időben: 5 óra
Megállók: 3

  

6. nap: reggelit követően szabadprogram Gjirokasterben, délben továbbutazás Thessalonikibe. Folyamatos utazás szünetekkel, délután a szállások elfoglalása Thessalonikiben. Este rövid látogatás a belvárosban az Agios Dimitriosnál, a Fehér toronynál, és Galerius diadalívénél.

Távolság kilométerben: 350 km
Távolság időben: 5 óra
Megállók: 2

   

7. nap: reggelit követően továbbutazás Isztambulba Kavala – Alexandropolis – Silivri vonalon. Kora este érkezés Isztambulba, a szállások elfoglalását követően, szabad program a belvárosban. Hotelünk belvárosi szálláshely, ahonnan gyalogosan is jól megközelíthető a Bazár, a Kék Mecset és a Galata.

Távolság kilométerben: 600 km
Távolság időben: 8 óra
Szünetek: 3

  

8. nap: reggelit követően fél napos városnézés Istambulban: Top Kapi – Kék Mecset – Agia Sophia. Délután szabadprogram.
Távolság kilométerben: -
Távolság időben: -
Megállók: -

9. nap: reggelit követően fél napos városnézés a Beyoglu negyedben. Délután szabadprogram.
Távolság kilométerben: -
Távolság időben: -
Megállók: -

10. nap: reggelit követően fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon.
Távolság kilométerben: -
Távolság időben: -
Megállók: -

11. nap: reggelit követően továbbutazás Sofiába Stara Zagora – Plovdiv vonalon. Érkezés Sofiába a délutáni órákban. A szállások elfoglalása után gyalogos városnézés a belvárosban:  Nemzeti Színház – Alexandr Nyevszkij Székesegyház – Banja Basi mecset – Szent György templom. Hotelünk belvárosi szálláshely, ahonnan gyalogosan is jól megközelíthető a belváros.

Távolság kilométerben: 600 km
Távolság időben: 7 óra
Megállók: 3

  

12. nap: reggelit követően továbbutazás Magyarországra, érkezés a késő esti órákban

Távolság kilométerben: 800 km
Távolság időben: 10 óra
Megállók: 4


Részvételi díj:   149.900,-Ft/fő, mely ár tartalmazza az utazás, szállás, reggeli költségeit, programokat, a magyar nyelvű csoportkíséretet és  idegenvezetést.
 

Egyéb költségek:

Betegség – Baleset – Poggyász biztosítás 12  napra:  6.000 Ft / fő
Vacsora felár 11 alkalomra ( minimum 15 fő esetén ):  29.900 Ft / fő
Egyágyas felár: 15,00 Eur / fő / éj          

Belépőjegyek Eur / fő:    
• Sarajevo: 15,00 Eur ( dzsámi, Svrzo háza )
• Mostar: 25,00 Eur ( Mehmet dzsámija, minaret, parkolás )
• Bigorski kolostor:05,00 Eur ( belépő, parkolás ) 
• Berat – Mangalem – Gjirokaster: 05,00 Eur ( belépő, parkolás ) 
• Kék Mecset, Agia Sophia, Top Kapi: 12,00 Eur    
• TR – GR autópálya : 3,00 Eur
• Idegenforg. adó: 16 Eur / 12 nap

 

ALBÁN RIVIÉRA
Burek illatú, agave bokrok mögött megbújó türkiz kék csodavilág...

 

HIMARE TENGERPART

  
Himara városát az Albán Riviérán, a Jón-tenger partján, találjuk Dhermi közelében. A Himara hegység tengerbe szakadó meredélyeire települt, nagy múltú városka festői környezete és különleges tengerpartja okán kedvelt üdülőhely. Albán és görög nemzetiségű lakói a halászatból és a turizmusból élnek. Tengerpartja apró kavicsos és helyenként keverten homokos. 

Távolság Budapesttől: 1.400 km
Ajánlott útvonal: Horvátország - Bosznia - Albánia

 

  

SZÁLLÁSAINK A JÓN TENGERPARTON HIMARÁBAN

 

HOTEL CASTELLO***

A hotel 30 méterre található a strandtól, mely mindenki számára szabadon használató. A partszakasz mérsékelten mélyül, így fürdésre kivállóan alkalmas. A szálloda szobái összkomfortosak, televízióval, telefonnal, légkondícionálóval felszereltek. Az épületben bár és étterem áll a vendégek rendelkezésére.  

Távolság Himara központjától: 1.300 m
Szolgáltatások: bár, tengerre néző terasz, kert
Parkolás: a hotel kertjében

  
  

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.900 Ft  8.900 Ft
Háromágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.600 Ft 8.300 Ft
Félpanziós felár Ft / fő alkalom 3.900 Ft 3.900 Ft


Áraink elő és utószezonban reggelivel Ft/fő / éj: 7.500 Ft

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj

 

HOTEL RONDO'S***

A Rondos Hotel épülete az ingyenesen használható, napozóágyakkal és napernyőkkel ellátott,  kavicsos strandjának közvetlen közelében helyezkedik el. A szálloda saját étteremmel, teraszos bárral, ingyenes parkolóval és ingyenes Wi-Fi-vel várja vendégeit. Himara központja 800 méterre fekszik. Mindegyik szoba légkondicionálóval, erkéllyel, síkképernyős TV-vel, gardróbbal és zuhanyzóval ellátott, saját fürdőszobával rendelkezik. Néhány szobából közvetlen, néhányból pedig oldalsó kilátás nyílik a tengerre. A szálloda éttermében tengeri ételeket és nemzetközi specialitásokat szolgálnak fel. Himara központjában számos bár és klub várja a vendégeket. A szálláshelyen egynapos kirándulásokat szerveznek Saranda és Vlora városaiba, a kirándulóbusz pedig közvetlenül az épületnél áll meg. A Himara városába közlekedő helyi autóbuszok megállója 200 méterre, a fő buszpályaudvar pedig 800 méterre helyezkedik el.

Távolság Himara központjától: 800 m
Szolgáltatások: bár, tengerre néző terasz
Parkolás: a hotel parkolójában

  
  

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.900 Ft  8.900 Ft
Háromágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.600 Ft 8.300 Ft
Félpanziós felár Ft / fő alkalom - -


Áraink elő és utószezonban reggelivel Ft/fő / éj: 7.500 Ft

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj

 

VILA BLU***

A hotel 200 méterre található a városközponttól, és 70 méterre a köves strandtól. A szálláshely ingyenesen használható medencével és WiFi-vel áll a vendégek rendelkezésére. A szobák mindegyike saját fürdőszobával rendelkezik. Némelyik szoba ablaka és terasza  a tenger felé nyílik, még vannak szobák amelyek a városra néznek.  A legközelebbi közért 50 méterre található. A hotel közvetlen közelében lehetőség nyílik jetski bérlésre. Száz méterre a szállodától éjszakai bár és szórakozóhely található, 5 percnyi sétára pedig búvárfelszerelés bérlése biztosított. A városi és távolsági buszok megállója 70 méterre van a szállodától. 

Távolság Himara központjától: 200 m
Szolgáltatások: bár, tengerre néző szobák
Parkolás: a hotel parkolójában

  
  

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.900 Ft  8.900 Ft
Háromágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.600 Ft 8.300 Ft
Félpanziós felár Ft / fő alkalom - -


Áraink elő és utószezonban reggelivel Ft/fő / éj: 7.500 Ft

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj

 

 

DHERMI  TENGERPART

  

A görög gyökerekkel és kevés műemlékkel rendelkező kisváros ma már tengerpartjának köszönheti hírnevét, mely a Jón tenger egyik legszebb partszakasza. Tengerparti bárjai a helyi DJ - k zenéitől hangos. Tengerpartja apró kavicsos és helyenként keverten homokos, a tenger kristálytiszta és zavarbaejtően kék.  

Távolság Budapesttől: 1.420 km
Ajánlott útvonal: Horvátország - Bosznia - Albánia

  

 

   

 

SZÁLLÁSAINK A JÓN TENGERPARTON DHERMIBEN

HOTEL IONIAN****

Tengerparti hotel, saját étteremmel és bárral, mely helyi és nemzetközi specialitásokat kínál. A légkondicionált szobákban ingyenes Wi-Fi biztosított. Dhërmi központja 3 km-re található. A helyszínen ingyenes parkoló vehető igénybe. A szobákban kábel-TV, valamint saját fürdőszoba található zuhanyzóval, hajszárítóval és bidével. A szobákból a tengerre nyílik kilátás. A szállásokhoz minibár is tartozik. A Hotel Ionian területén 24 órás recepció működik. A szállodában mosoda és vegytisztító szolgáltatás, valamint automaták is rendelkezésre állnak.

Távolság Dhermi központjától: 3.000 m
Szolgáltatások: bár,étterem, tengerre néző szobák
Parkolás: a hotel parkolójában

  
    

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.900 Ft  8.900 Ft
Háromágyas tengerre néző szobában reggelivel 7.600 Ft 8.300 Ft
Félpanziós felár Ft / fő alkalom - -


Áraink elő és utószezonban reggelivel Ft/fő / éj: 7.500 Ft

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj

 

HOTEL DRYMADHES INN****

Dhërmi homokos tengerpartján található hotel tágas terekkel, modern és elegáns szobákkal. Azépület mellett, medence áll   a vendégek rendelkezésére. A szálló ablakai mediterrán környezetre, olaj ligetekre és a tengerpartra nyílnak. A szobák minden komfortal felszereltek. 

Távolság Dhermi központjától: 1.000 m
Szolgáltatások: bár,étterem, tengerre néző szobák, medence
Parkolás: a hotel parkolójában

 
  
     

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában reggelivel    
Háromágyas tengerre néző szobában reggelivel    
Félpanziós felár Ft / fő alkalom áraink előkészületben  


Áraink elő és utószezonban reggelivel Ft/fő / éj: 

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj

 

VLORE  TENGERPART

 
  

Vlora régi magyar nevén Avlona vagy Valóna, tengerparti nagyváros Albánia délnyugati részén, az Adriai-tenger partján. Az ország negyedik legnépesebb városa, lakossága mintegy 90 600 fő, fontos kikötőhely és kapocs Albánia és Olaszország között. 

Távolság Budapesttől: 1.330 km
Ajánlott útvonal: Horvátország - Bosznia - Albánia
 

 

SZÁLLÁSAINK AZ ALBÁN ADRIÁN VLOREBAN

HOTEL LIRO***

A Vlorë területén található Hotel Liro ingyenesen használható napozóágyakkal és napernyőkkel ellátott, saját stranddal várja vendégeit. A mediterrán ételeket kínáló, helyi bár és étterem tágas terasszal rendelkezik. A Wi-Fi a szálláshely egész területén ingyenes. Minden szoba légkondicionált, tengerre néző erkéllyel, műholdas TV-vel, minibárral és széffel várja a vendégeket. Néhány szobához saját szauna tartozik.A Hotel Liro saját strandján számos vízi sportolási lehetőséget kínál. A helyszínen  számos programon lehet részt venni, beleértve a szörfözést, búvárkodást és sznorkelezést. Vlorë központja és a festői Kuzum Baba-kilátó 6 km-re, az Oricum Régészeti Park 10 km-re, a Llogara Nemzeti Park pedig 25 km-re fekszik a Hotel Lirotol. A helyi buszmegálló közvetlenül a szálloda előtt található. A helyszínen ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre.

Távolság Vlore központjától: 7 km
Szolgáltatások: bár,étterem, tengerre néző szobák, szauna, saját strand
Parkolás: a hotel parkolójában

  
      

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj
SARANDA  TENGERPART

  

Saranda kisváros Albánia délnyugati részén, a Jón-tenger partján. Lakossága mintegy 15 300 fő, jelentős görög kisebbséggel. Az Albán Riviéra déli végpontjaként kedvelt üdülőhely, kompjárat köti össze a közeli Korfuval, és a város mellett van Albánia egyik kulturális világörökségi helyszíne, Butrint romvárosa is.

Távolság Budapesttől: 1.480 km
Ajánlott útvonal: Horvátország - Bosznia - Albánia 

  


SZÁLLÁSAINK A JÓN TENGERPARTON SARANDÁBAN
 

HOTEL PALMA E ARTE***

Család által üzemeltetett hotel Saranda központjában, mindössze 100 méterre a tengerparti sétánytól. A szobák összkomfortosak, a negyedik emelet szobáiból kilátás nyílik a tengerre. Boltok, kávézók, éttermek 100 méteres körzetben elérhetőek.

Távolság Saranda központjától:  0 m
Szolgáltatások: bár,étterem
Parkolás: a hotel parkolójában

       

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éjHOTEL VISAD***

A szálloda légkondicionált szobáihoz műholdas TV, ingyenes Wi-Fi és ingyenes parkolási lehetőség tartozik. Az étterem tágas teraszáról a strandra nyílik kilátás. A szobákhoz egy kis hűtőszekrény és saját fürdőszoba tartozik. A strandon napozóágyak is rendelkezésre állnak. A tengerre közvetlen kilátást kínáló, elegáns étteremben hagyományos albán és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A Visad Hotel mintegy 3,5 km-re fekszik Sarandë központjától, ahol a buszpályaudvar és a Korfu szigetére csatlakozást kínáló kompkikötő is található. A hotel a strandtól 50 méterre található.

Távolság Saranda központjától:  3.500 m
Szolgáltatások: bár,étterem
Parkolás: a hotel parkolójában

   
        

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj 


HOTEL MAESTRAL***

A szálloda közvetlenül a tengerparton található 10 perc sétára Saranda központjától. A hotel előtti homokos tengerparton nyugágyak és ernyők állnak a vendégek rendelkezésére. A szobák légkondícionáltak, összkomfortosak. A házban étterem és bár működik.

Távolság Saranda központjától:  800 m
Szolgáltatások: bár,étterem
Parkolás: a hotel parkolójában

   
        

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj 

HOTEL ANDON LAPA***

A szálloda Saranda központjában közvetlenül a tengerparton található. Modern 2003 - ban épült szálló, tágas terekkel, elegáns szobákkal. A hotel előtti homokos tengerparton nyugágyak és ernyők állnak a vendégek rendelkezésére. A szobák légkondícionáltak, összkomfortosak. A házban étterem és bár működik. A szálló vendégei részére úszómedence biztosítja a gondtalan pihenést.

Távolság Saranda központjától:  100 m
Szolgáltatások: bár,étterem
Parkolás: a hotel parkolójában

   
        

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj 

HOTEL KAONIA***

A 6 emelet magas hotel a város egyik meghatározó épülete. Tetőtéri medencéjéről, valamint a bárból és az étteremből kitűnő kilátás nyílik a tenger felé, tiszta időben Korfu szigetéig is ellátni. Elegáns belső terek, és összkomfortos szobák várják a pihenni vágyókat. A strand 100 méterre található a hoteltől.

Távolság Saranda központjától:  0 m
Szolgáltatások: bár,étterem
Parkolás: a hotel parkolójában

   
         

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj


 

HOTEL DELFINI***

A saját stranddal, ingyenes napozóágyakkal és napernyőkkel rendelkező Hotel Delfini 500 méterre helyezkedik el Sarandë központjától. A szálloda díjmentes Wi-Fi-vel ellátott, légkondicionált szobákat kínál. Minden szobában íróasztal és síkképernyős, műholdas TV biztosított, a privát fürdőszobákban pedig zuhanyzó vagy kád található. A szállodához egy tengerre néző bár is tartozik. A legközelebbi élelmiszerbolt és étterem mindössze 20 méterre fekszik. A görög határ 35 km-re húzódik a Hotel Delfini épületétől. A parkolás ingyenes.

Távolság Saranda központjától:  0 m
Szolgáltatások: bár,étterem
Parkolás: a hotel parkolójában

   
       

Áraink Ft / fő / éj

 
június 20 - július 15
szeptember 01 - szeptember 15

 
július 15 - augusztus 31 

 
Kétágyas tengerre néző szobában félpanzióval előkészítés alatt előkészítés alatt
     
     

Az utazáshoz személyigazolvány elegendő!
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,00 Eur / fő
Minimum tartózkodás szezonban: 3 éj

ALBÁNIÁRÓL

Hivatalos megnevezés: Albán Köztársaság
Államforma: parlamentáris köztársaság
Főváros: Tirana
Terület: 28 748 m2
Népesség: 3 194 000 fő (2010. január)
Nemzetiségi megoszlás: 90% albán, 9% görög, szerb, montenegrói, cigány, aromun
Vallási megoszlás:70% muzulmán, 20% ortodox, 10% katolikus
Hivatalos nyelv: albán
Klíma: kontinentális
Államfő: Bamir Topi köztársasági elnök
Miniszterelnök: Sali Berisha
Hivatalos pénznem:Albán lek (ALL)
Jelentősebb városok: Tirana, Durresi, Elbasani, Vlora, Shkodra, Korca

Az Albán Köztársaság kormánya 2003 júniusától eltörölte a vízumkényszert a magyar állampolgárok felé,  30 naposnál rövidebb kint tartózkodás esetén. Albániába személyi igazolvánnyal is beléphetünk, és belépéskor nem kell semmilyen adót fizetni. ( Csak a Koszovón át utazóknak kell útlevél, minden más útvonalon ártyaszemélyivel is eljuthatunk Albániába ! ) A gépjárművek se be-, se kilépéskor nem fizetnek útadót.

ÁLLATOK
Kutyát bevinni Albániába kutyaútlevéllel lehet, 30 napnál régebbi oltások igazolásával. A határon megnézik az ebet, ha egészséges, akkor be lehet vinni. 
Amennyiben házikedvenccel (kutya, macska, házigörény) kívánjuk átlépni a vámhatárt,  ún. állatútlevéllel (pet passport)  vagyunk kötelesek rendelkezni. Ez megköveteli, hogy az állat jelölt legyen, mely elvárásnak eleget tesz, ha tetoválással vagy mikrochippel rendelkezik.

IDŐZÓNA
Az időeltolódás GMT+1, vagyis Magyarországgal azonos zónába esik.

KÖZBIZTONSÁG
Az ország legnagyobb részén megfelelő a közbiztonság, a főbb közlekedési útvonalak is biztonságosnak tekinthetők. Egyes térségekben azonban nem sikerült megvalósítani a közrend biztosítását, így az ország észak-nyugati, Koszovó tartománnyal határos részein, valamint délen, Lazarat településen és környékén nem, vagy csak csoportosan, helyi kísérőkkel ajánlatos az áthaladás.

EGÉSZSÉGÜGY
Albániába nincs kötelezően előírt oltás. 
Az ország területén semmilyen különleges egészségügyi kockázattal nem kell számolni. Az általános higiéniai szabályokra fordítsunk kellő figyelmet, főként a forró, nyári időszakban. Utazás előtt feltétlenül kössünk teljes körű utasbiztosítást, különös tekintettel arra, hogy a két ország között nincs egészségügyi egyezmény. Csapvíz helyett palackozott alternatíva fogyasztása ajánlott.

PÉNZNEM
Fizetőeszköz, hasznos információk
Hivatalos fizetőeszköz az albán lek (ALL)

1 ALL ~ 1,9 HUF
A banki szolgáltatások megfelelő színvonalúak. Tiranaban és a nagyobb városokban több helyen üzemelnek bankautomaták, de számos üzletben a bankkártyás fizetés is zökkenőmentesen megoldható. A pénzváltás számtalan helyen, minden korlátozás nélkül lebonyolítható.

KÖZLEKEDÉS
Albániában problémát jelent a közlekedési morál rendkívül alacsony szintje, az autósok túlnyomó többsége egyáltalán nincs tisztában a közlekedés szabályaival.  Az úthálózat állapota messze elmarad a megszokottól, esetenként katasztrofálisnak minősíthető a hatalmas kátyúk miatt. Nagy esőzések után, főként hegyvidéki térségekben földcsuszamlásokkal, úttorlaszokkal is számolni kell. A tömegközlekedési eszközök használata is számos problémával jár, a közlekedés lassúnak és alacsony komfortfokozatúnak tekinthető.

HELYI SAJÁTOSSÁG
Gyakoriak az áramkimaradások, mely a téli időszakban korlátozza az olajradiátorokkal történő fűtést, tekintve, hogy az országban – a többi mediterrán térséghez hasonlóan – egységes fűtési rendszer nincs kiépítve, lényegében megoldatlan még a szállodákban is. 
Az elektromos áram 220 V feszültségű, 50 Hz, az európai normáknak megfelelő, így adapterre nincs szükség.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK
Magyar állampolgár érvényes útlevéllel léphet be Albánia területére. Az útlevélnek a beutazás napjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 30 napot meghaladó tartózkodás esetén vízumra is szükség van.

AZ ORSZÁGBA BEVIHETŐ
Albániába bevihető 800 db cigaretta, 200 db szivar, 400 db szivarka vagy 1000 g fogyasztási dohány, 110 liter sör, 20 liter köztes alkoholtermék (likőr), 10 liter tömény alkoholtermék, vagy 90 liter bor (ebből pezsgő legfeljebb 60 liter lehet). A feltüntetett mennyiséget meghaladó kivitel már kereskedelmi jellegűnek minősül.

Magyarország diplomáciai képviselete:
Tirana Nagykövetség
Cím: Tirana, Rruga Skenderbej 16.
Előhívó: 00-355-4
Telefon: 22-32-238, 22-34-903
Ügyelet: 00-355-4-2232-238 (munkaidőn kívül az üzenetrögzítő az ügyeletet adó diplomata mobiltelefon-számát közli)
Fax: 0000-0000
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Molnári Sándor
E-mail: mission.tia@kum.gov.hu

Albán Nagykövetség Magyarországon:
Cím: 1062 Budapest, Andrassy út 132. 2/3.
Telefon/fax: 336-1098
E-mail: embassy.budapest@mfa.gov.al

ÉGHAJLAT
Albánia éghajlata a tengerparti síkságon mediterrán jellegűnek tekinthető. Ez forró, száraz nyarat és enyhe, csapadékos telet jelent. A forróság májusban érkezik, ekkor a tengervíz is olyan mértékig felmelegszik, hogy egészen októberig alkalmas marad a fürdőzésre. Ebben a nyári időszakban az sem ritka, ha 2-3 hónapig egy csepp eső sem hullik. A hegyekben kontinentális éghajlat uralkodik. A nyári nappalok melegek, ám az éjszakák itt már hűvösnek tekinthetők, akár 10 °C-ig visszaesik a hőmérséklet. Ezekben a régiókban csapadékra is egész évben számítani kell.

 

 

 

JÁRD VELÜNK ITÁLIÁT!

GOLDONI KÁRTYÁVAL 15 % KEDVEZMÉNY ÚTJAINKBÓL,
 BÜFÉJEGY AUTÓBUSZUNKON,

VALAMINT TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK SZÍNHÁZJEGYEINKBŐL, UTASBIZTOSÍTÁSOKBÓL.

 

 VELENCEI KARNEVÁL I

  29.900 Ft
 
 
  busz, hotel, reggeli

  Időpont: 2018. február 02 - 04
  Goldoni kártyával: 25.415 Ft

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 
  VELENCEI KARNEVÁL II


   54.000 Ft
 

  Időpont: 2018. február 08 - 11
  busz, hotel, félpanzió
  Időpont: 2018 február 02 - 04
 
Goldoni kártyával: 45.900 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OLASZ TAVAK
  95.900 Ft
 
  Időpont: 2018. augusztus 06 - 11
  busz, hotel, reggeli
  Goldoni kártyával: 81.515 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 CINQUE TERRE
        92.500 Ft
 
  Időpont: 2018. április 08 -13
 
  busz, hotel, reggeli

  Goldoni kártyával: 78.625 Ft


 

 

 

 

 

 NÁPOLY - SORRENTO
  
 117.900 Ft  
 
  Időpont: 2018. március 26 - április 01
  busz, hotel, reggeli
  Goldoni kártyával: 100.215 Ft

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 CALABRIA - SZICÍLIA
       
189.900 Ft
  
 
  Időpont: 2018. június 09 - 19
  busz, hotel, reggeli
  Goldoni kártyával: 161.415 Ft
  

 

 

 

 

 

 

 

 

       PUGLIA
      169.900 Ft
 
  Időpont: 2018. szeptember 20 - 30
   busz, hotel, reggeli
   Goldoni kártyával: 144.415 Ft
 

 

  

 

 

 

 

 KORZIKA - SZARDÍNIA
 
256.700 Ft 
  
   Időpont: 2018. május 24 - június 04
   busz, hotel, reggeli
   Goldoni kártyával: 218.195 Ft

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 RÓMA - PONZA - GAETA
  169.900 Ft
  Időpont: 2018. október 16 - 24
    busz, hotel, reggeli
    Goldoni kártyával: 144.415 Ft

 

 

  

 

 

 

 

  VELENCE - MURANO - BURANO
   44.900 Ft
  
   Időpont: 2018. március 15 - 17  
   busz, hotel, reggeli
   Goldoni kártyával: 38.165 Ft

  

 

 

 

 

 

NYARALÁS A LIGÚR TENGERPARTON
AUTÓBUSSZAL ÉS EGYÉNI KIUTAZÁSSAL

 

 

 NYARALÁS LIGÚRIÁBAN
  hotel, busz, kirándulások idegenvezetővel

   111.900 Ft
 

    2018. június 24 - 30   
    Goldoni kártyával: 95.115 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 NYARALÁS LIGÚRIÁBAN
  hotel, busz, kirándulások idegenvezetővel

   139.500 Ft
 

    2018. július 15 - 22
    Goldoni kártyával: 1118.575 Ft
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   LIGÚR TENGERPARTI APARTMANOK
   6 ágyas belvárosi lakások, 50 / 100 méterre a strandtól.

   2018 április - 269.000 Ft helyett               249.500 Ft
   2018 május - 279.000 Ft helyett                259.500 Ft
   2018 június - 299.000 Ft helyett               279.500 Ft
   2018 július - 325.000 Ft helyett                 299.000 Ft
   2018 augusztus - 359.000 Ft helyett        319.500 Ft
   2018 szeptember-279.000 Ft helyett       259.500 Ft

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 TOSZKÁN APARTMANOK
   5 ágyas úszómedencés lakások Firenze mellett.

   2018 április: 238.000 Ft helyett           209.000 Ft / hét
   2018 május: 268.000 Ft helyett            249.000 Ft / hét
   2018 június: 286.000 Ft helyett            265.000 Ft / hét
   2018 július: 297.500 Ft helyett              271.000 Ft / hét
   2018 szept.: 268.000 Ft helyett             249.000 Ft / hét
   2018 október: 238.000 Ft helyett         199.900 Ft / hét

  
  

 

  

 

   
   

 Fratelli Goldoni Kft.   |   1076 Budapest, Garay tér 16. (bejárat a Cserhát utcából)   |   Tel.: 06 1 400 7337   |   E-mail: info@fratelligoldoni.hu