UTAZÁSOK REPÜLŐVEL
Nem utazás, életérzés!
Kis csoportos utazások "személyre szabva"
Csak ínyenceknek!

( a címekre kattintva a program megnyílik )

-SAPORE DI MARE

-ITÁLIÁBA MENTEM NE KERESS

- RÓMA, A VILÁG ÉLTETŐ KÖLDÖKE       

-SZARAJEVÓI RÓZSÁK

-A KÖLTŐK ÖBLE

-SAN GIULIO SZIGET - BORROMEO SZIGETEK- COMOI VILLÁK

-SZENT HELYEK PIEMONTÉBAN

-A LEGSZEBB LIGÚR FALVAK

-KORZIKA - SZARDÍNIA...KÉT VILÁG, EGY NÉP

-AJÁNLÓ A CSÖNGESS BE HOZZÁNK LIGÚRIÁBA PROGRAMOKHOZ

-AJÁNLÓ A PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK PROGRAMOKHOZ

 

 

 

 

FALATNYI ITÁLIA CSÖPPNYI ROMANTIKA

SAN GIULIO SZIGET - BORROMEO SZIGETEK- COMOI VILLÁK


TÁVOL  A VILÁG ZAJÁTÓL...egy hely ami garantáltan rabul ejt. 

tetszőleges időpontban, minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén rögzített áron
            

 

A PROGRAM SAJÁTOSSÁGA

► kis csoportok minimum 3 maximum 7 fő részvételével
► napi 9 óra rendelkezésre állás ( privát sofőr és idegenvezető )

► napi maximum 200 km autóval egyéni igény alapján is

Részletes program:

1.nap:  indulás reggeli órákban Budapestről Milánóba. Érkezés Milánóba / Bergamoba, pick - up a repülőtéren, majd továbbutazás a Comói tóhoz. Nehéz felülmúlni a Garda és a Maggiore szépségét, de a comoi tóban mégis lakozik valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan szépség. A havas hegycsúcsok és ugyanakkor a pálmafák jelenléte valami ambivalens érzést vált ki az emberből. Az alig moccanó víztükör, a hangulatos kis falvak, a buja növényzet olyan elegyet alkot amellyel kevés helyen találkozhatunk. A szépség talán a részletekben rejlik.  Kirándulás autóval a tó nyugati partján megállókkal ( Moltrasio - Argegno  - Laglio - Lenno... ) Este a szállások elfoglalása az Orta tó partján. Szálláshelyünk, tipikus helybéli fogadó romantikus belső terekkel a hegyoldalban, különleges környezetben.

 
  

2. nap: reggelit követően maradunk az Orta tónál. Hajóra szállunk és a tó legkülönlegesebb szigetével San Giulioval ismerkedünk. Ez Itália egyik legkisebb tava, az egyik legbájosabb szigettel. Megfordult itt Clooney, Madonna, Kylie Minogue és utoljára 2016 - ban Jeremy Irons. Tornatore új filmjének forgatási helyszíne. Hogy a számos szebbnél - szebb helyszín közül miért pont erre az apró kis szigetre esett a választás meg fogod érteni ha velünk tartasz. Nem csak a hellyel, hanem a film történetével és a forgatás érdekességeivel is ismerkedünk. A sziget kis temploma egy varázslatos világ kapuit nyitja meg előttünk. Maradunk, mert továbbmenni nem tudunk. Csönd, béke, és a hullámok halk moraja vesz minket körbe. Délben továbbutazunk a szomszédos Maggiore tó varázslatos szigeteire az Isola Madre angol kertjébe. A bejáratnál a több száz éves tragikus sorsú kázsmér fenyő bólogat és mutatja az utat a Borromeo család rezidenciájába. Hirtelen egy '700 - as évekbeli színházba csöppenünk. A kertben pávák sétálnak szabadon, és mókusok kísérik az utunkat. Nehéz szívvel indulunk tovább az Isola Bellára, de a mediterrán kert csúcsára kisétálva hirtelen a világ tetején érezzük magunkat. Több száz év történelme, királyi pompa, és díszes stukkók fogadnak a kastélyban. Napóleon is megszállt is. Nem utolsó sorban itt forgatták a Polip című film egyes jeleneteit. Mesélünk...titkokat a forgatásról, és tóban lakozó Meggiről! Késő este a szállások elfoglalása Mondovíban.

    

3. nap: reggelit követően egész napos látogatás Torinóban.
Azt mondják, Párizs a fények városa, a divat központja, az elegancia otthona... Bebizonyítjuk, hogy a "mi párizsunknak" is vagy olyan fénye, és varázsa mint francia testvérének, és hogy épületei az elegancia jegyeit viselik magukon. Terei meglepnek, ámulatba ejtenek és egyszerre elvarázsolnak. Passzázsai maradásra kényszerítenek, nehéz szívvel hagyjuk őket magunk mögött, hogy a város meghódítására induljunk. Kopott kis villamosai, nem a legelegánsabbak, de évtizedek óta fáradhatatlanul róják a köröket a gran Madre és Királyi palota körül. "Girbe - gurba" sínei, a szerelvények zakatolása, sajátos színe, illata rögtön mosolyt csal az arcunkra. "Pizza ország, Fiat városának " több mint kétezer évnyi történelme van, és legalább ennyi időre tekintenek vissza a piacok is. Látogatásunk alkalmával a Királyi palotát keressük fel, a dómot és Halotti lepel kápolnáját, majd a Superga 672 méter magas teraszáról csodáljuk meg a várost. Este visszautazás Fossanoba. A város egy nemesi palotájába látogatunk, ahol a Langhe legízletesebb borait kóstoljuk végig ( Dolcetto, Barolo, Nebbiolo ). Borozgatás helyi falatokkal kísérve. 

4. nap:  reggelit követően kijelentkezés a hotelből, látogatás Vicofortéban, majd továbbutazás Torinóba, ahol folytatjuk az ismerkedést a várossal. Kora este transzfer a repülőtérre és hazautazás. 

Utazás: repülővel
Elhelyezés: hotel*** / 1 éj tóparti fogadóban***
Ellátás: reggeli

Részvételi díj:  nem foglalható

Áraink nem tartalmazzák: 

- belépőjegyeket ( Borromeo szigetek palotái: 28,00 Eur  / Királyi palota és Dóm: 15,00 Eur )

- hajójegy Lago Maggiore 15,00 Eur / fő
- priority ( elsőbbségi beszállás és plusz csomag - opcionális / 14.900 Ft  / fő )
- idegenforgalmi adó,  parkolások  ( kötelezően fizetendő 35,00 Eur / fő )
- útlemondási biztosítás ( opcionális: a részvételi díj 4 % - a )
- Betegség - Baleset - Poggyász biztosítás ( opcionális 590 Ft / fő / nap )

Áraink tartalmazzák:

- repülőjegy
- illetékek
- reptéri transzfer ( oda - vissza útra a repülőtér és a hotel között )
- napi kirándulások ( autóval, sofőrrel )
- idegenvezetés ( napi 9 óra ) és rendelkezésre állás, tolmácsolás
- 3 éj szállás villában / hotelben ( 3 csillagos kategória )
- 3 reggeli
- borozás a Righini palotában( 3 féle bor helyi falatkákkal )
- foglalási díjak
- hajójegy Borromeo szigetek
- hajójegy San Giulio sziget


Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016                                                                                    

 
 
 

SZARAJEVÓI RÓZSÁK

  

Időpontok: törölve!
Időtartam: 5 nap / 4 éj

Elhelyezés: belvárosi hotel*** Sarajevo
Ellátás: svédasztalos reggeli
Utazás: repülővel
Részvételi díj: 81.990 Ft 

A nyugat és kelet találkozásánál, ahol a Neretva folyó az Adriába ömlik, ahol a természetet és a letűnt világot még tisztelik az emberek, létezik egy ország. Évekig fegyverropogástól volt hangos, sokáig emberi gyarlóság uralta a vidéket, de Bosznia újra él, és hihetetlen csodáival varázsolja el utazót.

     

 
A zajos, sokszínű Sarajevo, a török saray, azaz palota szóból kapta a nevét. A város 900 méter magasra is felkúszó egyedi hangulatot árasztó utcái ma is a város különleges arculatához tartoznak. A lüktető bazár, a dzsámik, a tea és kávé zamata megtöltik az utcákat élettel. Sarajevo, egy olyan hely, ahol visszautazhat az időben, és ezt az utazást nem zavarják meg zajos turisták. Emberi léptékű hely, különleges épületekkel és különleges emberekkel.

Sarajevoban éjszaka is zajlik az élet, így kulcs fontosságú, hogy szállodánk a török bazárban található karnyújtásnyira a műemlékektől és a boltoktól. 

 

TRADÍCIÓ... ZENE... KULTÚRA... MÚLT ÉS JELEN

1. nap: indulás délelőtt a Wizz Air BUD - SJJ járatával, érkezés Sarajevoba délben, reptéri transzfer a török bazárban található városi szállodánkba. A szobák átvételét követően gyalogos séta a bazárba, pénzváltás, a helyi program / étkezési lehetőségek bemutatása. Esti séta a kivilágított belvárosban. Este szabadprogram, vacsorázási lehetőség a szomszédos Cevapci házban, vízipipázás, szórakozási lehetőség a bazárban, ahol rengeteg hangulatos hely található.

2. nap: délelőtt látogatás a Gazi Husrev mecsetben,  Svrzina bég házában, a Szent Mihály ortodox kápolnában, a Nagy Ortodox templomban, és a Jézus Szíve templomban.  Sétánkat a Latin hídnál folytatjuk, ahol a tragikus sorsú Ferenc  Ferdinánd és felesége egy merénylet áldozata lett. A Miljacka folyó partján megcsodálhatjuk az osztrák – magyar monarchia idejében épült zene pavilont és a folyó túlpartján magasodó oszmán épületkomplexumot, a dzsámit és a Hammamot. Délben rövid étkezési lehetőség a város egyik legfinomabb pékségében ahol a helyi bureket kóstolhatjuk meg. Miután a Sebilj kút árnyékában elfogyasztottuk az ízletes pereceket, irány a híres Sarajevsko Pivo sörgyár, ahol a gyár egy különleges hangulattal bíró műemlék épületében sörözhetünk. A nap további részében szórakozási és vásárlási lehetőség a Bascarsijában. Ajánlatunk délutánra: Cevapci  megkóstolása, Ayran, vizipipázás, Awaz székház kilátó, Miljacka panoráma pont.  Délután látogatás a Levéltár épületébe. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

3. nap: egésznapos kirándulás Mostarba vonattal a Neretva völgyén keresztül. Érkezés Mostarba 10:15 órakor. Látogatás II. Mehmet dzsámijában. A várost a minaret tetejéről csodáljuk meg, majd tovább sétálunk az Öreg hídhoz. A bazár utcáján érjük el Mostar legkülönlegesebb részét és a katolikus negyedet. Ebédet követően szabadprogram, 17:00 órakor visszautazás Sarajevoba. 

4.nap: Sarajevo

5. nap: reggelit követően kijelentkezés a hotelből, transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre kora délután.

 

Szállásunk: HOTEL*** - Bascarsija ( török bazár / történelmi belváros )
Egy oszmán ház belsejében kapott helyet a 24 szobás, keleti hangulatú kis hotel. Aprólékos belső design, mindenre kiterjedő figyelem, modern és tágas belső terek és makulátlan tisztaság jellemzi a  házat. A szálloda közvetlenül a Sebilj kútnál található a mecsetek tövében. A történelmi belváros 50 méterre található. Busz, villamos: 30 m  Kávézó, pék, közért: 5 m. 

  

Részvételi díj: 81.990 FtA részvételi díj tartalma:
- repülőjegy oda vissza útra

- egy darab ( 40 x 30 x 20 cm )  fedélzetre felvihető poggyász
- repülőtéri illeték
- foglalási díj
- magyar utaskísérő Budapestről
- magyar nyelvű idegenvezetés Sarajevoban
- 3 éj szállás belvárosi hotelben***
- reggeli

A részvételi díj nem tartalmazza:
- idegenforgalmi adó
- belépők ( Gazi Husrev dzsámi, nagy Ortodox templom, kis Ortodox templom, Svrzo bég háza, Levéltár )
- reptéri transzfer
- VOX készülék

Összesen: 45,00 Eur / fő

Fakultatív ( nem kötelező ) szolgáltatásaink:

- Priority ( elsőbbségi beszállítás és plusz egy fedélzetre felvihető bőrönd ) : 12.100 Ft / fő
- utasbiztosítás: 590 Ft / fő / nap
- storno útlemondási biztosítás
- feladandó poggyász: 16.500 Ft / db 
- Mostar vonatjegy oda - vissza útra ( IC BSS ), belépők, idegenvezetés: 35,00 Eur
- vízipipázás, autentikus helyi bárban: 6,00 Eur / fő ( pipa + tea vagy üdítő )

 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

 

 

 

romAmor

NE ROHANJ VÉGIG RÓMA UTCÁIN! ÉLVEZD A TERASZOK, TEREK HANGULATÁT...

RÓMA, A VILÁG ÉLTETŐ KÖLDÖKE

BE ITALIAN! ....LÉGY OLASZ! LEGALÁBB EGY PÁR NAPRA!

Róma mindenkinek mást jelent. Egy város, egy hely, egy metropolisz, egy zarándoklat végállomása, egy vágy beteljesülése, caput mundi, a világ közepe. A város felkeresésének nem feltétlenül kell, hogy legyen konkrét célja, legyen tél vagy nyár a terrakotta város és a Tevere nem vált profilt. A barokk városrész fáradhatatlan kútjai ugyanúgy ontják vizüket, a Largo Argentina lusta macskái mindig  ásítozva várják a potya falatokat. A Spanyol lépcső és a Navona a korai sötét estéken is a város fiataljainak találkozóhelye. Sokakban él egy vágy, egy álom, mely Rómához köthető. Van akit a hit vezet, van akit a vágy, van akit egy közös nyelv, kultúra, vagy zenei ízlés. Ha még nem találtad meg mi az ami ehhez a városhoz vonz, ülj le egy belvárosi kávézó egyik teraszára, merülj el a mindennapok Rómájában, figyelj a hangokra, illatokra...

 Róma nem csak a történelem bölcsője, hanem a szenvedélyek városa is, nagy szerelmek és tragédiák színhelye. E rövidke név igen is sok mindent takar, ha például visszafelé olvassuk az AMOR, azaz a szerelem szót kapjuk. A több ezer éves kultúra és a modern élet oly természetességgel fér meg egymás mellett, mint kevés helyen a világon. Az örök város utcáit mostanság kényesen elegáns Lanciák és Alfa Rómeók róják, és a sarus, páncélos rómaiakat is felváltották az Armani öltönyös nyalka „mammonék”, de ma is árad belőle a nagyság, a hatalom, az elpusztíthatatlanság: térdre kényszeríti a látogatót. Róma ma is pont úgy néz ki, mint a hatvanas években, mikor Federico a Dolce Vítában fürdeni küldte Anitát a Trevi kútba, és ne feledjük, hogy ugyanezeken az utcákon száguldott végig vespájával Audrey Hepburn. Rómát pont ezek a halhatatlan dolgok teszik naggyá, kedvelté, és felejthetetlenné.

 

A város és a paloták környékbeli vulkanikus dombjaiból nyert masszív építőkövei meghatározták a város képét és az építkezés sajátosságait. Több száz év elteltével a város utcái és sikátorai nem változtak. Az átépítések alkalmával az alapköveket meghagyták, és a felújítások csak a gyönyörű paloták felsőbb szintjeit érintették. Ennek köszönhető többek között, hogy középkorban divatos szűk „viuzzák” ma is a mediterrán város legkedveltebb és leghangulatosabb részéhez tartoznak.

Róma utcái kopnak, és napról- napra rosszabb állapotba kerülnek, melynek oka nem az időjárás, vagy az építőkövek elérése, hanem sajnos a turisták. Pár évvel ezelőtt még ingyen sétálgathattunk a Via Sacrán, ma már azonban vaskos eurókat kell fizetnünk azért, ha szó szerint az utca köveit szeretnénk "koptatni". Szégyentelen dolog, hogy pont a "Szent úton" és a Fórumon fogyatkoznak meg a kövek, de sajnálatos és bizonyított tény a kövek eltűnése. A római rendőrség arról számolt be, hogy sok turista a római városnézés közben egyszerűen csak felkap egy mozgatható követ az útról, hogy hazavigye emlékként. A turisták nagy része a repülőtéren bukik meg, a szokatlan szuvenírrel a biztonsági átvilágítások alkalmával. A szóban forgó macskaköveket az ókori rómaiak vulkanikus eredetű kövekből készítették és a Rómából kivezető utakat burkolták velük. Róma fő repülőterein dolgozó biztonsági szolgálat jelentése szerint egyre többször találnak macska követ a hazafelé tartó turisták kézipoggyászaiban. Elég szokatlan dolognak számít macskakövet lopni, ugyanakkor bizonyítást nyert az a sajnálatos tény, hogy egyre sűrűbben fordul elő. A vétkes turisták Róma utcáin sétálgatva egyszerűen összeszedik azokat a köveket, amiket meg lehetett mozdítani, aztán elrakták a bőröndjükbe, mintha valami szuvenírek lennének. A macskakövek mellett márványkőből készült mérföldkövek is elő szoktak kerülni a turisták csomagjaiból, melyeket a Via Appiáról hoznak magukkal.

    

A 78 éves Carlo Aymonimo római építész tervei között szerepel, hogy bizonyos helyeken vörös téglával egészítené ki a Colosseumot - a hatalmas cirkuszt, ahol egykor 50. 000 polgár nézhette emberek és állatok küzdelmét. "Egyáltalán nem valami új olasz Disneyland építéséről van szó. Sőt, épp az ellenkezőjét szeretnék megvalósítani: egy egyedi műemlék történelmileg hiteles és pontos rekonstrukcióját. Aymonino terve újra feleleveníti azt a régi vitát, hogy a műemlékeket vajon eredeti állapotuknak megfelelően kell helyreállítani, vagy meg kell hagyni olyannak, amilyenné az idő és a történelmi viszontagságok formálták őket. Az idős római építész kétségkívül az előbbi álláspontot osztja: "Ma elektromos árammal működő lift is van a Colosseumban, amit tervezői aligha építettek bele annak idején" - jegyezte meg ironikusan. A birodalom rabszolgái 8 évig építették a hatalmas színházat, melyet i. sz. 80-ban egy 100 napig tartó vad és véres harcijáték-sorozattal avattak fel. Az építész másik nagyszabású terve az, hogy felbontja a Forumot kettészelő, Mussolini idején épült utat. "Nevetséges, hogy még mindig ott van" - mondta az építész. "Mikor építették, betemettek egy csomó fontos romot, és kettévágták a Forumot." Aymoninot az az érv sem hatja meg, hogy ha eltűnik Róma egyik fontos útvonala, az amúgy is zsúfolt városban soha nem látott mértékben összetorlódik a forgalom. "A forgalom olyan, mint a víz. Mindig talál magának utat" - bölcselkedett az agg építész.

...és ha ezzel megvolnánk, Aymonino szerint "ideje némi vitalitást és pezsgést vinni a városba". "Természetesen nem bevásárló-utcákra gondolok, hanem könyvesboltokkal és kávéházakkal teli sétálóutcára. Valami olyasmire, amiből az emberek fogalmat alkothatnak a Forum egykori pezsgő, életteli hangulatáról." Az építész nem készített még pontos költségvetést, de szponzorációs elképzelései önmagukban is sokkolni fogják a konzervatívabb művészet-pártolókat: "A Coca-Colához hasonló multiknak az imázsuk szempontjából jól jönne, ha egy ilyen tervet támogathatnának. Az egész világ elé kiállhatnának azzal, hogy ők renoválták a Colosseumot."

Róma a mozi város

A város nem csak hadvezéreket, királyokat, és művészeket nevelt, hanem a XX. század nagy filmcsillagjait. Római sétánk alkalmával akaratlanul is belebotlunk a kávézók fotóin, a mozik régi plakátjain, a Navona és Trevi árusainál az olasz film halhatatlan alakjaiba.                    

Anna Magnanira emlékezünk...

A színésznő 1908-ban született törvénytelen gyermekként. Róma nyomornegyedében nevelte nagyanyja. Anna tizenévesen már éjszakai lokálokban énekelt, hogy kenyeret tudjon venni és beteg nagyanyját tudja ápolni. Legnagyobb filmsikere a Mamma Róma, ahol egy az addigi életével szakítani készülő prostituált egyedül neveli gyermekét Róma egy szegény negyedében. A szerepre egyik legjobban illő karakter volt, hiszen személyes sorsát látta a történetben. Nagy szerelme, Roberto Rosellini a film rendezője.1940-es éveg végén a szerelem beteljesedni látszott, de egy idilli éjszaka utáni reggelen Roberto leugrott kutyát sétáltatni, de Anna hiába várta, soha nem látta többé a rendezőt aki Amerikába repült Ingrid Bergman után.

SZECESSZIÓS MESEVILÁGBA KALAUZOL A FRATELLI GOLDONI RÓMAI ÚTJA

Az olasz főváros ezen kerületének semmi köze sincs az antik, a reneszánsz és a barokk Rómához. Egy pillanatra el is felejthetjük hogy Rómában járunk. Az Örök Város északkeleti negyede, a Coppede az itáliai szecesszió egyik gyöngyszeme. A bizarr épületeknek nemcsak a homlokzata különleges, hanem a neve is. A Coppedében található például a Pókpalota, a Tündérházikó, a Békaforrás, nem beszélve a többi álomvilágot idéző kisebb-nagyobb házról. Nem csoda, hogy a római kerületet sokan csak Meseországként emlegetik. A 31 ezer négyzetméteres városrész legismertebb épületei egyetlen építész, Gino Coppede tervei alapján készültek az 1916-ban kezdődött városszépítés során, így ő lett a névadója is. Halála után sem állt meg az építkezés, hiszen Paolo Emilio André építész szívén viselte a negyed palotáinak sorsát és annak egységes stílusát. 18 palota, 27 épület,és néhány villa alkotja a kerület magját. A helyenként pompeji stílust, máshol császárkori római kort idéző épületek építő kövei érdekes hangulatot kölcsönöznek a palotáknak. A majolika, a fa és a travertinói márvány játékos elegye, ötvözve a vas kiegészítőkkel mesevilágot teremt. A központi tér szökőkútjánál és a 2. számot viselő ház kapuja alatt forgatták a Cabiria éjszakái című filmet. Manapság a csendes és romantikus Quartiere Coppede Róma diplomáciai negyede. Egymást érik itt a szebbnél szebb épületekben működő nagykövetségek és konzulátusok.

Nem utolsó sorban, engedünk a csábításnak és Róma legnevesebb piacára látogatunk el a Porta Portéséhez... Nincs római városlátogatás igazi pezsgő piac nélkül.

    

RÉSZLETES RÓMAI PROGRAMUNK

Időpont: tervezés alatt
Időtartam: 6 nap / 5  éj
Utazás:  repülővel
Elhelyezés: Hotel *** (Roma - Nomentana V.  Pzza. Bologna)
Ellátás:  reggeli

1. nap:  indulás a délelőtti órákban a Ferihegyi repülőtérről. Találkozás a repülőtér 2B terminálján 09:45 órakor. Ezen a napon reptéri transzfert tudunk biztosítani Budapest és környékén, mely tarifáját, lentebb az árak részletezésénél találod. Indulás délben Budapestről, érkezés 13:30 órakor Róma Fiumicino repülőterére, ahonnan transzfert biztosítunk a szállásra. A transzfert a részvételi díj tartalmazza. Érkezés a kora délután a szálláshelyre. Hotelünk: Róma V. kerületében található 3 csillagos szálláshely, hangulatos összkomfortos szobákkal a Piazza Bologna közelében. 200 méteres körzetben éttermek, bárok, üzletek találhatók. 200 méterre non – stop nyitva tartó Carrefour, pizzázó, szeletbár, szórakozóhely.  17:00 órától rendhagyó városnézés a barokk Rómában, a kivilágított szökőkutaknál. Este / éjszaka szabadprogram. Minden utasunknak bérletet kínálunk a helyi tömegközlekedésre, így az éjszaka folyamán szabad közlekedést biztosítunk Rómában az éjszakai életet kedvelő utasaink számára.

A program időtartama: kb. 4 óra idegenvezetővel
Érintett műemlékek: Colosseum - Viktor Emanuele - Trevi - Spagna – Szent Péter tér.
Vacsorázási lehetőség a szálloda melletti éttermekben, szelet bárokban
A program sajátossága: gyalogos városnézés VOX készülékek használatával
A programon való részvétel: ingyenes,  a befizetett részvételi díj tartalmazza

2. nap: reggelit követően utasainkat gyalogos városnézésre invitáljuk az ókori Rómába és a Porta Portese piacra. A közlekedéshez metrót és autóbuszt használunk.  

A program időtartama: kb. 6 óra
Érintett műemlékek: Colosseum - Forum Romanum - Traianus fóruma - Aracoeli templom - Szenátori paloták - San Pietro Vincoli.
A program sajátossága: gyalogos városnézés VOX készülékek használatával
A programon való részvétel: belépőjegy fizetéséhez kötött
Belépőjegyek ára: 25,00 Eur ( Colosseum – Forum Romanum ) A jegyek előfoglalás kötelesek! A programon való részvételi szándékot szerződéskötéssel egyidejűleg jelezni kell!

3. nap:  reggelit követően utasainkat gyalogos városnézésre invitáljuk a keresztény Rómába.

A program időtartama: kb. 6 óra
Érintett műemlékek: Laterán - Szent Péter tér - Vatikáni Múzeumok – Szent Lépcső
A program sajátossága: gyalogos városnézés Vox készülékek használatával
A programon való részvétel: belépőjegy fizetéséhez kötött
Belépőjegyek ára: 25,00 Eur ( Vatikáni Múzeum )

4. nap: reggelit követően látogatás a San Paolo Fuori le Mure Bazilikában, majd séta a Spanyol lépcsőnél, a Navona téren és a Pantheonnál. Délután szabad program.

A program időtartama: kb. 5 óra
Érintett műemlékek: San Paolo Fuori le Mure – római terek – Pantheon
A program sajátossága: gyalogos városnézés VOX készülékek használatával
A programon való részvétel: ingyenes

5. nap: reggelit követően látogatás a Coppede negyedben, majd rövid szabadprogram a városban.

A program időtartama: kb. 1 óra
Érintett műemlékek: Coppede negyed
A program sajátossága: gyalogos kötetlen séta
A programon való részvétel: ingyenes

6. nap: reggelit követően szabad program. 11:00 órakor transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre 17:00 órakor. Ezen a napon transzfert tudunk biztosítani a repülőtér és Budapest / Budapest környéke vonalon.

 

Részvételi díj: 155.900 Ft

Az ár változtatás jogát fenntartjuk, amennyiben a repülőjegy eladás miatt csak magasabb díj kategóriájó jegy elérhető. Szerződött utasaink részvételi díja rögzített, nem emelhető. Azon vendégeink, akik időben kedvezményes áron lefoglalják helyüket, a szerződött részvételi áron biztosítjuk az utazást. Lényeges emelkedés esetén sem módosítjuk visszamenőlegesen a részvételi díjakat.
 

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMA:

- utazás  repülővel
- repülőtéri illeték
- 1 fedélzetre felvihető kézitáska
- 5 éj szállás hotelben
- reggeli
- idegenvezetés
- gyalogos séták
- foglalási költség
- transzfer Rómában a repülőtér és a hotel között
- csoport kísérő Budapestről


A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

- idegenforgalmi adó
- belépő Colosseum
- belépő Forum Romanum
- helyi ATAC bérlet ( tömegközlekedés  1 hetes tessera)
- audioguide használata
- Vatikáni Múzeumok belépő


Összesen: 125,00 Eur ( a költségeket megbontani nem tudjuk )

EGYÉB OPCIONÁLIS SZOLGÁLTATÁSAINK:

-egyágyas felár: 20,00 Eur  / éj
-transzfer Budapesten a repülőtér és a város között: 9.500 Ft / fő ( oda – vissza )
 -transzfer vidéki városokból ( egyéni árajánlat alapján )
-priority szolgáltatás: elsőbbségi beszállítás és plusz táska ( 55 x 45 x 30 cm ): 11.500 Ft / fő ( oda – vissza )
-utas biztosítás: 590 Ft / fő / nap
-storno / útlemondási biztosítás: 5.900 Ft / fő

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu


SZÁLLÁSUNK RÓMÁBAN - HOTEL ***

Belvárosi hotel Róma V. kerületében, a Piazza Bolognánál, éttermek, boltok közvetlen közelében. Az éjjel - nappal nyitvatartó recepciónak köszönhetően, a tömegközlekedésre kiadott bérletünkkel, utasaink betekintést nyerhetnek a római éjszakai életbe is. 200 méterre található a Carrefour Megastore, amely éjjel - nappal nyitva tart, és meleg ételekkel és rendelkezésre állnak. A hotel közvetlen közelében éttermek, szeletbárok,. falatozók találhatóak, ez indokolja hogy utasaink számára ezen a szálláshelyen nem biztosítunk vacsorát. A közeli falatozókban nagyon kedvező áron lehet étkezni. A szobák hotelünkben összkomfortosak, minden igényt kielégítenek. A közép és dél olasz szokásoknak megfelelően a szobák alapterülete a megszokottnál kicsit kisebb. Az épületben nem áll rendelkezésre lift, az emeleten lakó vendégeink csomagjait a személyzet viszi fel a szobákba. További információ hotelünkről irodánkban kérhető.

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

"CSÖNGESS BE HOZZÁNK LIGÚRIÁBA" (GE)

 A KÖLTŐK ÖBLE

 tetszőleges időpontban, minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén rögzített áron


 

Ez a programunk, olyan Goldoni kártyás utasainknak szól, akik olyan helyekre és élethelyzetekre vágynak melyet egy buszos utazás, vagy egy szervezett csoportos program nem tud megadni. Sokszor nem tudunk eldugott szegleteket megmutatni mert az adott terület nem alkalmas csoport fogadására, vagy talán az autóbusz meg sem tudja közelíteni. Sokszor a szervezett csoportos kirándulások alkalmával nincs idő egy jó bort kinyitni egy jó zenét meghallgatni, együtt főzni, és hagyni hogy beszippantson minket Itália. Egy olyan programot állítottunk össze amelyben helyet kap a zene, a gasztronómia, a különleges helyszínek, a tenger, az illatok és a színek. 

A PROGRAM SAJÁTOSSÁGA

► kis csoportok minimum 3 maximum 7 fő részvételével
► napi 9 óra rendelkezésre állás ( privát sofőr és idegenvezető )

► napi maximum 200 km autóval egyéni igény alapján is
 

 


Program ajánlatunk

1. nap: érkezés a reggeli / délelőtti  órákban.

- BUD – PSA ( Ryanair )  transzfer autóval  Pisából Chiavariba
- BUD – BLQ ( Wizzair )  transzfer autóval  Bolognából Chiavariba
- BUD – MXP ( Wizzair ) transzfer autóval Chiavariba 

A repülőtérről utunk egyenesen Genovába vezet. Sétánkat a Brignole negyedben kezdjük. Gyalogos városnézés az alábbi vonalon: Via Vincenzo - Viale XX. Settembre - De Ferrari tér - Opera - Hercegi palota - Tőzsde ház - Porta Soprana - Colombus háza - Dóm - kikötő - Via Nuova Garibaldi - S. Annunziata - S. Brigida - Principe tér. Metróval visszautazás a kiindulási helyre és a továbbiakban kirándulás a Via Aurelián az alábbi települések érintésével: Quinto - Nervi - Bogliasco - Sori - S.Margherita - Rapallo - Zoagli. Útközben fotó szünetek. Megállók: Santa Margherita Ligure - Camogli. Este a szállások elfoglalása. 

GENOVA... "Lassan barátkoztam meg a várossal, szó szerint kóstolgattuk egymást. Megnéztem reggeli álmos arcát, a napközbeni zsibongást és végigsétáltam a megfáradt esti város utcáin is. Sokáig „udvarolt” nekem, megmutatta minden arcát, aztán egyszer csak fellángolt a szerelem. Brignole és az üzleti negyed palotái lélegzet elállítóak. Nem tudok úgy végigsétálni a szeptember XX.  sugárúton, hogy egyszer – kétszer ne szédüljek bele a látványba. A Garibaldi utca palazzói , lépcsőházai, kertjei minden képzeletet felülmúlnak. Itt a legmélyebb és legsötétebb sikátor is mesélni tud. Nem kell félnünk egy percre sem, hiszen Szűz Mária jelenléte a kapualjakban megnyugtató hatással bír.  Genovában sétálva nem a műemlékeket kell keresni, hanem átadni magunkat városnak. Álljunk csak meg a város bármely utcájában és pillanatok alatt beszippant. Nem tudjuk tagadni, Genova a prostituáltak, drogosok és a perifériára szorultak városa volt mindig. Nagy hatalom a XIII. században, Köztársaság a XV. században, multikultúrális, ezer arcú, és ma is büszke város. Genovát lehet szeretni, kizárni, és csodálni. Ha egyszer megérzed a "csíkos" város igazi hangulatát örökre visza vágysz.  "

( Bodnár Zoltán )


Ezen a napon nagy szerepet kap az olasz zene is. Fabrizio de André szülővárosába látogatunk, így az ő zenéjével is és életútjával ismerkedünk. Útközben a legszebb dalai szólnak, állandó útitársunk az autóban Fabró és a ligúr szépség Arisa. Mi kell több, mint páratlan szépségű tengerparti kirándulás, egy finom falat focaccia, egy pohár Pigato? Sétánk nem csupán a művészettörténeti látványosságokra szorítkozik, felhívjuk figyelmed, hogy a templomok helyett a város különlegesebb, kevésbé ismert pontjait mutatjuk meg.

  

2. nap:délelőtt gyalogos városnézés Chiavariban, majd délben kirándulás vonattal Rapallóba. Rövid séta Móra Ferenc városában, ismerkedés s tengerparti település legkülönlegesebb épületeivel. Délután rovább hajózunk Portofinoba, a nap második felében pedig Camoglival ismerkedünk.  Kora este visszautazás Lavagnába, rövid időt biztosítunk átöltözéshez, majd vacsora a Fratelli Goldoni Travel lavagnai kirendeltségén.

Rapallo... a város ahol Európa legszebb zenepavilonja áll, ahol a híres Imperial hotel magasodik. Barbarossa sem tudta bevenni a települést, csupán egy embernek sikerült megkaparintani Pallaudo - t... a genovaiak nagy dózséjénak, Andrea Doriának. Nem, itt nincsenek, várak és kastélyok. Itt nem kell besorakozni egy múzeum ajtajában sem. Itt minden pillanatot meg kell élni, tekintetünket az ég felé emelni és csodálni a szebbnél - szebb festett ablakokat és homlokzatokat. Költők sem tudták szavakba foglalni. Talán egy valaki mégis volt aki finoman és érzékien leírta ezt. Ő a miénk! Úgy hívják Móra Ferenc. Ha még mindig olvasol minket és elérsz ezekheza  sorokhoz , már valószínűleg rájöttél, hogy ez nem egy programajánló, hanem érzékek, hangulatok irányított közvetítése. Itáliát csodálni kell, mint Babits is tette. Nem szabad rohanni. Városait nem meglátogatni kell, hanem itt időzni, élni kicsit, beszippantani az illatokat és magunkévá tenni az ízeket.

Lehet ennél szebben a hajnal eljöveteléről írni?

Móra Ferenc: rapallói ébredések / részlet

...."Egyszer aztán a Sirius is elmerül. Génua felé hirtelen vörös csík lángol át a horizonton, de ez még nem a hajnal. A hajnal még valahol a dalmát partokon csókolgatja a szűz havasokat, amikor itt már elpirul a tenger. Szégyenli, hogy együtt aludt az éjszakával, amely fekete uszályát maga után húzva, most szökik ki az ég nyugati kapuján. A világ kezdete óta így megy ez, de a tenger mindig megőrzi szemérmét, és azért marad örökre fiatalnak..."

Portofino... az alig 5.000 négyzetkilométernyi Ligúriában rengeteg romantikus települést, eldugott kis falvat, és festői öblöt találunk. Itt van mindjárt Portofino. Szépségét Celentano és Dalida is megénekelte, napjainkban is milliókat vonz, híre ment óceánon túlra is, hogy létezik itt egy kis ékszerdoboz, melyet úgy hívnak Portofino. Az elmúlt években itt nyaralt Kylie Minogue, Sophie Marceau, Gerarde Depardieu, Elton John… de rendszeresen megfordul itt Ornella Muti, és Silvio Berlusconi is. Nehéz rangsort állítani a városok közé. A "Faro" - hoz egy ösvényen keresztül érkezünk, mely a Brown vár mellett halad el. Festői környezet, romantikus ösvények, és motorizáció mentes környezet fogad a is halászfaluban.

Camogli... ha lehet rangsorolni, az egyik legelragadóbb települé Ligúriában. Nem kaphattta meg a Ligúria legszebb falvai jelölést, mert kiterjedése, mérete. lakosai száma alapján már város. A promenádon sétálva azonban soha de soha nem fogjuk ezt érezni, hogy egy városban vagyunk. Vidék ez a legjavából, ősi tradíciókkal, kedves gesztusokkal, és ez első "focaccia" - zokkal. Szerelem torta, titkos üzenetek, a csend öble, hal ünnep, luminária....ez mind - mind Camogli.  Camogli Ligúria Nizzája...tartja  a mondás. Mi azt tartjuk, hogy annál sokkal varázslatosabb! A történelem illatával átiatatott mélybe futó sötét sikátorok, színekbe öltöztetett pompás paloták, és egy olyan tengerpart melynél rajzolni sem lehet szebbet. Kell - e nnél több?... nos igen talán egy kis romantika... szerelmi kötések, üzenetek, titkos légyottok ... a csend öble a szerelmesek találkozóhelye.

Chiavari... a jelentéktelennek tűnő és ismeretlenségbe burkolózó tengerparti település hamar a kedvenceddé válik majd.

Vacsora:
- sajt és bor kóstoló
- trofie genovai pestóval
- desszert
- mirto

 

3. nap: kirándulás autóval, idegenvezetővel a Via Aurelián La Spezia irányába. Panziónkban bőséges reggelit kínálnak, majd autónk a szálloda ajtajában vár Rád és irány a Via Aurelia hátborzongató szakasza, mely a hegy gyomrán vezet keresztül. Első állomásunk Sestri Levante varázslatos strandja a Csend öble, mely Andersent is írásra ösztönözte. Monegliát egy hátborzongató alagúton keresztül érünk el, melyet egykoron a római császárok építettel. Az alig kétezres lélekszámú tengerparti falut a hegy hasadékába ékelődött. Ha autóval indulunk a település felkeresésére két dolgot indulás előtt ellenőrizzünk le autónkon, hogy biztosan működnek -e. Ez a duda és a fék. Az 1920 - as években felújított régi alagúton kell áthaladnunk amely annyira szűk, hogy csak egy autó fér el széltében. Villanyrendőr irányítja a mély és sötét alagút forgalmát. A hegyen átkelve sötét alagút mélyében haladunk, majd egyszer csak vakító napfény, pálmák és bougenvillek köszöntenek. Gyalog indulunk a központ felé, ami mindössze 15 perc séta. Platán és hársfák sűrű sora fon koszorút felénk a mélybe kacskaringózó úton. Kétoldalt hangulatos villák és kondomíniumok teszik még különlegesebbé az összképet. Mindenhol pad, mindenhol rend és tisztaság. Hárs és jázmin illat elegye szédít minket és csalogat beljebb és beljebb. Első utunk a ferences rend kolostorához vezet, ahová bármikor becsengethetünk ha szállásra vagy vízre van szükségünk. Mellette a templom fekete - fehér márványruhát visel, mely csíkozás jelzi a vándor számára, Genova felségterületén járunk. No igen, ne feledjük, a genovai köztársaság egy stratégiailag fontos pontján vagyunk. A nagy metropolisz egyik legnagyobb ellensége az 1500 - as évekig még tengeri hatalomként ismert Pisa volt. Genovának fontos volt, hogy megszerezze a Földközi tenger kereskedelmét és Pisát letörölje a térképről, így maga mellé állította Monegliát, Monterossot, Vernazzát, és Riomaggiorét. Moneglia támogatta a genovaikat, olyannyira hogy hajóflottákat gyártott számukra. 1284 augusztus 4 - én elérkezett a döntő ütközet. Meloriánál a monegliaiak Genova oldalán döntő csapást mértek Pisara. A genovai köztársaság bevett szokása volt, ahányszor csapást mért Pisára, a sebzett város kikötőjének láncaiból mindig kisebb - nagyobb darabokat szakított. Így történhetett, hogy Moneglia hűsége jeléül egy láncszemet kapott ajándékba. Mondják, hogy Olaszország egyesítésekor az összes láncszemet összegyűjtötték és Pisába szállították. Vagy talán mégsem? ... Moneglia kis templomának oldalán még mindig ott látható a láncszem, melyről mi idegenvezetőnk Toszkánában annyit mesélünk. Hangulatos utcák vezetnek a tengerhez, ahová pillanatok alatt leérünk.  Tovább autózunk Framura érintésével a nagy Vörös hegy gerincén és fentről csodáljuk meg a Cinque Terre falvait.  A továbbiakban a Költők öble felé vesszük utunkat, ahol Portovenerében, Tellaroban  és Lerici településeken teszünk látogatást.
 

4. nap: reggelit követően  gyalogos városnézés Lavagnában, kirándulás San Salvatoréba, és látogatás Sestri Levantébe. 16:30 órakor transzfer a repülőtérre. ( Milano )

Részvételi díj:  139.900 Ft, mely ár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza

- repülőjegy
- illetékek
- szállás 3 éjszakára hotelben*** reggelivel
- transzfer a repülőtérről a hotelbe és vissza ( Milano - Lavagna - Milano )
- kirándulás autóval a Via Aurelian ( Genova - Lavagna szakasz )
- kirándulás autóval a Via Aurelian  ( Lavagna - Cinque Terre - Portovenere - Tellaro - Lerici )
- kirándulás San Salvatoréba
- autópályadíjak, transzferek a városban
- idegenvezetés
- 1 vacsora italfogyasztással, transzferrel

A részvételi díj nem tartalmazza:

- idegenforgalmi adó
- parkolások
--------------------------
Összesen: 40,00 Eur / fő  ( kötelező )


OPCIONÁLIS / VÁLASZTHATÓ KÖLTSÉGEK:

- Portofino / Camogli / Rapallo  kirándulás: 45,00 Eur / fő
- priority  ( elsőbbségi beszállítás + 1 gurulós börönd )   11.000 Ft / fő ( oda - vissza útra )

 

A programok sorrendje időjárás, közlekedési viszonyok, sztrájk függvényében válatozhat. Az egyes programok felcserélhetőek más programra ha annak kivitelezését az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, vagy a közlekedés akadályozza.
 

 

CSÖNGESS BE HOZZÁNK PIEMONTÉBA" (TO)

SZENT HELYEK PIEMONTÉBAN

tetszőleges időpontban, minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén rögzített áron

Ez a programunk, olyan Goldoni kártyás utasainknak szól, akik olyan helyekre és élethelyzetekre vágynak melyet egy buszos utazás, vagy egy szervezett csoportos program nem tud megadni. Sokszor nem tudunk eldugott szegleteket megmutatni mert az adott terület nem alkalmas csoport fogadására, vagy talán az autóbusz meg sem tudja közelíteni. Sokszor a szervezett csoportos kirándulások alkalmával nincs idő egy jó bort kinyitni egy jó zenét meghallgatni, együtt főzni, és hagyni hogy beszippantson minket Itália. Egy olyan programot állítottunk össze amelyben helyet kap a zene, a gasztronómia, a különleges helyszínek, a nem mindennapi tájak, kalandok, az illatok és a színek. 

A PROGRAM SAJÁTOSSÁGA

► kis csoportok minimum 3 maximum 7 fő részvételével
► napi 9 óra rendelkezésre állás ( privát sofőr és idegenvezető )

► napi maximum 200 km autóval egyéni igény alapján is

 

 


Program ajánlatunk

Program ajánlatunk

1. nap: érkezés a reggeli / délelőtti  órákban.

Javasolt desztinációk:

- BUD – BGY ( Ryanair )  transzfer autóval Bergamobol Fossanoba
- BUD – MXP ( Wizzair ) transzfer autóval Milánóból Fossanoba


Pick up  09:00 órakor a repülőtéren, majd irány Piemonte. A tartomány déli kapuja kétségtelenül Mondoví és környéke. Szinte biztos hogy nem hallottál a helyről.  Első állomásunk Vicoforte. Azt gondolom nincs ember akit ne érintene meg a hely különlegessége. Egy látszólag hétköznapi alagúton érkezünk. Bemegyünk, eltűnünk benne, és mintha más dimenzióba érkeznénk a túloldalon. A nap szlogenje, művészet mellékhatásokkal. Jó ha összeszedet, bátorságodat mert karabínerekkel kibiztosítva meghódítjuk a szentély közel 100 méter magas kupoláját.  Délben továbbutazás Mondoviba. Egységes hangulatú városkép fogad, hűvös falak, színes arcokkal. A patinás kisváros büszkén magasodik és uralja a tartomány déli bejáratát. Fogaskerekűn érkezünk a felső városrészbe. Ha azt hisszük mindent láttunk már, hát tévedünk. Az igazi csodák a magasban várnak ránk. Délután kirándulás autóval Piemonte "Toszkánájában" a Langhe szőlősdomjain. Kirándulásunk alkalmával 2 települést kersünk fel Barolot és Monfortét. Útitársaink ezen a napon a varázslatos kémények, melyek meséi végigkísérnek. Este a szállás elfoglalása Fossano külvárosában. A Torrei dei Frati ***S / vagy Villa Frola*** egy XVII / XVIII. századi villa kerttel, elegáns szobákkal. 

2. nap: reggelit követően séta Fossanoban: Via Róma - Dóm - Acaja kastély majd egész napos látogatás Torinóban.
Azt mondják, Párizs a fények városa, a divat központja, az elegancia otthona... Bebizonyítjuk, hogy a "mi párizsunknak" is vagy olyan fénye, és varázsa mint francia testvérének, és hogy épületei az elegancia jegyeit viselik magukon. Terei meglepnek, ámulatba ejtenek és egyszerre elvarázsolnak. Passzázsai maradásra kényszerítenek, nehéz szívvel hagyjuk őket magunk mögött, hogy a város meghódítására induljunk. Kopott kis villamosai, nem a legelegánsabbak, de évtizedek óta fáradhatatlanul róják a köröket a gran Madre és Királyi palota körül. "Girbe - gurba" sínei, a szerelvények zakatolása, sajátos színe, illata rögtön mosolyt csal az arcunkra. "Pizza ország, Fiat városának " több mint kétezer évnyi történelme van, és legalább ennyi időre tekintenek vissza a piacok is. Látogatás a Királyi palotában, a Halotti lepel kápolnában. A délután elengedhetelen megállója a Scinenze Caffé ahol a híre marocchinot és Bicerint kóstoljuk meg. Kora este rövid látogatás a Valentino parkban, és a régi "Borgoban" a Pó partján. Este visszautazás Fossanoba.

Igény szerint vacsora  olasz családnál tipikus helyi fogásokkal ( pasta al forno, parmigiana, mirto, bor )

3. nap: Torino - Superga...Látogatás a Superga hegy bazikikájában, és ismerkedés felülről a várossal. Lebegés a város felett! Délután látogatás a Moléba, azaz a mozi múzeumba valamint a Madama Palotában. Délután egy különleges programot kínálunk a Borgo Pó - ban, Lucrezia Savoya otthonába látogatunk. Este borkóstoló a Righini palotában.

4. nap:  reggelit követően kijelentkezés a hotelből, és kirándulás a Sacra San Michéléhez Sant Ambrogioba. Mondják, hogy a szépségért meg kell küzdeni. Ezen a délelőttön mi is felküzdjük magunkat a Monte Pirichino 960 méteres csúcsára. Ódon falak és óriási méretek fogadnak. Mintha egy pillanatra elhagytuk volna egykori földi létünket.  Útközben rövid látogatást teszünk Torino egyetlen rokokó kastélyában a Stupinigiben. Bolondok ide - vagy oda Filiberto Emanuele nagyot alkotott.  17:00 órakor transzfer a repülőtérre.  

 

Részvételi díj:  139.900 Ft, mely ár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza

- repülőjegy
- illetékek
- szállás 3 éjszakára villában***  reggelivel
- transzfer a repülőtérről a hotelbe és vissza ( Milano - Fossano - Milano )
- kirándulás autóval a Langhen
- kirándulás autóval Torinoban

- kirándulás a Supergán
- kirándulás Mondoviban és Vicofortéban
- autópályadíjak, transzferek a városban
- idegenvezetés
- borkóstoló a Righini palotában
- 1 vacsora családnál
- belépő a Királyi palotába és a halotti lepel kápolnába
- belépő a Madama Palotába
- belépő a Moléba
- belépő a Stupinigi kastélyba
- belépő a Sacra San Michélébe


 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- idegenforgalmi adó
- parkolások

összesen 40,00 Eur / fő , mely a helyszínen fizetendő

Továbbá az ár nem tartalmaz belépőjegyeket, és nem tartalmazza a napközbeni étkezéseket.  OPCIONÁLIS / VÁLASZTHATÓ KÖLTSÉGEK:

- priority  ( elsőbbségi beszállítás + 1 kézipoggyász )     14.900 Ft / fő ( oda - vissza útra )
- kupola túra Vicofortéban 15,00 Eur / fő

 

 

"CSÖNGESS BE HOZZÁNK LIGÚRIÁBA" (GE)

A LEGSZEBB LIGÚR FALVAK

Barangolás vidéken, "haladóknak", és visszatérő utasoknak

tetszőleges időpontban, minimum 4 fő együttes jelentkezése esetén rögzített áron

Ez a programunk, olyan Goldoni kártyás utasainknak szól, akik olyan helyekre és élethelyzetekre vágynak melyet egy buszos utazás, vagy egy szervezett csoportos program nem tud megadni. Sokszor nem tudunk eldugott szegleteket megmutatni mert az adott terület nem alkalmas csoport fogadására, vagy talán az autóbusz meg sem tudja közelíteni. Sokszor a szervezett csoportos kirándulások alkalmával nincs idő egy jó bort kinyitni egy jó zenét meghallgatni, együtt főzni, és hagyni hogy beszippantson minket Itália. Egy olyan programot állítottunk össze amelyben helyet kap a zene, a gasztronómia, a különleges helyszínek, a tenger, az illatok és a színek. 

A PROGRAM SAJÁTOSSÁGA

► kis csoportok minimum 3 maximum 7 fő részvételével
► napi 9 óra rendelkezésre állás ( privát sofőr és idegenvezető )

► napi maximum 200 km autóval egyéni igény alapján is
 

   


Program ajánlatunk

1. nap: érkezés a reggeli / délelőtti  órákban.

- BUD – PSA ( Ryanair )  transzfer autóval  Pisából Chiavariba
- BUD – BLQ ( Wizzair )  transzfer autóval  Bolognából Chiavariba
- BUD – MXP ( Wizzair ) transzfer autóval Chiavariba 

A repülőtérről utunk egyenesen Bogliascoba vezet a Via Aurelián. Még mielőtt utunk a tengerpartra vezetne, végigautózunk Genova városán és felülről a gyorsforgalmi útról csodáljuk meg a kikötővárost. Utunk során rövid látogatást teszünk Boccadassében a görögök által alapított kis halászfaluban, majd Nervi öblébe kirándulunk, ahonnan gyalogosan sétálunk végig az Anita Garibaldi sétányon. Nem csak az természet csodáival ismerkedünk, hanem Anita Garibaldi tragikus életútjával és Fabrizio di André zenéjével, munkásságával. Nem lenne teljes a megálló ha nem kóstolnánk meg íz ízletes focacciát. A legszebb ligúr falvak sorából vétek lenne kihagyni Bogliascot, a "legszebb ligúr falut" ahol rövid időre megpihenünk.

 

2. nap:délelőtt gyalogos városnézés Chiavariban, majd délben kirándulás vonattal Rapallóba. Rövid séta Móra Ferenc városában, ismerkedés s tengerparti település legkülönlegesebb épületeivel. Délután rovább hajózunk Portofinoba, a nap második felében pedig Camoglival ismerkedünk.  Kora este visszautazás Lavagnába, rövid időt biztosítunk átöltözéshez, majd vacsora a Fratelli Goldoni Travel lavagnai kirendeltségén.

Rapallo... a város ahol Európa legszebb zenepavilonja áll, ahol a híres Imperial hotel magasodik. Barbarossa sem tudta bevenni a települést, csupán egy embernek sikerült megkaparintani Pallaudo - t... a genovaiak nagy dózséjénak, Andrea Doriának. Nem, itt nincsenek, várak és kastélyok. Itt nem kell besorakozni egy múzeum ajtajában sem. Itt minden pillanatot meg kell élni, tekintetünket az ég felé emelni és csodálni a szebbnél - szebb festett ablakokat és homlokzatokat. Költők sem tudták szavakba foglalni. Talán egy valaki mégis volt aki finoman és érzékien leírta ezt. Ő a miénk! Úgy hívják Móra Ferenc. Ha még mindig olvasol minket és elérsz ezekheza  sorokhoz , már valószínűleg rájöttél, hogy ez nem egy programajánló, hanem érzékek, hangulatok irányított közvetítése. Itáliát csodálni kell, mint Babits is tette. Nem szabad rohanni. Városait nem meglátogatni kell, hanem itt időzni, élni kicsit, beszippantani az illatokat és magunkévá tenni az ízeket.

Lehet ennél szebben a hajnal eljöveteléről írni?

Móra Ferenc: rapallói ébredések / részlet

...."Egyszer aztán a Sirius is elmerül. Génua felé hirtelen vörös csík lángol át a horizonton, de ez még nem a hajnal. A hajnal még valahol a dalmát partokon csókolgatja a szűz havasokat, amikor itt már elpirul a tenger. Szégyenli, hogy együtt aludt az éjszakával, amely fekete uszályát maga után húzva, most szökik ki az ég nyugati kapuján. A világ kezdete óta így megy ez, de a tenger mindig megőrzi szemérmét, és azért marad örökre fiatalnak..."

Portofino... az alig 5.000 négyzetkilométernyi Ligúriában rengeteg romantikus települést, eldugott kis falvat, és festői öblöt találunk. Itt van mindjárt Portofino. Szépségét Celentano és Dalida is megénekelte, napjainkban is milliókat vonz, híre ment óceánon túlra is, hogy létezik itt egy kis ékszerdoboz, melyet úgy hívnak Portofino. Az elmúlt években itt nyaralt Kylie Minogue, Sophie Marceau, Gerarde Depardieu, Elton John… de rendszeresen megfordul itt Ornella Muti, és Silvio Berlusconi is. Nehéz rangsort állítani a városok közé. A "Faro" - hoz egy ösvényen keresztül érkezünk, mely a Brown vár mellett halad el. Festői környezet, romantikus ösvények, és motorizáció mentes környezet fogad a is halászfaluban.

Camogli... ha lehet rangsorolni, az egyik legelragadóbb települé Ligúriában. Nem kaphattta meg a Ligúria legszebb falvai jelölést, mert kiterjedése, mérete. lakosai száma alapján már város. A promenádon sétálva azonban soha de soha nem fogjuk ezt érezni, hogy egy városban vagyunk. Vidék ez a legjavából, ősi tradíciókkal, kedves gesztusokkal, és ez első "focaccia" - zokkal. Szerelem torta, titkos üzenetek, a csend öble, hal ünnep, luminária....ez mind - mind Camogli.  Camogli Ligúria Nizzája...tartja  a mondás. Mi azt tartjuk, hogy annál sokkal varázslatosabb! A történelem illatával átiatatott mélybe futó sötét sikátorok, színekbe öltöztetett pompás paloták, és egy olyan tengerpart melynél rajzolni sem lehet szebbet. Kell - e nnél több?... nos igen talán egy kis romantika... szerelmi kötések, üzenetek, titkos légyottok ... a csend öble a szerelmesek találkozóhelye.

Chiavari... a jelentéktelennek tűnő és ismeretlenségbe burkolózó tengerparti település hamar a kedvenceddé válik majd.

Vacsora:
- sajt és bor kóstoló
- trofie genovai pestóval
- desszert
- mirto

 

3. nap:  BUSSANA VECCHIA - IMPERIA -DOLCE ACQUA - APRICALE

Ahhoz, hogy az autentikus Ligúriát megismerjük, a hegyekbe kell mennünk. Programunk alkalmával eltávolodunk a tengerparti sávtól és szédítő magaslatokba emelkedünk, így érjük el Bussana Vecchiát, Apricalét és Dolce Acquát. Az idő megállt. Rajzolni sem lehet szebb településeket. Bussana Vecchia egykori büszke városát egy földrengés tette lekatlanná. Ma művészek foglalják el a várost, és a település minden szeglete igazi csodát rejt. Vidéken vagyunk, ne feledjük, mégis teljes biztonságba szeljük a kanyarokat, mert lépten - nyomon Szűz mária jelenléte megnyugtató hatással van ránk. Dolce Acqua vize tényleg édes, de nem csak a víz, hanem a település lakói is. Megbámulnak minket messzi út vándorát, mi pedig csodálattal nézünk az itt élőkre és nehezen hisszük, hogy a világnak van még egy ilyen romlatlan szeglete. Felmászunk Apricale eldugott kis terére, mejd lenézünk a mélybe. Ez a nap igazi értékrend formáló hatással bír.  Céltalanul és izgatottan járjuk be  a település utcáit, hajt valami vágy az ismeretlen iránt, a torkunkban dobog a szívünk. Egy pillanatra sem állunk meg, hajt a vágy az új megismerésére. A napot egy igazi elegáns városban zárjuk Impériában. A Santa Chiara galériáról tekintünk le a mély és végtelen tengerre. Hazautazás este.

   

4. nap: kirándulás autóval, idegenvezetővel a Via Aurelián La Spezia irányába. Monegliát egy hátborzongató alagúton keresztül érünk el, melyet egykoron a római császárok építettel. Az alig kétezres lélekszámú tengerparti falut a hegy hasadékába ékelődött. Ha autóval indulunk a település felkeresésére két dolgot indulás előtt ellenőrizzünk le autónkon, hogy biztosan működnek -e. Ez a duda és a fék. Az 1920 - as években felújított régi alagúton kell áthaladnunk amely annyira szűk, hogy csak egy autó fér el széltében. Villanyrendőr irányítja a mély és sötét alagút forgalmát. A hegyen átkelve sötét alagút mélyében haladunk, majd egyszer csak vakító napfény, pálmák és bougenvillek köszöntenek. Gyalog indulunk a központ felé, ami mindössze 15 perc séta. Platán és hársfák sűrű sora fon koszorút felénk a mélybe kacskaringózó úton. Kétoldalt hangulatos villák és kondomíniumok teszik még különlegesebbé az összképet. Mindenhol pad, mindenhol rend és tisztaság. Hárs és jázmin illat elegye szédít minket és csalogat beljebb és beljebb. Első utunk a ferences rend kolostorához vezet, ahová bármikor becsengethetünk ha szállásra vagy vízre van szükségünk. Mellette a templom fekete - fehér márványruhát visel, mely csíkozás jelzi a vándor számára, Genova felségterületén járunk. No igen, ne feledjük, a genovai köztársaság egy stratégiailag fontos pontján vagyunk. A nagy metropolisz egyik legnagyobb ellensége az 1500 - as évekig még tengeri hatalomként ismert Pisa volt. Genovának fontos volt, hogy megszerezze a Földközi tenger kereskedelmét és Pisát letörölje a térképről, így maga mellé állította Monegliát, Monterossot, Vernazzát, és Riomaggiorét. Moneglia támogatta a genovaikat, olyannyira hogy hajóflottákat gyártott számukra. 1284 augusztus 4 - én elérkezett a döntő ütközet. Meloriánál a monegliaiak Genova oldalán döntő csapást mértek Pisara. A genovai köztársaság bevett szokása volt, ahányszor csapást mért Pisára, a sebzett város kikötőjének láncaiból mindig kisebb - nagyobb darabokat szakított. Így történhetett, hogy Moneglia hűsége jeléül egy láncszemet kapott ajándékba. Mondják, hogy Olaszország egyesítésekor az összes láncszemet összegyűjtötték és Pisába szállították. Vagy talán mégsem? ... Moneglia kis templomának oldalán még mindig ott látható a láncszem, melyről mi idegenvezetőnk Toszkánában annyit mesélünk. Hangulatos utcák vezetnek a tengerhez, ahová pillanatok alatt leérünk.  Tovább autózunk Framura érintésével a nagy Vörös hegy gerincén és fentről csodáljuk meg a Cinque Terre falvait.  16:30 órakor transzfer a repülőtérre. ( Milano )

Részvételi díj:  139.900 Ft, mely ár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza

- repülőjegy
- illetékek
- szállás 3 éjszakára hotelben*** reggelivel
- transzfer a repülőtérről a hotelbe és vissza ( Milano - Lavagna - Milano )
- kirándulás autóval a Via Aurelian ( Genova - Lavagna szakasz )
- kirándulás autóval a Via Aurelian  ( Lavagna - Cinque Terre  szakasz )
- kirándulás autóval a Via Aurelian  ( Riviera dei Fiori )
- autópályadíjak, transzferek a városban
- idegenvezetés
- 1 vacsora italfogyasztással, transzferrel

A részvételi díj nem tartalmazza:

- idegenforgalmi adó
- parkolások
--------------------------
Összesen: 40,00 Eur / fő  ( kötelező )


OPCIONÁLIS / VÁLASZTHATÓ KÖLTSÉGEK:

- Portofino / Camogli / Rapallo  kirándulás: 45,00 Eur / fő
- priority  ( elsőbbségi beszállítás + 1 gurulós börönd )   14.900 Ft / fő ( oda - vissza útra )

 

A programok sorrendje időjárás, közlekedési viszonyok, sztrájk függvényében válatozhat. Az egyes programok felcserélhetőek más programra ha annak kivitelezését az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé, vagy a közlekedés akadályozza.

 

 

 

" SZELEK SZÁRNYÁN ÁLMOK ÚTJÁN "

KORZIKA - SZARDÍNIA...KÉT VILÁG, EGY NÉP

Repülővel az Alpok felett, és hajóval éjszaka a Földközi tengeren

ter


A PROGRAM SAJÁTOSSÁGA

► kis csoportok minimum 6 maximum 14 fő részvételével
► napi 9 óra rendelkezésre állás ( privát sofőr és idegenvezető )

► napi maximum 200 km autóval egyéni igény alapján is

TUDTAD?...

...hogy hűvös téli reggeleken és estéken mikor a nap felkel vagy éppen lenyugszik, Ligúria partjairól látszik az öreg Korzika szigete. Valóság vagy csak látomás? Sok legenda kering arról arról, hogy tényleg a 200 kilométer távolságban elterülő "tengeri hegyet" látjuk - e, vagy csak mi szeretnénk annak látni. Miért van az hogy néha látjuk, néha pedig nem? ... az öregek, és a halászatot nap - mint nap űző ligúr lakosok, azt tartják, hogy téli időszakban amikor a hideg szelek szétoszlatják a magas páratartalmat, a horizont hirtelen kitisztul és képesek vagyunk 200 kilométerre is ellátni. Utoljára 2018.november 29 - én láttuk Bordighera partjairól, az alig 180 kilométerre található korzikai Calvi városát.  Korzika Bordighera partjairól

 

TUDTAD?....

...hogy a szárdok, bár szigetlakók, nem tartják fontosnak a halakat az étrendjükben. Ez azzal is kapcsolatos, hogy a szárdok nem váltak hajós néppé, inkább a szigetbelsőkbe vonultak vissza a nyílt tenger veszélyeitől tartva. Egy furcsa mondásuk szerint: "ami a tengerből jön, az csak felesleg". A kompok működtetését, a búvárkodást és a halászatot is inkább a kontinentális olaszok, főleg nápolyiak szervezik, űzik. Ugyancsak érdekes, hogy szigetlakói létük dacára meglepően sok szárd nem tud úszni. A helyi fiatalok is többnyire csak pancsolni mennek a tengerbe, mélyre nem merészkednek, ha úsznak. Az iskolák nem erőltetik az úszásoktatást.

TUDTAD?....

A szigeten belül a szárdok nem tűnnek egységesnek, összetartónak. A sziget északi részén lévő Sassari város lakói például lenézik, gúnyolják a Cagliari-ban lakókat, dialektusuk alapján őket afrikaiaknak (mauritániaiaknak) tekintik .

A szardíniai táj jellegzetes elemei az úgynevezett „nuraghé”-k. Nem kevesebb mint hétezer található ezekből a furcsa kinézetű, kisebb-nagyobb kőhalmokból, amiket a vaskor embere emelt valamikor Kr. e. 1800 és 400 között. Több tonnás kősziklák alkotnak tökéletes boltíveket, mindennemű kötőanyag nélkül. A régi korok emberei minden bizonnyal lakásnak és erődítménynek építették, de igazi funkciójuk valószínűleg immár örökre az idők homályába vész. A sziget vad, belső hegyei között nem csoda, hogy ezernyi legenda keletkezett. Köztük az egyik leghíresebb történet nyomára Orgosolo kisvárosában bukkanhatunk. A törvények elől menekülő marhatolvajok és banditák ezen a vidéken leltek átmeneti nyugalomra, és volt idő, mikor a mi Rózsa Sándorunkhoz hasonló rablóvezérek fosztogatták a gazdagok javait, és osztották szét a szegények között.

KORZIKA

Tiszta levegőjű, nyugodt kis sziget tiszta strandokkal, kristálytiszta tengerrel és rengeteg látnivalóval. Korzika valójában egy hegy a tengerben. Ezzel többször is szembesülünk utazásunk során, hiszen a nehezen megmászható hegyi utak, vagy az éles kanyarok bizony próbára teszik az európai vezetőt. Az északi part vörös sziklái úgy fulladnak a Ligur-tenger mélykék vizébe, mint önkéntes óriások, akik feláldozták magukat, hogy Korzika szigetét a vállaikon hordják az idők végéig. A sziklaszirtek, s a települések pirosas foltjai a magasból apró színfoltként látszanak, de közelítve a szigethez hegyekké és városokká tágulnak. A szigetnek összesen 1047 kilométeres partszakasza van, azaz nagy a választék fürdésre alkalmas öblök és strandok között. Különösen szép strandok találhatóak az északi parton, Calvitól Saint Florentig, valamint a keleti partvonal Cap Corse körüli térsége, Porto Vecchio

KÉT TENGERBE POTTYANTOTT GYÖNGYSZEM, KÉT KÜLÖN VILÁG, MELY AZ OLASZ TÖRTÉNELEMBEN FORR ÖSSZE

Időpont: 2021. október 01 - 11
Időtartam: 11 nap / 10 éj
Utazás: repülővel + hajóval
Közlekedés a szigeten: autóval privát sofőrrel
Elhelyezés: 2 éj belső hajókabinban + 8 éj hotelben***
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 6 fő
Program sajátossága: kultúrális program, strandolással, magyar nyelvű idegenvezetővel, tolmáccsal

RÉSZLETES PROGRAM

2021. október 01

Kiutazás reggel repülővel Budapest -  Bologna / Milano / Bergamo vonalon menetrendelosztás függvényében változik. A repülőtérről transzfert biztosítunk Genovába. Rövid séta a városban, szabadidő, vacsorázási lehetőség, majd tovább utazás Vado Liguréba és éjszaka utazás komppal Korzika szigetére.

Ellátás a hajón: nincs / étkezési lehetőség a hajó éttermében biztosított
Elhelyezés: 3 - 4 ágyas kabinokban, 2 ágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Kabinok felszereltsége: fürdőszoba, ágyneműhuzat, lepedő, törülköző, tusfürdő, elektromos csatlakozás, szekrény
A kabinok alapterülete: 9 m2
A kabinok típusa: ablak nélküli belső hajókabin
Fedélzeti szolgáltatások: bár, étterem, közösségi helységek, diszkó, mozi terem
Reggeli elérhető a hajón térítés ellenében: 9,00 Eur / fő

2021. október 02

BASTIA – ERBALUNGA – CAP CORSE

2. nap: kikötés Bastiában, majd látogatás a belvárosban: Place Saint Nicolas – Keresztelő Szent János templom -  Terranova – Citadella. Utunk a továbbiakban a Bastiától pár kilométerre található Erbalungára vezet, mely az észak – keleti partszakasz, az az a Cap Corse egyik leghangulatosabb halászfalva.  Azt tartják aki nem jár itt legalább egyszer az nem ismeri valóban Korzikát. Kivételes  panorámája, sajátos hangulatú utcái a művészek, és festők közkedvelt tartózkodási helye.  Rövid sétát teszünk a településen, majd visszaszállva az autóba folytatjuk utunkat és immár a kocsiból  csodáljuk a természet alkotta csodákat. Rövid megállót tartunk a Moulin Matteinél, majd a helyi strandok mellett kanyarogva rövid szünetet tartunk, és a tenger habjaiban keresünk enyhülést. Kora este elhagyjuk a keleti partot  és a szállás felé vesszük utunkat.

2021. október 03

CALVI – PORTO – AJACCIO

reggelit követően tovább ismerkedünk a szigettel, a nyugati partszakaszon. Első állomásunk Calvi. Calvi a La Balagna tájegység fővárosa, a francia partokhoz legközelebb eső korzikai város. Gyönyörű fekvése, píneákkal szegélyezett, több kilométer hosszú strandja méltán teszi vonzóvá és látogatottá. Calvi első kikötőjét a római Sinus Casalus építtette az I. században, úgy tartják innen ered a város neve. A felsőváros gránittömbjének tetején, a XIII-XIV. században épült genovai Fellegvár uralja a látképet, melynek legnagyobb építménye a kormányzói palota, és a szomszédos  Keresztelő Szent János-templom. A közelben álló Pacciola-házon egy tábla jelzi, hogy 1793-ban, fiatal tüzértisztként itt lakott Napóleon. Az Alsóváros ernyős kávéházaival, teraszos vendéglőivel, szinte éjjel-nappal forgalmas sétányaival merő ellentéte a csendes és nyugodt felsővárosnak. Délben továbbutazunk Portoba, mely az egyik legszebb tengerparti öböllel ajándékoz meg. A település és az öböl a világörökség része. Méltán tartják az egyik legfontosabb városnak, hiszen egykoron Korzika fővárosa is volt. Hangulatos utcái, festői kilátói hamar elvarázsolnak. Talán ez az a hely ahol az ember nem a műemlékek után kutat, hanem egyszerűen csak átadja magát a hangulatnak. A siesta idő letelte után utunk Ajaccioba vezet, ahol elfoglaljuk esti szállásunkat.

2021. október 04

AJACCIO

reggelit követően rövid sétát teszünk a belvárosban, hogy Korzika második legnagyobb városának palotáit is megcsodáljuk.  Az azúrkék vizű, tágas öbölben kialakult mozgalmas város nemcsak Bonaparte-emlékhely, sok más látnivalót és érdekességet is tartogat. Már önmagában véve is különlegesnek számít a tagoltság, a kettős hangulat. Ajaccio ugyanis két részre szakad szét. A Place Maréchal-Foch-tól délre, a Fellegvárig terjed a genovai eredetű település, az Óváros, amely a tengerparton, a Bd. Lantivy irányában terjeszkedik. Tőle északra van a kikötői negyed, az ún. Borgo. Az Óvárosban találjuk a látnivalók nagy részét: a Napóleon múzeumot, a 16. századi Fellegvárat, az 1617-ben emelt Szent Erasmus templomot, a Katedrálist és a kongresszusi Palotát. Délután szabadprogram, strandolás.

2021. október 05

SARTENE – TONNARA - BONIFACIO  

reggelit követően  folytatjuk utunkat Sartenebe. Azt mondják Sartene a „legkorzikaibb” város, melyet XV. századi gránitkőből épült ódon házsorok népesítenek be. Egy kicsit időzünk a múltban, és meg merítkezünk a vidéki hangulatban majd egy panorámaúton érjük el a Bonifacio melletti Tonnara strandot. Rövid fürdést követően folytatjuk utunkat a strandtól alig 40 kilométerre található szállásra Sottába.


2021. október 06

PORTO VECCHIO - BONIFACIO – SANTA TERESA GALLURA

Szigetlátogatásunk megkoronázása kétséget kizáróan a Bonifacioba tett látogatásunk lesz. A világhírű francia költő, Paul Veléry "Korzika festői városá"-nak nevezte a sziget legdélibb települését. Véleményét biztosan osztani fogjuk, ha a közeli gránitsziklákról, a 7 km-re lévő trinitárius kápolna elől rápillantunk a fjord 1,5 km hosszú félszigetének öreg sziklavárosára, vagy meredek, szűk utcáin barangolunk.A város mai nevét 828-ban, a toszkánai Bonifác őrgrófról, akkori uráról kapta. A város mintegy 2700 fős lakossága genovai származású, most is ezt a dialketust beszélik. A tengerpartról az Aragon-lépcső 187 fokán juthatunk fel az Óvárosba. A lépcsősor neve I. Alfonz 1421-es itt-tartózkodására emlékeztet.  A város legfontosabb műemléke a XIII. század elején épül román stílusú Szűz Mária-templom. Az előtte elhelyezkedő loggia jellegzetességei a széles, köríves árkádok és a rajtuk nyugvó fa fedélszék. A templommal szemben áll a volt Városháza, amelyben ma Művészeti és Történeti Múzeum működik.  A La Marine kikötőnegyedben a fjord bejáratát a Fellegvár ma is zárt területet képező erődrendszere őrzi. A Szent Erasmus-kápolna mellett széles, lépcsős utca visz fel a Col St-Rochra, ahol a pestisjárvány utolsó áldozatának halálakor, 1528-ban emeltek emlékkápolnát. Előle remek kilátás nyílk a tengerre, a réteges mészkőfalakra és a kikötőnegyedre. A Felsőváros (Le Bosco) különleges látnivalója a Tengerésztemető, amely fehér falú sírkápolnáival és virágos főutcáival egy valóságos kis nekropolisz.  Este a áthajózás Szardínia szigetére, a szállások elfoglalása Santa Teresa Gallurában.

 

2021. október 07

S.T. GALLURA – LA MADDALENA – PORTOCERVO – CASTELSARDO  

reggelit követően kirándulás a Smaragd parton és a La Maddalena szigeteknél. A fehérhomokos strandok, a smaragdzöld és azúrkék színekben pompázó öblök és a különleges formájú szirtek méltán teszik a Smaragd-partot Szardínia egyik legszebb partszakaszává. Az évek során Porto Cervo Európa luxus nyaralóhelyévé nőtte ki magát, ahol nem ritkán világhírességek is megfordulnak. Fürdési lehetőség biztosított! Délután Castelsardoba látogatunk el, mely település egy tengerből kiemelkedő hegy oldalán terül el. Az óvárosban tett sétánk alkalmával a Dómhoz látogatunk el és a Rocca falai mellett sétálunk.  Este a szállások elfoglalása Sassariban.

2021. október 08

SASSARI - STINTINO

 

reggelit követően látogatás Sassariban, a sziget második legnépesebb városában.  Az olaszok csak úgy nevezik „Tàthari”, mivel a város már több mint 1000 éves, és a különböző korszakok stílusjegyei még a mai napig láthatóak, ezáltal adva egy különleges hatást Sassari-nak.  Az óváros felé vesszük az irányt ahol az utcák egyre szűkebbek lesznek, és szó szerint már csak gyalog tudunk közlekedni a magasba nyúló házak között. Ennek a városrésznek a központja a Corso Vittorio Emanuele, ami már az 1480-as évektől, kisebb felújításoknak köszönhetően, még a mai napig megőrizte akkoriban kialakult formáját. Ezen a téren található még egy székesegyház is, ahol a híres Viktor Emánuel testvérének a síremlékét őrzik. Délután újra a tenger irányába indulunk, Stintino a következő állomásunk, ahol a fürdőruhákra megint nagy szükségünk lesz, hiszen Szardínia legszebb strandjára érkezünk. A halászfalut az Asinara sziget őslakosai alapították. Európa Polinéziájának hívják… hogy miért? ! majd meglátják! Este továbbutazás és a szállások elfoglalása Algheroban.

 

2021. október 09

ALGHERO - BOSA 

reggelit követően  Algheroba látogatunk. Szardínia leglátogatottabb és legkedveltebb üdülőhelye az olajültetvényekkel és píneaerdőkkel övezett város, Alghero.  Az Óvárost körülvevő bástyákat és városfalakat a genovaiak és a spanyolok emelték, ma is állnak és büszkén ölelik körbe a várost. A Porta Terrán keresztül érkezünk meg a város szívébe, mely egyben  IV. Péter korában a zsidó negyed bejárata is volt. A városfalak mentén sétálva a Torre la Maddalenához érünk. Innen a legszebb a kilátás az öbölre és a távolban emelkedő Capocaccia sziklatömbjére. A Piazza Duomo tornya érdekes  késő katalán gót stílusban épült, mely egy hosszan elhúzódó épitkezés eredménye. Mára a város jelképe lett. A templomban találjuk Maurizio di Saviola, Montferrato grófjának síremlékét. A Sulis-torony szintén Alghero jelképe lett napjainkra. Mintegy 30 m magasan van a víztükör felett, szélessége és magassága is 23 m. Csigalépcső vezet az emeletre. Nevét Vicenzo Sulisról, a cagliari felkelés hőséről kapta, akit a francia hadak 1821-ig itt tartottak fogva. Délutánra egy igazi kincset tartogatunk. Bosa! A tengerparton vezet az utunk, így a a szemünk elé táruló panoráma csodálatos. A Temo folyó északi partján fekvő város elsősorban halászatáról és mezőgazdaságáról volt híres. Történelmi óvárosában – Sa Costa – andaloghatunk zegzugos középkori utcáin, ahol a házak fala vagy élénk vagy pasztel színekben pompázik. Az egész várost uralja a 12. századi Malaspina kastély. Este a szállások elfoglalása Bosa mellett.

2021. október 10
CAGLIARI

  

reggelit követően látogatás Cagliariban. Cagliari Szardínia legnagyobb városa és egyben a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa. Cagliari magába sűríti a sziget egész történelmét. A város legérdekesebb része a részben ma is bástyákkal körülvett óváros a Via Manno ésa Via Regina Elana között fekszik. A fő látnivalók egyike az óriási Terrazo Umberto I. A középkori S. Remy-bástyát is felhasználva tervezett kávéházas, teraszos épület minden pontjáról más és más panoráma nyílik a városra és az öbölre. A Piazza Palazzóról tárul elénk a dóm. A Torre di S. Pancraziót, Johannes Capula szárd hadmérnök 1305-ben befejezett erőtornyát 1987-ben kezdték restaurálni. Ha elkészül, az Elefánt-toronnyal együtt a szárd várépítés legszebb középkori emléke lesz. Az  esti órákban komppal kelünk át Livornoba. Komp indulása Golfo di Aranciból 21:00 órakor, másnap 06:00 órakor érkezés  Livornoba.  Délután fürdés a Ligúr tengerparton, hazautazás az esti Budapesti járattal Milánóból.

Ellátás a hajón: nincs / étkezési lehetőség a hajó éttermében biztosított
Elhelyezés: 3 - 4 ágyas kabinokban, 2 ágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
Kabinok felszereltsége: fürdőszoba, ágyneműhuzat, lepedő, törülköző, tusfürdő, elektromos csatlakozás, szekrény
A kabinok alapterülete: 9 m2
A kabinok típusa: ablak nélküli belső hajókabin
Fedélzeti szolgáltatások: bár, étterem, közösségi helységek, diszkó, mozi terem
Reggeli elérhető a hajón térítés ellenében: 9,00 Eur / fő

 

2021. október 11
Milánó – Budapest

06:00 órakor érkezés Livornoba.  Délután fürdés a Ligúr tengerparton, hazautazás az esti Budapesti járattal Milánóból.

HAJÓKABINOK

    

A RÉSZVÉTELI DÍJ  349.000 Ft / mely ár tartalmazza:

• utazás repülővel
• szállás 2 – 3 ágyas hotel*** szobákban
• 2 éjszaka 4 ágyas belső hajókabinban fürdőszobával
• reggeli ( kivéve a hajón )
• hajóközlekedés Ligúria – Korzika - Szardínia - Ligúria vonalon
• idegenvezető és asszisztencia a teljes program alatt
• utaskísérő Budapestről
• autópálya díjak, parkolások
• autók komp költsége
• hajóközlekedés a Maddalena szigetekre
• dotto ( kisvonat ) Portocervoba
dotto ( kisvonat ) Bonifacioba

 

A RÉSZVÉTELI DÍJ nem tartalmazza:

• kikötői illetékek, jegykiállítási díj, idegenforgalmi adó: 55,00 Eur / fő / 10 nap ( kötelezően fizetendő a helyszínen )
• hajókabin 2 ágyas elhelyezéssel:  70,00 Eur  / fő / 2 éj ( választható )
• a részvételi díj nem tartalmaz belépőjegyeket
• utas biztosítás 590 Ft / fő / nap ( nem kötelező )
• sztorno biztosítás 13.960 Ft ( nem kötelező )
• priority ( plusz táska ) 12.000 Ft / fő ( nem kötelező )

 

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓ:

- minimum létszám: 6 fő
- maximum létszám: 12 fő
- az utat 2 db kisbusszal szervezzük, melyek kötelékben haladnak

A programra jelentkezni 40 % előleg befizetése mellett lehet, mely a hajókabinok és repülőjegyek költségei. 2019 - ben történő jelentkezés esetén az árakat szerződésben rögzítjük, és esetleges áremelkedés esetén is garantáljuk.

 

 

 

AJÁNLÓ A CSÖNGESS BE HOZZÁNK LIGÚRIÁBA PROGRAMOKHOZ

Miről szól? ...Kinek szól?

Gyerekként mindig azt hittem Itáliát csak imádni lehet, majd felnőttként rájöttem, hogy nincs meg mindenkiben az a fajta bizsergés ami engem olyan sokszor elfog. Mindig csodáltam ezt az országot, kezdetben csak filmeken, képeslapokon, és azt gondoltam én ide nem fogok eljutni soha. Távolinak tűnt és nagynak. Most itt élek. Mi több a "nagy csizma" egyik legeldugottabb tartományában. Gyakran nekem szegezik a kérdést miért pont itt. Idegenforgalmi szakemberként meglepetten tapasztalom, hogy sokan Ligúria nevét egy másik országgal párosítják, és beazonosítani vagy kötni egy nagy városhoz nagyon kevesen tudják. 2013 - ban jártam először itt. Mikor végigjártam a falvait, rögtön éreztem, hogy itt még dolgom van. Megmagyarázhatatlan érzések kerítetek hatalmunkba, és nem akartam többé hazamenni. Egy olyan világ ez, ahol megállt kicsit az idő, ahol az utcának illata van, ahol az év minden napján nyílik, vagy virágzik valami. Ég és Föld közé szorult világ ahol az emberek tisztelik a természetet, ahol a tenger és az erdő a barátunk. Ezeken a hegyoldalakon találhatóak a világ legromantikusabb ösvényei, melyeken szédítő magasságokba emelkedhetünk, és az út végén ott vár a kék és örökkévaló tenger. A legnagyobb élményt mindig az apró kis falvak adják, ahol a csend szinte tapintható, melyet csak a tenger morajlása tör meg. A szél vaníliás virágillatot hord, mely helyenként gyógyfüvek illatával vegyül. A tenger zavarba ejtően kék, a hegyek tekintélyt parancsolóan magasak, itt érezzük igazán milyen kicsik és védtelenek vagyunk a természettel szemben. Az ösvényeket végigjárva hihetetlen érzés keríti az embert hatalmába ezer méter magasan ahonnan lenézve minden igyekvő hajó apró kis pontnak tűnik. Ha kinyújtjuk a kezünket talán már az Istenek lábát is elérjük. A falvak színes házai képeslapokat meghazudtoló színekben tündökölnek, a lustán ásítozó macskák az örök panorámás teraszok korlátain napoznak. A forró nyári napokon a hűs hullámok és a mély, sötét sikátorok jelentik a menedéket. A hegyoldalak gondosan megművelt teraszairól helyi gazdák integetnek széles mosollyal, alattunk pedig a szédítő mélység és hajunkba tépő szél jelzi, hogy mennyire közel vagyunk az égiekhez. Ha náluk jársz sokszor tapasztalod, hogy valami furcsa érzés ami kerülget, nem tudod elsőre megmondani pontosan mi, csak azt hogy jó. Egy olyan hely ez, ahol a helyi emberek az élet minden pillanatát kihasználják, ahol a helyi bort, a Sciacchetrát nem isszák, hanem a parton ülve kiélvezik minden korty zamatát, egy olyan hely ez ahol a kávézás egy program, ahol zamatos Vergnano és Bristot kávék illata tölti meg a kis piazzák ernyős bárjait. A kiteregetett ruhákat simogatja a kellemes déli szél, a tengeri fuvallatok a frissen grillezett szardella illatát szállítják felénk. Az apró kis oratóriumok, a helyi vallásos nép árnyas és eldugott intim helyei, ahol mindig nyitott ajtókat találunk.Az alig 5.000 négyzetkilométernyi területen rengeteg romantikus települést, eldugott kis falvat, és festői öblöt találunk. Itt van mindjárt Portofino. Szépségét Celentano és Dalida is megénekelte, napjainkban is milliókat vonz, híre ment óceánon túlra is, hogy létezik itt egy kis ékszerdoboz, melyet úgy hívnak Portofino. Az elmúlt években itt nyaralt Kylie Minogue, Sophie Marceau, Gerarde Depardieu, Elton John… de rendszeresen megfordul itt Ornella Muti, és Silvio Berlusconi is. Nehéz rangsort állítani a városok közé. Elegáns partszakaszokon tekerhetünk, vagy motorozhatunk végig Rapallo – Santa Margharita – Camogli érintésével. Szomszédunkban van Itália második legszebb strandja, a Csend öble. Végig utazva a császári Via Aurelián megborzongunk és rácsodálkozunk, hogy létezhetnek még ilyen eldugott kis falvak mint Moneglia, Framura, Bonassola. A legszebb strandokat kétségtelenül itt találjuk. Karnyújtásnyira található tőlünk a Világörökségi részként nyilvántartott Cinque Terre. Nem szabad megfeledkeznem a pulzáló metropoliszról sem, Genováról. Lassan barátkoztam meg a várossal, szó szerint kóstolgattuk egymást. Megnéztem reggeli álmos arcát, a napközbeni zsibongást és végigsétáltam a megfáradt esti város utcáin is. Sokáig „udvarolt” nekem, megmutatta minden arcát, aztán egyszer csak fellángolt a szerelem. Brignole és az üzleti negyed palotái lélegzet elállítóak. Nem tudok úgy végigsétálni a szeptember 20 sugárúton hogy egyszer – kétszer ne szédüljek bele a látványba. A Garibaldi utca palazzói , lépcsőházai, kertjei minden képzeletet felülmúlnak. Itt a legmélyebb és legsötétebb sikátor is mesélni tud. Nem kell félnünk egy percre sem, hiszen Szűz Mária jelenléte a kapualjakban megnyugtató hatással bír.

A National Geografic újságírói úgy fogalmaztak itt tartózkodásuk alatt, hogy igazi század eleji olasz hangulat fogadta őket. Ligúria, Itália keze… az ország nélküle félkarú óriás lenne. 2020 – ban még többet mutatunk meg Ligúriából.

KINEK AJÁNLJUK?

2020 sorsfordító év, mert beláttuk, hogy nem kell beállnunk a sorba a nagy szolgáltatók közé. Nem kell versenyeznünk, nem kell tömegeket vonzanunk, mert van valamink, ami keveseknek van, úgy hívják ÉRTÉK. Minden programunkban van valami elérhetetlen, valami plusz, valami egyedi, ami attól különleges, hogy csak a miénk. Olyan helyeket célzunk meg amelyek a „nagyüzemi turizmus” keretein belül és az online foglalási rendszereken keresztül elérhetetlenek. Eltelt hét év, voltak mega csoportjaink, dupla autóbusszal induló programok, százhúsz főt meghaladó létszámú csoportok. Az embernek éreznie kell, mikor kezd automatizmusok alapján dolgozni, és mikor felejti el, hogy a kommunikációs csatorna másik oldalán is egy indivídum, egy ember áll, és nem egy vásárló. Érezni kell, mikor érkezik el az a pillanat mikor nincs már személyes kapcsolat, kétirányú kommunikáció, csak rohanás, kapkodás, és a teljesítés. Ezen változtattunk, és kicsit "visszalassultunk". Semmiképp "nem vonultunk árnyékba", mert akik szeretik a különleges utazásokat, minden bizonnyal meg találnak ezután is. Csoportjaink létszámát visszavettük és minimalizáltuk, azért hogy személyesebb kapcsolatot alakíthassunk ki vendégeinkkel. Az úticélok kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk azokra a helyszínekre, amelyek a magyar de még az olasz turisztikai desztinációk tekintetében is különlegesnek, ismeretlennek számítanak. Azokat az utazni vágyókat keressük repülős programjainkon, akiket nem csak egy firenzei dóm, vagy Szent Péter Bazilika tud ámulatba ejteni, hanem egy vidéki falu, egy eldugott tengerpart, vagy akár egy halott város is.

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen csöngetnek be hozzánk. Repülős programjaink, új dimenziókat nyitnak meg azok előtt akik kicsit személyesebb hangvételű, nem nagy csoportos utazásokra vágynak. Ajánljuk mindazoknak ezeket a programokat, akik olyan helyeket vágynak felfedezni, melyek egyenlőre nem, vagy kevésbé ismertek a turisták számára. Olyan helyeket mutatunk meg ahová sokszor a buszok be sem férnek, vagy már - már megközelíthetetlenek. Lélegzet elállító magaslatokba emelkedünk, a Via Auerlián vagy éppen a Supergán. Zenélünk, főzünk, és helyi borokat kóstolunk. Ha kell éjszaka indulunk és a kivilágított Torinó felett lebegünk, vagy a cuneoi fény és hangjáték bűvöletében múlatjuk az éjjelt. Felsorolni is nehéz és szinte lehetetlen, azt sok új desztinációt amelyek már előkészületben vannak a következő évre. A kész / foglalható programokat már itt megtalálod az oldalon. A művészetek jegyében 2020 - ban különlegesnek számító eldugott helyeket mutatunk be: Lerici, Tellaro, Bussana Vecchia, Apricale, Dolceacqua....Továbbá a jövő évben egyik legkülönlegesebb úti célunk a Rózsa neve című könyv és film helyszínéül szolgáló Sacra San Michele. Kastélyok sorát sorakoztatjuk fel, és a túrázók sem maradnak csalódottak, hiszen Framura és Bonassola ösvényeire kapaszkodunk fel.  Ha rajongsz Itáliáért, de nem szereted a nagy csoportos utazásokat, a kötöttségeket, a zsúfolt helyeket ajánlatunk Neked szól. Itália varázslatos szegleteibe repítünk. Autónkkal, kisbuszunkkal az igazán olasz életérzést, és eldugott helyeket mutatjuk meg. Betekintést nyerhetsz a mindennapokba, a konyhába, a zenébe és helyi szokásokba.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a program nem való mindenkinek.
Családoknál vacsorázunk, együtt főzünk, és borozunk. A nap teljes részét együtt töltjük, így fontos hogy a programokra csak olyanok jelentkezését várjuk akik rajonganak Itáliáért, és képesek fanatikusan a legmerészebb magaslatokba emelkedni velünk.

LÉTSZÁM

A programokat, minimum 3 maximum 7 fős létszámmal indítjuk. Az alacsony létszám miatt a kiutazás és a program megvalósulása garantált.

 

 

 

AJÁNLÓ A PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK PROGRAMOKHOZ

Miről szól? ...Kinek szól?

 


...nem, nem szegődtem el meseírónak! Bár sokszor közelebb áll hozzám, hangulatokról és pillanatokról mesélni.
Sokat gondolkodtam, hogy mit éreztem először amikor megérkeztem ebbe az érdekes tartományba. Hogy mi az ami más, amire az első pillanatban rácsodálkozom. Első megérkezésem alkalmával kavarogtak bennem az érzések és visszavágytam az én Ligúriámba. Mégis vissza kellett jönnöm Piemontéba, mert volt egyfajta vonzás amit akkor még nem tudtam megmagyarázni. Napokig nem tudtam a választ miért, és hogy mi az. Most sem tudom pontosan megfogalmazni csak leírni: a háztetők, és a fölöttük magasodó játszi könnyedséggel táncoló vidám sapkás kémények valamint a díszletül szolgáló havas Appenninek és az Alpok nyugati csúcsai valahogy nem engednek el. Ahogy végigsétálok a Savoyai - ak városaiban a kőből kirakott utcákon, ahol rend, tisztaság és fegyelem uralkodik, valahogy úgy érzem ez nem Itália. Rendben sorakoznak Cuneo és Fossano utcáin a tekintélyes paloták, melyek egytől - egyig téglából vannak kirakva. Ablakaik a neogótika remekei, mintha csipkéből lennének hímezve. Régi kis kávézók, patinás üzletek, gondozott sétányok az Acaja dinasztia várai, és akár merre nézek a havas csúcsok. Létezik hogy ez Itália?... nem sokáig elmélkedek, mert a közlekedés igazolja hogy az bizony! Őrült autósok, Fiat - okon száguldoznak. ( Ha nem Fiatod van, nem vagy ember ). Kimerészkedtem a városokból, és megtaláltam Toszkána ikertestvérét Langhe - t. Barolo, La Morra, Dogliani, Vicoforte, Monforte...és még sorolhatnám. Kastélyok, szentélyek, birtokok, több mint 500 év borászati múlt, és a csokoládék. Kell - e ennél több?! A Barbera borai vetekszenek a toszkán Chiantival. Muszáj volt elmennem újra és újraTorinoba is. ... és nem Kossuth házát kell keresni, és nem a torinói leplet kell kutatni, hanem sétálni az utcákon. Csukd be a szemed, majd nyisd ki! Vajon el tudod - e dönteni Párizsban vagy, vagy Budapesten?... Passzázsok, galériák, paloták, templomok, és a Pó. Torinó él, szórakozik, múzeumba jár, és köszöni jól van. Nem sorakoznak itt turista csoportok, mert mi emberek rohanunk a divat után, és Torino még nem jött divatba. Most jó! Most kell látnod! Ahogy a folyó parton a Gran Madre téged fogad, ahogy a Mole az égbe törve jelzi "itt vagyok"! A királyi palota mögött megannyi üres hangár a művészetek otthonává vált. San Salvario buli negyedében a templom éjszaka is nyitva áll, és szélesre tárja kapuit, mert itt az egyház megy ki az utcára és befogad ha szükséged van rá. Hihetetlen világ, hihetetlen élet igenléssel. És ott lebeg a város felett a Superga, mellyel életre szóló szerelembe estem. Csak ott áll a maga méltóságával és őrzi Torinó éjszakai álmát.

Hát így születtek meg a piemonti kéménymesék! Bevallom, nem voltunk rögtön "barátok". Kerülgettük egymást, szemeztünk és nem jött az a fajta vonzalom aminek kellett volna. Egyszer már hátat fordítottam neked Torino, de visszajöttem, és úgy érzem jól tettem, mert végre megmutattad igazi arcodat.

KINEK AJÁNLJUK?

2020 sorsfordító év, mert beláttuk, hogy nem kell beállnunk a sorba a nagy szolgáltatók közé. Nem kell versenyeznünk, nem kell tömegeket vonzanunk, mert van valamink, ami keveseknek van, úgy hívják ÉRTÉK. Minden programunkban van valami elérhetetlen, valami plusz, valami egyedi, ami attól különleges, hogy csak a miénk. Olyan helyeket célzunk meg amelyek a „nagyüzemi turizmus” keretein belül és az online foglalási rendszereken keresztül elérhetetlenek. Eltelt hét év, voltak mega csoportjaink, dupla autóbusszal induló programok, százhúsz főt meghaladó létszámú csoportok. Az embernek éreznie kell, mikor kezd automatizmusok alapján dolgozni, és mikor felejti el, hogy a kommunikációs csatorna másik oldalán is egy indivídum, egy ember áll, és nem egy vásárló. Érezni kell, mikor érkezik el az a pillanat mikor nincs már személyes kapcsolat, kétirányú kommunikáció, csak rohanás, kapkodás, és a teljesítés. Ezen változtattunk, és kicsit "visszalassultunk". Semmiképp "nem vonultunk árnyékba", mert akik szeretik a különleges utazásokat, minden bizonnyal meg találnak ezután is. Csoportjaink létszámát visszavettük és minimalizáltuk, azért hogy személyesebb kapcsolatot alakíthassunk ki vendégeinkkel. Az úticélok kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektettünk azokra a helyszínekre, amelyek a magyar de még az olasz turisztikai desztinációk tekintetében is különlegesnek, ismeretlennek számítanak. Azokat az utazni vágyókat keressük repülős programjainkon, akiket nem csak egy firenzei dóm, vagy Szent Péter Bazilika tud ámulatba ejteni, hanem egy vidéki falu, egy eldugott tengerpart, vagy akár egy halott város is.

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen csöngetnek be hozzánk. Repülős programjaink, új dimenziókat nyitnak meg azok előtt akik kicsit személyesebb hangvételű, nem nagy csoportos utazásokra vágynak. Ajánljuk mindazoknak ezeket a programokat, akik olyan helyeket vágynak felfedezni, melyek egyenlőre nem, vagy kevésbé ismertek a turisták számára. Olyan helyeket mutatunk meg ahová sokszor a buszok be sem férnek, vagy már - már megközelíthetetlenek. Lélegzet elállító magaslatokba emelkedünk, a Via Auerlián vagy éppen a Supergán. Zenélünk, főzünk, és helyi borokat kóstolunk. Ha kell éjszaka indulunk és a kivilágított Torinó felett lebegünk, vagy a cuneoi fény és hangjáték bűvöletében múlatjuk az éjjelt. Felsorolni is nehéz és szinte lehetetlen, azt sok új desztinációt amelyek már előkészületben vannak a következő évre. A kész / foglalható programokat már itt megtalálod az oldalon. A művészetek jegyében 2020 - ban különlegesnek számító eldugott helyeket mutatunk be: Lerici, Tellaro, Bussana Vecchia, Apricale, Dolceacqua....Továbbá a jövő évben egyik legkülönlegesebb úti célunk a Rózsa neve című könyv és film helyszínéül szolgáló Sacra San Michele. Kastélyok sorát sorakoztatjuk fel, és a túrázók sem maradnak csalódottak, hiszen Framura és Bonassola ösvényeire kapaszkodunk fel.  Ha rajongsz Itáliáért, de nem szereted a nagy csoportos utazásokat, a kötöttségeket, a zsúfolt helyeket ajánlatunk Neked szól. Itália varázslatos szegleteibe repítünk. Autónkkal, kisbuszunkkal az igazán olasz életérzést, és eldugott helyeket mutatjuk meg. Betekintést nyerhetsz a mindennapokba, a konyhába, a zenébe és helyi szokásokba.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez a program nem való mindenkinek.
Családoknál vacsorázunk, együtt főzünk, és borozunk. A nap teljes részét együtt töltjük, így fontos hogy a programokra csak olyanok jelentkezését várjuk akik rajonganak Itáliáért, és képesek fanatikusan a legmerészebb magaslatokba emelkedni velünk.

LÉTSZÁM

A programokat, minimum 3 maximum 7 fős létszámmal indítjuk. Az alacsony létszám miatt a kiutazás és a program megvalósulása garantált.

 

 

 

"ITÁLIÁBA MENTEM NE KERESS!"
EGY PROGRAM KIZÁRÓLAG HÖLGYEKNEK! 

 

Rákattintok - meghallgatom

 

Mindenkinek vannak nehéz napjai... olyasfajta napokra gondolok, amikor legszívesebben hagynánk a koszos edényekkel teli mosogatót, és a mosnivalót a fenébe. Azokról a pillanatokról beszélünk, amikor legszívesebben csak bedobnánk pár ruhát  egy éppen kéznél lévő táskába és pillanatnyi felindultságunkban a repülőtér felé vennénk  az utunkat. Azokra  a pillanatokra gondolunk, amikor szívünk szerint csak egy üzenetet hagynánk a hűtőre tapasztva :  
" Itáliába mentem, ne keress! "
Van, hogy  olyan helyre vágyunk, ahol a tenger megnyugtat, a levegőt édes vaniliás illat tölti meg, a bor zamatos, a kávé illatos, és a szardella,  a pizza, a focaccia, és a tészta véget nem érő ízkavalkádja megunhatatlan. Ahol a  házak, paloták falai történelemmel vannak átitatva, ahol a "piazzák" színes ernyős bárjai, és óránként megszólaló harangjai állandó kellemes társaságként vannak jelen. Hogy ilyen csak a filmekben, és a szerelemes regényekben létezik? Azt gondolod, csak Frances Mayes, vagy Shirley Valentine képes ilyenre? ... tévedés!

 


   
 
 

 
  
  

"ŐRÜLT BOLDOGSÁG"

"SZERELEM - PASTA - TENGER"
Shirley Valentine után szabadon, ha kell egy hely, ahol  elbújnál a "Világ" elől!

 
Időpontok: nincs elérhető időpont


   4 nap / 3  éj ( Fratelli Vendégház - Chiusanico )

Egy különleges utazás  a Ligúr tengerpart festői falvaiban, és a vadregényes partszakaszán. Repülővel,  helyi közlekedéssel, szállással, reggelivel, idegenvezetéssel, strandolással, vacsorákkal, aperitiffel. 

Részvételi díj: 139.900 Ft


Utazás: BUD - BGY - BUD vonalon a Ryan Air járatával ( Budapest - Bergamo vonalon ).
A járatok indulása Budapestről: 12:30 óra / érkezés: 14:00 óra
A járatok haza indulása Beragamoból: 16:00 óra / érkezés: 17:30 óra

1. nap: 

indulás délben Budapestről a RyanAir járatával.  Pick - up a bergamói repülőtéren 14:30 órakor. Utazás Lombardián keresztül a Ligúr tengerig. Érkezés Ligúria legszebb középkori falvába, Finalborgoba 17:00 óra magasságában. Közös séta, kávészünet, majd továbbutazás Imperia érintésével Chiusanicoba. Utunk a Via Aurelia vedregényes tengerpartján vezet végig. Várható érkezés a szálláshelyre 21:00 óra magasságában. Ezen az estén vacsora nem biztosított, ellenben egy aperitíffel várunk tetőteraszunkon, ahol az estét a kabócák kórusa és a kivilágított hegyi falvak teszik még emlékezetesebbé. ( Aperol, mirto, sajtok, helyi bor, taralli, sós falatok, édesség )

2. nap:
reggelit követően séta Impéria Porto Maurizio városrészében Parasio óvárosában. Délután Dolcedo érintetlen középkori házaival, sikátoraival és hídjaival ismerkedünk, délután pedig Valloria festett ajtait látogatjuk meg. A hangulatos zeg - zugos sikátorokban a helyiek legszebb műalkotásait csodáljuk végig.. Délután strandolási lehetőség / és / vagy séta a tengerparton. Este visszautazás Chiusanicoba.
Vacsora: bruschetta, cozze cilene con spaghetti, aperol, borok, édesség. 
Igény szerint: éjszakai városnézés Impériában, vagy látogatás a helyi bárban. 


3. nap:
reggelit követően, a Riviérán, pontosabban az egykori császárok útján a Via Aurelián kirándulunk, ahol egymás után sorakoznak fel a legeszebb települések: Diano - Laigeglia - Cervo - Alassio. Ellátogatunk a tornyok városába Albengába, majd eltávolodunk a tengertől és az albengai grófok városába Zuccarelloba időzünk. Fürdési lehetőség, majd esti séta a tengerparton.  Vacsora: parmigiana, genovai pesto casareccia tésztával, aperol, borok, édesség
Esti mozi aperollal, falatkákkal. 


4. nap
korai reggelit követően a Colle Navan keresztül utazunk Piemonte Toszkánájába, a Langhéra. ( Rövid látogatás Baroloban - Monforteban ).  Még menetközben a Colle Nava varázslatos völgyében rövid megállót tartunk Canterana településen, ahol a helyi forrás legendájával és vizével ismerkedünk. Menetközben elhaladunk Garessio - Ormea településeken. Érkezés délelőtt Baroloba, és Monfortéba. Délben tovább utazás a bergamói repülőtérre. A Gép indulása: 15:50 óra. Érkezés Budapestre: 17:30 


A részvételi díj tartalmazza
- 1 Goldoni kártya
- repülőjegyek
- 1 db kézi poggyász
- transzferek
- kirándulások
- idegenvezetés
- szállás 3 éjszakára
- reggeli
- vacsorák ( program szerint )
- aperitf 
- ital fogyasztás
- konyha használat
- törölköző, ágynemű huzat


A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték
- behajtási díjak
- parkolások
   Összesen: 60,00 Eur / fő


 

 

 

SAPORE DI MARE

MINI VAKÁCIÓ A LIGÚR TENGERPARTON

 

Rákattintok - meghallgatom

 

 
 
  
 


 
  
  

SAPORE DI MARE
mini vakáció Ligúriában, Torinó - i kitérővel


Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás: repülővel / Olaszországban autóval, sofőrrel
Elhelyezés: casa Fratelli - Chiusanico
E
llátás: reggeli + 2 vacsora + 1 aperitif

IDŐPONTOK: nincs elérhető időpont

Utazás: BUD - BGY - BUD vonalon a Ryan Air járatával ( Budapest - Bergamo vonalon ). A járatok indulása, a három fentebb megjelölt időpontban eltérő. A menetrend havonta és napok függvényében változik.

1. nap:  JÚNIUSI ÉS AUGUSZTUSI IDŐPONTUNKNÁL
indulás délben Budapestről a RyanAir járatával. Érkezés Bergamoba 14:20 perckor. Pick - up a repülőtéren 15:00 órakor. Utazás Lombardián keresztülk a Ligúr tengerig. Érlezés Ligúria legszebb középkori falvába, Finalborgoba 18:00 óra magasságában. Közös séta, kávészünet, majd továbbutazás Imperia érintésével Chisanicoba. Várható érkezés a szálláshelyre 21:30 óra magasságában. Ezen az estén vacsora nem biztosított.

1. nap:  JÚLIUSI IDŐPONTUNKNÁL
indulás reggel 08:15 órakor Budapestről a RyanAir járatával. Érkezés Bergamoba 10:00 órakor. Pick - up a repülőtéren 10:30 órakor. Utazás Torinóba.  ( Bergamo - Torino 1 óra 30 perc megállóval ). Érkezés délben. Gyalogos séta a belvárosban, ismerkedés a Savoyai család városával. Sétánk útvonala: Királyi palota - Madama palota - Via Róma - Galériák - San Carlo tér - Quadrilatero negyed. Kora este tovább utazás Chiusanicoba, a Colle Nava varázslatos völgyén keresztül. Rövid megálló Canterana  településen, ahol a helyi forrás legendáival és vizével ismerkedünk. Menetközben érintjük Garessio - Orma településeket, melyek nem is olyan régen a kritikus időjárás áldozataivá váltak. Gallo katedrálisai azonban halhatatlanok, ma is büszkén magasodnak. Érkezés 21:00 óra magasságában a szálláshelyre, Chiusanicoba. Ezen az estén vacsora nem biztosított.

2. nap: reggelit követően séta Impéria Porto Maurizio városrészében Parasio óvárosában. Délután strandolási lehetőség. Kora este visszautazás Chiusanicoba.
Vacsora: bruschetta, cozze cilene con spaghetti, aperol, borok, édesség

3. nap: reggelit követően kirándulás a hegyekben, a tenger közelében. Ezen a napon Dolcedo érintetlen középkori házaival, sikátoraival és hídjaival ismerkedünk, délután pedig Valloria festett ajtait látogatjuk meg. A hangulatos zeg - zugos sikátorokban a helyiek legszebb műalkotásit csodáljuk végig.. Délután strandolási lehetőség.
Vacsora: parmigiana, genovai pesto casareccia tésztával, aperol, borok, édesség

4. nap: reggelit követően, a Riviérán, pontosabban az egykori császárok útján a Via Aurelián kirándulunk, ahol egymás után sorakoznak fel a legeszebb települések: Diano - Laigeglia - Cervo - Alassio. Ellátogatunk a tornyok városába Albengába, majd eltávolodunk a tengertől és az albengai grófok városába Zuccarelloba időzünk. Utasaink választása alapján továbbautózunk Castelbianco várához, vagy a tengerparton haladva csobbanunk egy utolsót a Ligúr tengerben. Este aperitif tetőteraszunkon, sajtokkal, és mirto - val.

5. nap: JÚNIUSI ÉS AUGUSZTUSI IDŐPONTUNKNÁL
reggelit követően  a Colle Navan keresztül utazunk a Savoyaiak városába Torinóba.  Colle Nava varázslatos völgyében rövid megállót eszközölünk Canterana  településen, ahol a helyi forrás legendáival és vizével ismerkedünk. Menetközben elhaladunk Garessio - Orma településeken. Érkezés délben Torinóba. Gyalogos séta a belvárosban, ismerkedés a Savoyai család városával. Sétánk útvonala: Királyi palota - Madama palota - Via Róma - Galériák - San Carlo tér - Quadrilatero negyed. Kora este tovább utazás a bergamói repülőtérre. A járat indulása: 21:55 óra, érkezés Budapestre 23:30 óra.

5. nap: JÚLIUSI IDŐPONTUNKNÁL
korai reggelit követően indulás Ligúria legszebb falvába Finalborgoba. Közös sétát követően, kávé és fotó szünet, majd 11:00 órakor tovább indulás a tengerparton Savona városáig, onnan autópályán Bergamoig. A Gép indulása: 15:50 óra. Érkezés Budapestre: 17:30   Részvételi díj: 139.990 Ft
mely ár tartalmazza:
- 1 Goldoni kártya
- repülőjegyek
- 1 db kézi poggyász
- transzferek
- kirándulások
- idegenvezetés
- szállás 4 éjszakára
- reggeli
- vacsorák ( program szerint )
- ital fogyasztás
- konyha használat
- törölköző, ágynemű huzat

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték
- behajtási díjak
- parkolások
Összesen: 60,00 Eur / fő

Opcionális költségek ( nem kötelező ):
- biztosítás: 600 Ft / fő / nap
- sztorno biztosítás
- elsőbbségi beszállítás és plusz fedélzetre vihető bőrönd 14.500 Ft / fő ( oda - vissza útra )


 

 

 

 Fratelli Goldoni Kft.   |   1076 Budapest, Garay tér 16. (bejárat a Cserhát utcából)   |   Tel.: 06 1 400 7337   |   E-mail: info@fratelligoldoni.hu