Kedves Vendégünk!                                                                                                                                                                                             

Önt a kíváncsiság vezérelte oldalunkra vagy a vágy, hogy találjon egy olyan előadást, ami az estéjét felejthetetlenné teszi? ...tudta Ön, hogy az emberek 37 % - a látogat rendszeresen színházi előadásokat? Ez a szám sajnos folyamatosan csökken, hiszen napjainkaban teret hódítanak a multiplex mozik, az internet, és a TV-ként is funkcionáló okostelefonok. Ha Ön azt a korosztályt képviseli, aki még emlékszik a színház varázsára, a reflektorok fényében felszálló porszemek táncára, a kárpitok illatára, a színházi szünetek hangulatára, akkor nagy valószínűséggel nosztalgiát érez a felejthetetlen színházi esték iránt. De ha Ön, kedves olvasó azok közé tartozik, akiknek ebben még nem volt részük, akkor Ön is jó helyen jár! Soha nem késő megízlelni a színház világát, hiszen a színház élni segít! Gondolt már arra, hogy a színház a legszebb ajándék egy alkalomra annak az embernek, akit nagyon szeretünk? A legszebb dolog látni mást mosolyogni, örülni, és nem utolsó sorban valakit megnevettetni. Egy színházi előadással egy egész estét ajándékozhatunk annak, aki igazán fontos számunkra, hiszen az előadás végeztével kezdődik el igazán az este. Eszmecserék, vélemény nyilvánítások, konfliktusok kielemzése... 

Egy kereskedelmi cég belépője mindig egyfajta figyelem felhívás az akciókra, az árakra hogy a vevőt megnyerjék. Én nem tartom magunkat kereskedelmi cégnek, amikor megkérdezik mi a cégünk filozófiája, tevékenysége, egy mondatban azt válaszolom: ..." a kultúra közvetítése "... Nem rábeszélünk, nem megnyerünk embereket, hanem megvárjuk még felfedeznek minket, megvárjuk hogy ellátogassanak hozzánk, és megvárjuk, hogy igazán megismerjenek minket. Mi nem kínálunk, hanem lehetőséget biztosítunk és segítünk a választásban...  
  

Bodnár Zoltán Tamás
ügyvezető igazgató
Fratelli Goldoni

OLDAL MENÜ ( részletekért kattintson a kívánt címre )

A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ ELŐADÁSAI A VIDÁM SZÍNPAD  ELŐADÁSAI A SZÍNHÁZHAJÓ ELŐADÁSAI

MEGÚJULT A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ

- TÁNCOLÓ HÓEMBER

ARZÉN ÉS LEVENDULA 
ANGYALFÖLDI BALLADA 
A HÁROM SÁRKÁNY 
OTHELLO

ÖN IS LEHET GYILKOS!
A SZERELMES NAGYKÖVET 
FORRÓ HÉTVÉGE 
DŐL A LÉ, PÉNZ ÁLL A HÁZHOZ... 
FUTÓBOLONDOK 
NÉGY MEZTELEN FÉRFI
PRIMUS SZÍNHÁZHAJÓ 
TITKOK ÉS ÉRZÉSEK 
SZIRÉNEK A FEDÉLZETEN 
SZULÁK ANDREA...KEDVENC DOLGAIM
ARANYEMBER A KAKTUSZ VIRÁGA  
ANCONAI SZERELMESEK    
MICI NÉNI KÉT ÉLETE    
FEKETESZÁRÚ CSERESZNYE    
BALFÁCÁNT VACSORÁRA    
KOMÁMASSZONY HOL A STUKKER    
INDUL A BAKTERHÁZ KEDVEZMÉNYEK  
HELYET AZ IFJÚSÁGNAK    
HATTYÚDAL A REPUBLIC EGYÜTTESSEL SZÍNHÁZJEGGYEL ITÁLIÁBA  
- CIGÁNYKERÉK A "GOLDONI KÁRTYÁRÓL"  
ALKU ÚTLEVÉLLEL A SZÍNHÁZBA  
- KAVIÁR ÉS LENCSE    
- CSALÓKA SZIVÁRVÁNY    
BŰNTÉNY A KECSKESZIGETEN    
BOLDOGSÁG    
HELYET AZ IFJÚSÁGNAK    
- GYERMEK ELŐADÁSOK    
KÖLTSÉG TÁMOGATOTT ELŐADÁSOK    

 

     


MEGÚJULT A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ 

A színház megújult külsővel, és megszépült belsővel várja vendégeit a 2018 / 19 - es évadban. A nézők számára nem feltétlenül szembetűnő változások is történtek a színfalak mögött, melyek lévén látványosabbá válnak a darabok, és modernebb technikai megoldásokat alkalmaznak az előadásoknál. A repertoár szinte egyre szélesebb, és egyre több  korosztálynak kínál kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást. A színház gondol az iskolásokra, óvodásokra is, így folyamatosan bővül a gyermek és ifjúsági előadások száma, melyekre kedvező bérlet kombinációkkal várja az érdeklődőket.

   

A " SZÍNHÁZJEGGYEL ITÁLIÁBA " KEDVEZMÉNYRŐL 

Gyűjtse össze a József Attila Színház előadásaira vásárolt színházjegyeit és váltsa utazásra! A 2015 / 16 – os évad színházjegyei és bérletei most teljes értékükben utazásra válthatók. A promóció keretében 1 fő maximum 20.000 Ft értékben válthat színházjegyet utazásra 2016 június 15 – ig. A promócióban csak az irodánknál vásárolt színházjegyek vesznek részt. A "GOLDONI KÁRTYÁRÓL" 

A GOLDONI CLUB CARD, 2015 november 01 - től vásárolható meg irodánkban. A kártya egyszeri éves díja  10.000 Ft, mely az alábbi kedvezményekre jogosítja a kártya tulajdonosát egy éven keresztül: 

korlátlan alkalommal 10 % - os kedvezmény színházjegyek vásárlásakor. A promócióban az alábbi színházak vesznek részt: Vidám Színpad * József Attila Színház * Primus Színházhajó

A KÁRTYA IGÉNYLÉSE:

A Goldoni Club Card - ot, személyesen igényelheti irodánkban, vagy elektronikus úton adatait eljuttatva az alábbi mail címre: utazas@fratelligoldoni.hu. A szerződéshez név, lakcím, és telefonos elérhetőség megadása szükséges. A kártyák korlátozott számban kerülnek kiadásra. A részletekről érdeklődjön irodánkban. 

FOGLALÁS

Foglalást csak személyesen irodánkban vagy írásban tudunk fogadni a szinhaz@fratelligoldoni.hu címre küldött megrendelés alapján, melyet 24 órán belül visszaigazolunk. A jegyeket igény esetén postázzuk , ellenkező esetben  irodánkban, vagy az előadás előtt a jegypénztárban adjuk át.  


LEMONDÁS 

Előadás előtt 10 nappal a megrendelt jegyek kötbérmentesen visszamondhatóak. 

 


LA MANCHA LOVAGJA
Miguel de Cervantest az egyház ellen irányuló gondolatai miatt börtönbe zárják, ahol cellatársai elkobozzák kéziratát, a Don Quijote című darabot. Az író a rögtönzött bíróságnak védőbeszéd gyanánt előadja művét a bús képű lovag történetéről, aki megrögzötten ragaszkodik az álmaihoz és tántoríthatatlanul hisz a szerelemben…
Keserédes kaland a kitartásról a fantázia és a valóság határán.
SZEREPOSZTÁS

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 11. Szombat 15:00
Március 23.  Csütörtök 19:00
Április 8. Szombat 19:00

Április 28.Péntek 19:00

 

SHIRLEY VALENTINE

Sült krumpli, tükörtojás! Ez lesz ma vacsorára! Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine évtizedek óta már csak a konyhai falnak beszél. Mert ha a férjéhez szólna, olyan, mintha a falnak beszélne. Ezért inkább az igazi falat választja. De talán mégse zárult be végleg minden kapu... Ki tudná megmondani, a világ bármely táján hány hasonló, középkorú asszony ismer magára Shirley sorsában? Hányan és hányszor gondoltak arra, hogy ki kellene lépni a háztartás és a házasság monotóniájából, a megunt háziasszonyi és családanyai szerepből és elmenni messzire? Mindent otthagyni és új életet kezdeni.
Megkeresni régi énünket és mai igazibb önmagunkat.

Április 12. Szerda 19:30
Április 27. Csütörtök 19:30

 
 
ANGYALFÖLDI BALLADA
Meddig kereshetünk kifogásokat, hibáztathatjuk társadalmi és szociális körülményeinket, ahelyett, hogy felelősséget vállalnánk tetteinkért? Erre a kérdésre keresi a választ az előadás. A parasztfiúból gyári munkássá váló Makra Vince igazi antik tragédiahős. Hübrisze annyiban tér el az antik hagyományokétól, hogy ott a hősök saját felsőbbrendűségük tudatában követik el a drámai vétséget, istenként ítélkezve, míg Makra Vince éppen komplexusai miatt kerül hasonló helyzetbe. Makra Vince hiába költözik Pestre egy jobb élet reményében, éhbérért robotol egy gyárban. Jóképű fiú, félénksége és elveszettsége miatt a nők messze elkerülik. Aztán megismerkedik Gabival. A nő először visszautasítja, de rövidesen kiderül, hogy csak azért, mert elvált asszony gyerekkel, és a korabeli erkölcsök szerint az ilyen nem feleségnek való. A balladisztikus darab nem csak egy tragikus szerelem állomásai követi nyomon, hanem a 60-as évek meghatározott sajátosságait és körülményeit is. Balázs Fecó dalai egyszerre érzékeltetik a balladisztikus hangvételt és a reményt egy jobb életre.
 
                                                                                                              

 

ARZÉN ÉS LEVENDULA
A fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet Brooklynban játszódik, a második világháború idején. A köztiszteletnek örvendő Brewster nővérek fáradhatatlanul jótékonykodnak. Ám a tündéri természetű öreglányok titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg egy pohárka borba kevert arzénnal. A hullákat illő gyászszertartás után unokaöccsükkel kapartatják el a ház pincéjében, aki abban a beteges tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke és maláriában elhunyt áldozatokat hantol el a Panama-csatornában – eleddig tizenegyet. Másik unokaöccsük, a színikritikus Mortimer a döbbenettől szólni sem tud, amikor rájön, hogy nénikéi sorozatgyilkosok. Nem mer családot alapítani a gyönyörű Helennel, mert fél, hogy a gyilkolásra ösztökélő őrültség genetikailag öröklődik. Hullákon kísérletező nagyapja és jótékonyan öldöklő nénikéi mellett ugyanis van még egy sorozatgyilkos nagybátyja is, aki átoperált arccal bujkál a rendőrség elől…
 

 

 

BŰNTÉNY A KECSKESZIGETEN
 

HELYET AZ IFJÚSÁGNAK
Ki ne nosztalgiázott volna már a régi magyar filmek bűbájos világát felidézve? Nos, ez az előadás éppen egy ilyen pompás időutazást kínál a harmincas évek édesbús és örökké szerelemtől ittas Budapestjének világába... S ha már oda varázsol bennünket a képzeletünk, ugyan ki ne szeretne cinkosa lenni egy rátermett fiatalembernek abban, hogy bebizonyíthassuk, nem csupán a rang, a hatalom vagy a pénz segítségével lehetünk sikeresek, elegendő egy frappáns ötlet, egy cseppnyi gátlástalanság, némi bátorság: s máris kész a siker, vagy éppen a KASSZASIKER!
A korszak jól ismert, klasszikus karakterei kelnek életre – most a filmvászon helyett -a színpadon,megtöltve kacagással, muzsikával, és némi bölcs tanulsággal is szívünket. A darab slágereit Fekete Mari zeneszerző jegyzi,s a nagyszerű dalszövegeknek Verebes István a gazdája. Sándor Dávid koreográfiái humoros köntösükben szintén a XX. század első felébe repítik a Nézőket s a Színészeket egyaránt, hogy együtt örüljünk önfeledten az életnek, a szerelemnek, s annak az örökké játékos ifjúságnak,amely ennek a világnak minden gesztusából,mondatából és dallamából árad felénk.
 

 
 

VESZEK EGY ÉJSZAKÁT
 

Weber úr, a csemegebolt tulajdonosa évek óta reménytelenül szerelemes a jómódú Kovács család leányába, Zsuzsába. A fiatalasszony mit sem sejt Weber úr érzéseiről, azokat egyedül Julis, a jólelkű cselédlány ismeri. Kovácséknál egyre több feszültséget okoz a pénz, pontosabban annak hiánya, a család elszegényedni látszik, mikor Zsuzsa kézhez kap egy levelet…
Szórakoztató vígjáték a szerelemről, a pénz és a polgári erkölcs küzdelméről.

SZEREPOSZTÁS

Julis MÁRKÓ ESZTER
Wéber LIPPAI LÁSZLÓ
Kovács Pál RÉKASI KÁROLY
Zsuzsa, a felesége PIKALI GERDA
Varga UJRÉTI LÁSZLÓ
Vargáné MOLNÁR ZSUZSA
Jozefa néni GALAMBOS ERZSI
Kundlerné FABÓ GYÖRGYI
Ili FELETE RÉKA THÁLIA
Kató KORPONAY ZSÓFIA
Mici JAKUS SZILVIA
Idegen úr KISS GÁBOR
Lengyel úr ÖMBÖLI PÁL
Győző BLAZSOVSZKY ÁKOS
Segéd BOTÁR ENDRE
Teréz VEREBÉLY MONIKA
Fiatal lány SZUCSKÓ NOÉMI

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 25. Szombat 19:00

Április 01. Szombat 19:00

Április 16. Vasárnap 17:00

Április 21. Péntek 19:00

 

 

 

 

 

BALFÁCÁNT VACSORÁRA!

 

  

    

 

Végy egy milliomos könyvkiadót, deréknál vágd ketté hexensusszal, spékeld unatkozó feleséggel és misztikummal átitatott, excentrikus külsejű szeretővel! Hagyd főni levében néhány órát, majd a fedőt levéve pirítsd zsírjára! Visszamaradt javát szűrd le futball-drukker adóellenőrrel, megszállott makettépítővel add meg savát-borsát, hogy a kétórás kulináris ütközet után feltálalhasd a Balfácánt vacsorára!

 

Szereplők:

Kern András, Koltai Róbert, Józsa Imre, Besenczi Árpád, Vándor Éva

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 21. Kedd 19:00

Április 19. Szerda 19:00

Április 26. Szerda 19:00

 

 

  FEKETESZÁRÚ CSERESZNYE

 

   

 

A szerző, Hunyady Sándor a mű előszavában a következő mondatokkal írta le a darab születését: Jól ismerem a Bácskát. Nemcsak a megye magyar részét, a központból kitelepített hivatalnokokkal, a duhaj dzsentrivel és a mulató huszártisztekkel, hanem az odavaló szerbeket is. Az egykori „nemzetiséget” abból az időből, amikor még a magyarság kezében volt azon a vidéken az impériumot tartó hatalom. Ettem a kenyerüket, jártam a házaikban. Láttam égni az örökmécseket az ikonosztázionokban.....
Íme, ez az a környezet és ezek azok az emlékek, amelyekből a
„Feketeszárú cseresznye” című darab megszületett. Maga a mag pedig egy egészen jelentéktelen epizód. Egyetlen pezsgős éjszaka hangulata, amely sehogy sem akart elfakulni bennem, pedig sok-sok esztendő múlt el azóta. ...A háború dereka táján történt, hogy a szabadkai „Pest” szálló éttermében mulató társaságba keveredtem. A kompánia nagyon sokszínű volt. Az asztal körül bácskai urak ültek a feleségeikkel. Vérségre nézve vegyesen magyarok, bunyevácok és szerbek. A civilnépet katonák tarkították...
 

                              

 
 

ARTHUR MILLER -  ALKU

 

 

   

 

Franz RÉKASI KÁROLY/ SERESS ZOLTÁN
Esther Franz FEHÉR ANNA
Gregory Solomon UJRÉTI LÁSZLÓ
Walter Franz NEMCSÁK KÁROLY


ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 16. Csütörtök 19:30
Április 08. Szombat 19:30
Április 22. Szombat 19:30
 
 
MICI NÉNI KÉT ÉLETE

 ...az Esztergályos - Bodrogi sikerpáros köszöni jól van, marad, és tovább szórakoztatja Budapestet!

 

  

 

Látta - e már Budapestet éjjel?...Szeretni kell, ennyi az egész...Szeretnék egyszer egy kicsit boldog lenni...Szép esténk lesz... örökzöld slágerek csendülnek fel Léner Péter rendezésében fergeteges szereposztással. A darabban a magyar színjátszás nagyjait sorakoztatják fel, akik felejthetetlen alakítással ajándékozzák meg a nézőket. 

A darab a Kiss Manyi és Páger Antal szereplésével  egykor bemutatott azonos című filmből készült. Az alaptörténet adott: a magányos és unatkozó nagypolgári lakásban élő egykor szebb napokat megélt szubrett nem akar bemenni a színészotthonba, bár fél a magánytól és öregségtől. Egy hirdetés, egy régi ismerős, és az új lakók teljesen összekuszálják a szálakat.  Örök érvényű vígjáték örökzöld slágerekkel. Egy darab ami fiataloknak - időseknek egyaránt felhőtlen kikapcsolódást ígér!

 

 


Szereplők:
 

Esztergályos Cecília, Bodrogi Gyula, Galambos Erzsi, Vándor Éva, Kocsis Judit, Kovalik Ágnes / Krassy Renáta, Zöld Csaba, Ömböli Pál,

Háda János, Márkó Eszter, Jakus Szilvia, Fila Balázs, Molnár Gyöngyi, Blazsovszky Ákos, Láng József, Erős Csaba

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 20. Hétfő 19:00 
Április 09. Vasárnap 15:00
Április 22. Szombat 19:00

Évek óta hatalmas siker a Mici néni két élete című darab a József Attila színházban, melynek két főszereplője Esztergályos Cecília és Bodrogi Gyula. Teltházas nézőtér előtt játssza a sikerpáros a darabot töretlen lelkesedéssel, és kirobbanó energiával. A Mici néni két élete, ez egyik legsikeresebb előadás, mely minden korosztály számára felhőtlen kikapcsolódást ígér.  

     

Bodrogi Gyula 76 évesen is csapja a szelet! A Nemzet Színésze Esztergályos Cecíliának udvarol a Mici néni két élete című darabban. A páros 43 éve dolgozott együtt először, de akkor Cili még csak harmadéves volt a Színművészetin és csak egy kis szerepet kapott Bodrogi mellett.  Annyira izgultam a Gyulától, hát ugye, a nagy művésszel játszani, hogy remegett a lábam, nem tudtam fölvenni a rendes kis magas sarkú cipőmet... Lábremegés ma már nincs, a művésznő nagyszerűen érzi magát a színapdon Bodrogi Gyulával. A retro vígjátékban egyébként Mici néni kettős életet él, napközben elhagyja magát, de amint lovagja feltűnik, azonnal kivirul. Bodrogi Gyula egyébként is ért a nők nyelvén, tudja, hogyan kell udvarolni. - Be kell adni a derekunkat, ez természetes, mert a nők sokkal erősebbek, energikusabbak, és sokkal jobban tudják kifejezni az érzéseiket, vágyaikat, úgyhogy ennek engedelmeskedni kell - mondta Bodrogi Gyula.
- Az idősebb kori szerelem az ugyanolyan, mint a fiatal szerelem, csak az emberekre ez már nem tartozik. Fiatalok mennek az utcán és csókolóznak, bohémkodnak, idősebb korban ugyanez megvan, ez a bolondozás, csak a négy fal között - nyiltkozta Esztergályos Cecília. Bodrogi Gyulának különös érzés a József Attila Színház színpadán állnia, hiszen 1958-ban, miután elvégezte a Színművészetit, itt indult a pályafutása. - Amikor annak idején itt kezdtem, ebben a színházban, megszólalt a zene, elkezdtem táncolni, tapsolt a közönség, és azt mondták, ej, de milyen jól táncol ez a gyerek! Most megszólal a zene, elkezdek táncolni, tapsol a közönség, és azt mondják egymásnak, hogy nézd, ez még mindig ébren van. Bodrogi Gyula Eszterályos Cecíliával feleleveníti a régi idők hangulatát, és humorérzékükkel, tehetségükkel garantáltan mosolyt csalnak a közönség arcára.

 

                  

 
 

 

 

Giulio Scarnacci - Renzo Tarabusi


 KAVIÁR ÉS LENCSE
 

 

     

 

 Papagatto NEMCSÁK KÁROLY
Valéria, a házastársa SZULÁK ANDREA
Matilda, a nővére SÁRA BERNADETT
Fiorella, a lányuk PATAKI SZILVIA
Roberto, a fiuk FILA BALÁZS
Antonio, a szomszéd ZÖLD CSABA
Vellutto, nyugállományú tolvaj LIPPAI LÁSZLÓ
Simeone, nagypapó BOTÁR ENDRE
Helena Strozzi MOLNÁR ZSUZSA
Nicola, a fia BLAZSOVSZKY ÁKOS
Raimondo, Nicola gyámja QUINTUS KONRÁD
Chaiarelli d'Adda grófnő MÁRKÓ ESZTER
Chioccia báró LÁNG JÓZSEF
Vittorio, rikkancs PÁSZTOR TIBOR
Alexis, inas ÖMBÖLI PÁL
Kifutófiú CHAJNÓCZKI BALÁZS
ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

  Március 19. Vasárnap 15:00
 

 SÖRGYÁRI CAPRICCIO
 

 

    

 

Francin, a kisvárosi sörfőzde gondnoka csendes, visszahúzódó, szinte aszkéta életmódot folytat, míg felesége, a bájos és mindenki által szeretett Maryska szereti a társaságot, a sertéshúst és a sört. A sörfőzde igazgatósága szigorú ellenőrzést ír elő, így Francin kénytelen mindenről jelentést írni. A helyzet csak tovább nehezedik, mikor megérkezik testvére, a kissé zajos és nagyvilági életet élő Pepin. A rendkívül álmos, ám annál vidámabb kisvárosban a változás lassanként kiterjed mindenre. Francin rádiót vesz, s ez a nagyszerű találmány végképp bebizonyítja az embereknek: eljött a "lerövidítések" korszaka, minden közelebb került, csökkennek a távolságok. A cég gépkocsit vásárol a lovak helyett, Pepin lefűrészeli az asztal lábait, Maryska pedig rövidre vágatja combig érő haját…
  Maryska FEKETE RÉKA THÁLIA
Francin, a férje ZÖLD CSABA
Pepin UJRÉTI LÁSZLÓ
Gruntorád doktor GAZDAG TIBOR
Boda Cervinka, fodrász FILA BALÁZS
Bernadek, kovács ÖMBÖLI PÁL
De Giorgi, tűzoltőparancsnok CHAJNÓCZKI BALÁZS
Svoboda, pincér VASZKÓ BENCE


ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 10. Péntek  19:00
Március 22. Szerda  19:00
Április 7. Péntek 19:00
Április 27. Csütörtök 19:00

  

 
Sipos úr NEMCSÁK KÁROLY
Császár Pál MOHAI TAMÁS
Rendőrtanácsos UJRÉTI LÁSZLÓ
Roticsné MOLNÁR ZSUZSA
Házmester LIPPAI LÁSZLÓ
Házmesterné MÁRKÓ ESZTER
Adél anyja FABÓ GYÖRGYI
Stettner úr BARANYI LÁSZLÓ
Őrmester FILA BALÁZS
Rendőrorvos LÁNG JÓZSEF
Keczeli Ilona KRASSY RENÁTA
Viola BÁSTI ANDREA
 
 
Március 18. Szombat 19:00
Március 31. Péntek 19:00
Április 06 Csütörtök 19:00
Április 23. Vasárnap 19:00
Április 30. Vasárnap 19:00

 
 
RIDEG SÁNDOR: INDUL A BAKTERHÁZ
ELŐADÁSOK IDŐPONTJA
Március 13. Hétfő 19:00
Április 10. Hétfő 19:00
KÖLTSÉGTÁMOGATOTT ELŐADÁSOK

A Fratelli Goldoni a József Attila Színházzal együttműködésben a vidékről csoportosan érkező nézők utazási költségeihez hozzájárul a Budapesttől való távolág, és a résztvevők számának függvényében. Akik színházjegyet vásárolnak a Feketeszárú cseresznye, az Aranyember, a Cigánykerék, valamint a Csalóka szivárvány című darabok valamelyikére, útiköltségük egy részét visszakapják. 
Az útiköltség megtérítésének menete:
Vidékről érkező nézőinknek a bérelt busszal történő utazást maguknak kell megszervezniük, amelyhez természetesen segítséget nyújtunk. Egy busszal minimum 20 főnek kell érkeznie. Az utazás előtt egy, az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon kell árajánlatot kérni attól a buszos cégtől, amely a szállítást végzi. A nyomtatványt kérésre cégünk megküldi. Ha szükséges, segítünk busztársaságot keresni, amelynek előzetes árajánlatát e-mailben el kell küldeniük a Fratelli Goldoni részére. A busz megrendelésére azt követően kerülhet sor, hogy cégünk és a színház az árajánlatot elfogadta és visszaigazolta. Az útiköltség megtérítését maximum 40.000 Ft+áfa összegig tudjuk átvállalni. 
TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEINK!
Vendégeink számára az előadás előtt cégünk ingyenes autóbuszos városnézést szervez Budapesten, valamint vendégeink egy különleges színházbejáráson vehetnek részt, mely alkalmával megismerkedhetnek a színház mindennapi életével és a kulisszatitkokkal.

Az útiköltség-kedvezmények mértékét a Budapesttől való távolság és az érkező csoport létszámának függvényében állapítjuk meg az alábbiak szerint:

Távolság   Budapesttől              
 
 20 - 49 fős csoport                
 
50 fő feletti csoport         
 
 
50 kilométerig 15.000 Ft + Áfa 20.000 Ft + Áfa  
50 - 100 kilométer 20.000 Ft + Áfa 30.000 Ft + Áfa  
100 - 200 kilométer 30.000 Ft + Áfa 40.000 Ft + Áfa  
200 kilométer felett 40.000 Ft + Áfa 40.000 Ft + Áfa  


AKIK VELÜNK TARTOTTAK...

  
  
  
 
 
     
 
GYERMEK ELŐADÁSOK 
 

 
A 2015 / 16 - os évadban főszerephez jutnak a gyermekek is. Izgalmas gyermekelőadással várjuk a kisiskolásokat, óvodásokat. A legszebb és leglátványosabb meséket kötöttük csokorba, melyek kedvezményes bérlettel is látogathatóak. Novemberben  a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj  valamint a Palacsintás király című mesejátékokkal indítjuk az évadot, majd a tél folyamán a Csizmás kandúr, és a Babszem Jankó című előadásokkal folytatjuk az évadot. Vendégelőadások keretében határon túli színházak hoznak a színházba további gyermek és ifjúsági darabokat. Kísérje figyelemmel műsorunkat, és kérje kollégáink segítéségét egy esetleges színház látogatáshoz, mely keretében vidéki iskoláknak, óvodáknak kedvezményes autóbusz közlekedést és ingyenes városnézést biztosítunk Budapesten, valamint az előadások előtt színházbejárás keretében betekintést biztosítunk a függöny mögötti titkokba.
 
 

 

HATTYÚDAL A REPUBLIC EGYÜTTESSEL

2013 december 14-én került bemutatásra a HATTYÚDAL című zenés komédia, melyet a régi magyar filmek kedvelői Villa Negra néven emlegetnek. Fülbemászó kellemes dallamok foglalják keretbe a történetet, melynek "ars poeticaja" nem más, minthogy az életet mindig a napos oldalról kell szemlélni. Ezt tartja a történet főszereplője Tamburás, aki ezen eszmélyét hirdeti, és továbbadja a két fiatal számára, akikkel romos otthonát megosztja. A falakon túl létezik egy másik világ. Egy másik világ, ahol bérkaszárnyák és betontornyok magasodnak, elszippantva a teret. Ellenállás vagy önmegtagadás? Sufni vagy villa? Kérdéseinkre a Republik együttes dalai adnak választ. 

A HATTYÚDAL című darab 2013 december 21- én került bemutatásra, Verebes István rendezésében.
Zene: Republic együttes

SZEREPOSZTÁS

Tamburás - TAHI TÓTH LÁSZLÓ
Notesz -  ÖMBÖLI PÁL
Diák - BLAZSOVSZKY ÁKOS
Doktor - RÉKASI KÁROLY
Mara - JAKUS SZILVIA
Dárdás - NEMCSÁK KÁROLY
Piroska - PATAKI SZILVIA / KOVALIK ÁGNES
Tocsó / Papa - LÁNG JÓZSEF
Banyikné / Aranka - KOCSIS JUDIT
Paja / Első Nándorfalvi - LIPPAI LÁSZLÓ
Igazgató / Vlsták - BOTÁR ENDRE / KISS GÁBOR
Lottóárus / Munkás/ Borsos - FILA BALÁZS
Kofa, Pincérnő - MÁRKÓ ESZTER
Lángosos / Második Nándorfalvi - CHAJNÓCZKI BALÁZS

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 24. Péntek  19:00
Április 14. Péntek 19:00
 

 

 

VIDÁM SZÍNPAD

  

Nagy Endre, a Magyar kabaré atyja filléreket keresett abban a színházacskában, amit annak idején erre a célra bérelt a tulajdonos. Egyszer, miközben a kabarista a kávéházban azon töprengett, miből fogja kifizetni az e havi lakbért, odalépett hozzá egy úriember:

- Uram, megengedné, hogy én legyek az Ön pénzügyi tanácsadója? Nagy Endre, akinek azért feltételezhetően volt némi humorérzéke, nagyon kíváncsi lett arra, hogy momentán a zsebében lévő 12 pengőnek felhasználására vajon milyen hosszútávú befektetői tanácsokat tudna adni az illető?
-   Arra a tizenkét pengőre gondol amit ma kerestem?
-   Nem uram. Arra a százhúszra amit holnaptól fog!
Ennyi önbizalom elég volt a mesternek, telefonon, mint menedzserét bejelentette az illetőt az igazgatójánál. Had bosszantsa őt is kicsit.
-  Mi van? Ki maga? Milye maga ennek a Nagy Endrének, aki az én kabarémban játszik? Förmedt a tulaj a belépő pénzügyi szakemberre.
-  Az ön kabaréjában? Bocsánat uram, de ön csak egy termet bérel! A Nagy Endre kabaréja ott van, ahol Nagy Endre van! Van miről tárgyalnunk?

Másnaptól Nagy Endre 120 pengőt keresett esténként.

Az egyetemes magyar kultúra egyik dicsőségének, a világhírű Magyar Kabaré és vígjátékjátszás ősi hajlékának épületében néhány éve már egy másik színház működik. De fenti példából látjuk, hogy ez nem lényeges. A Vidám Színpad ott van, ahol mi vagyunk. Jelen esetben itt, az EuroCenter Mozi gyönyörű nagytermében. Valószínűleg 120 pengőt nem fogunk keresni holnaptól, főleg állami támogatás híján, de megküzdünk a színházunk, a műfaj és a magunk jövőjéért. Mi a régi Vidám Színpadosok közül néhányan, akik túléltük a megpróbáltatásokat, már gyomorsavakból is megértjük egymást. 

ÚJ HELYEN A VIDÁM SZÍNPAD

A Vidám Színpad az Atrium EuroCenter első színtjén működik az 1. számú színházteremben. A színház jegypénztárát a mozik jegypénztára mellett találják vendégeink a Vidám Színpad felirattal jelzett kasszánál. 

Elérhetőségek:
1032 Budapest, Bécsi út 154.
Tel.: 06 70 370-5442
Az  1-es villamos óbudai végállomásánál
A teremgarázsban a parkolás ingyenes a vendégek számára. A ruhatár közvetlenül a színházterem bejárata előtt található. A színházterembe étel és ital bevitele tilos!

  

A "GOLDONI KÁRTYÁRÓL" 

A GOLDONI CLUB CARD, 2015 november 01 - től vásárolható meg irodánkban. A kártya egyszeri éves díja  10.000 Ft, mely az alábbi kedvezményekre jogosítja a kártya tulajdonosát a megvásárlától számított egy éven belül: 

korlátlan alkalommal 10 % - os kedvezmény színházjegyek vásárlásakor. A promócióban az alábbi színházak vesznek részt: Vidám Színpad * József Attila Színház

A KÁRTYA IGÉNYLÉSE:

A Goldoni Club Card - ot, személyesen igényelheti irodánkban, vagy elektronikus úton adatait eljuttatva az alábbi mail címre: utazas@fratelligoldoni.hu. A szerződéshez név, lakcím, és telefonos elérhetőség megadása szükséges. A kártyák korlátozott számban kerülnek kiadásra. A részletekről érdeklődjön irodánkban.

FOGLALÁS

Foglalást csak személyesen irodánkban vagy írásban tudunk fogadni a színhaz@fratelligoldoni.hu címre küldött megrendelés alapján, melyet 24 órán belül visszaigazolunk. A jegyeket igény esetén postázzuk , ellenkező esetben  irodánkban, vagy az előadás előtt a jegypénztárban adjuk át.  


LEMONDÁS 

Előadás előtt 10 nappal a megrendelt jegyek kötbérmentesen visszamondhatóak. 

 

ELŐADÁSOK A VIDÁM SZÍNPADON

 

CSALÁD ELLEN NINCS ORVOSSÁG

Ha rangsorolni lehetne a vígjátékokat, komédiákat, a Vidám Színpadon, a No.1 mindenképpen a "Család ellen nincs orvosság!" Legszívesebben azt a címet adtuk volna neki: "Röhögés ellen nincs orvosság!" Ebben a darabban nem telik el perc nevetés nélkül! A londoni Szent András kórház pszichiátriáján ugyanis ezen a különleges napon ember legyen a talpán aki az ápoltakat meg tudja különböztetni a gyógyítóktól! Innen vagy csak gyógyultan lehet távozni, vagy ha belehal az ember az csak a röhögéstől lehet. Ahogyan a főorvos mondja: -Olyan jókat mulattunk! Alig maradt időnk a betegekre! Jegyvásárlás előtt kérdezze meg kezelőorvosát kedvenc színészét!

Szereposztás: Böröndi Tamás, Götz Anna, Straub Péter, Straub Dezső, Cseke Katinka, Kokas Piroska, Cs. Németh Lajos, Fésűs Nelly, Nyertes Zsuzsa, Timon Barna, Szemán Béla, Várkonyi András, Tóth Judit

Jegyárak: 1 - 10 sorok 4.200 Ft * 11 - 14 sorok 3.700 Ft *  15 - 17 sorok 3.400 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 10. Péntek 19:00

Március 19. Vasárnap 15:00

Március 19. Vasárnap 19:00

Április 09. Vasárnap 19:00

Április 28. Péntek 19:00

 

Meg tudom magyarázni (De ki az a BUBUS?)

 

Egy őrületesen, erotikus levél kering a családban, csak a gyerek kezébe ne kerüljön!! Ja, hogy Ő írta, vagy lehet, hogy apué? A férj mindent tagad, a megcsalatott asszony segítsége is megérkezik. Ki hazudik, kié a levél..a végére leleplezzük!!

Szereposztás: Böröndi Tamás, Esztergályos Cecília, Straub Dezső, Harsányi Gábor, Pusztaszeri Kornél, Götz Anna, Szilvási Judit, Nagyváradi Eszter, Hábermann Lívia, Szőlőske Tímea

Jegyárak: 1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 11. Szombat 19:00

Április 30. Vasárnap 19:00

 

A KAKTUSZ VIRÁGA

 

Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antónia céltudatos, magabiztos lány. Egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja. A kaktusz virága ízig-vérig francia vígjáték. Antóniának, a temperamentumos lánynak egy ugyancsak temperamentumos fogorvos, Julien a barátja. Julien szentül hiszi, hogy nem csak az orvosláshoz ért egyedül, hanem a nőkhöz is, akiknek szerinte a legfőbb életcéljuk, hogy pont őhozzá menjenek feleségül. Ezért egy zseniális trükkel biztosítja be magát. Azt hazudja Antóniának, hogy nős és 3 gyerek apja. Antónia azonban nem éri be a szavakkal, látni is akarja a feleségét. Julien kénytelen felkérni erre a szerepre az asszisztensnőjét, Stephanie-t. Mulattató történet, fülbemászó zenével. Ki ne ismerné Szenes Iván Nádas Gábor örökzöld zenéire írt sorait? „ Az a jamaikai trombitás, egy jó fej nem vitás!”

Szereposztás: Götz Anna, Böröndi Tamás, Bartha Alexandra, Fogarassy András, Boronyák Gergely, Szőlőskei Tímea, Köllő Babett, Jankovits József. 

Jegyárak: 1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337
Vidéki transzfer: minimum 6 fő együttes jelentkezése esetén

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA
 

 

A SZERELMES NAGYKÖVET

   

Harry Douglas, az USA londoni nagykövete a főváros környékén, egy remek és kényelmes villában éldegél. Egy nyugodtnak ígérkező hétvégén megkísérli eltávolítani családját azzal az ürüggyel, hogy „tárgyalásra is alkalmas golfpartira kell utaznia Skóciába." Perkins nevű komornyikját minden esetre beavatja a terveibe. A bonyodalom abból adódik, hogy nem csak a szerelmes nagykövet, hanem kiterjedt családja és azok partnerei is úgy tudják, hogy üres lesz a ház...

Szereposztás: Straub Dezső, Nyertes Zsuzsa, Sáfár Anikó, Gregor Bernadett, Farkasházi Réka, Böröndi Tamás, Straub Péter, Beleznay Endre

Jegyárak: 1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA
Március 26. Vasárnap 15:00 

 

 

FORRÓ HÉTVÉGE

   

Ebben a komédiában senki sem az, akinek mondja magát. Amikor az első perctől ránk szakad a hazugságok tömegéből épített kártyavár, nem győzzük kapkodni a fejünket (meg a levegőt a nevetéstől), hogy megérthessük, most éppen ki mit hisz a másikról? Ebből a kis csélcsap weekendből lett forró hétvégéből miként lehet meglógni? Más bőrébe kell bújni, ha menekülni akarsz!

Szereplők: Fésűs Nelly, Szőlőskei Timea, Beleznay Endre, Baronits Gábor, Barabás Kiss Zoltán, Szabó Sipos Barnabás

Jegyárak: 1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 12. Vasárnap 15:00

Április 09. Vasárnap 19:00

                                                                                                       

 

DŐL A LÉ, PÉNZ ÁLL A HÁZHOZ... 

    

Henry Perkins kishivatalnok életében még soha nem fordult elő, hogy nagyobb pénzösszeg ütötte volna  a markát. Egy nap azonban a sarki fűszeresnél mikor konyitja táskáját, egy tetemes pénzösszeget talál benne a szendvicse helyett. Hirtelen megoldja ez a pénzösszeg eddigi szűkös életét, de arra nem gondol hogy ebbe a maffia és a rendőrség is beleszól. Mitöbb a barátok és a haszonleső rokonok is a sarkában járnak. Hazugságok lavinája indul el, és már - már nem tudjuk ki kicsoda és milyen cél vezérli... 

Szereposztás: Nyertes Zsuzsa, Götz Anna, Harsányi Gábor, Straub Dezső, Straub Péter, Nyertes Zsuzsa, Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Fogarassy András, Virág László

Jegyárak: 1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 24. Péntek 19:00

Április 07. Péntek 19:00

 

FUTÓBOLONDOK

    

Ha egy színésznő titokban elmegy a volt kollégájával színházba, ez még nem elég nagy ötlet egy fergeteges vígjátékhoz! De ha ez a színésznő egy tekintélyes pap felesége, a volt kolléga pedig történetesen egy szabadságos katona, ráadásul ez az őrületesen pörgő vígjáték 1944 - ben a II. Világháború idején játszódik Angliában, már kezdjük érezni, hogy valami nagyon izgalmas, szórakoztató helyszínt és sztorit eszelt ki a vígjátékok nagymestere Philip King! A "Futóbolondokban", ahogyan a címe is mutatja, valóban nem áll meg senki egy pillanatig sem! Hogy időnként négy pap rohangászik a middlewicki paplakban már nem is tűnik fel senkinek a savanyú álszent Skillon kisasszonyon kívül. Talán majd Ida a minden lében kanál szobalány megoldja az egyre sűrűsödő problémákat, hacsak a német katonaszökevény nem hiúsítja meg a terveit! És hogy melyik az igazi pap a négy közül, azt a végén már tényleg csak a Jó Isten tudja megmondani! De hogy mi ezalatt odalenn a nézőtéren megszakadjunk a röhögéstől, ahhoz fenn a színpadon a színészeknek nagyon "komolyan" kell játszani. Hogy sikerül- e nekik? Csak tessék megnézni a szereposztást! És stílszerűen Futás!!! A Vidám Színpadra!

Szereposztás: Götz Anna, Hábermann Lívia, Végh Judit, Salinger Gábor, Straub Dezső, Cs. Németh Lajos, Beleznay Endre, Straub Péter

Jegyárak:1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Március 16. Csütörtök  19:00 

Április 16. Vasárnap  19:00
 

 

NÉGY MEZTELEN FÉRFI

    

Ha van egy lakásod és meg akarsz szabadulni az albérlőidtől, - adj fel egy apróhírdetést.
Ha zongoratanárnő vagy, és nincs tanítványod – adj fel egy apróhírdetést.
Ha festőművész vagy, és nincs modelled, - adj fel egy apróhírdetést.
Ha szolgáló vagy egy háznál, és férjhez akarsz menni – adj fel egy apróhírdetést.
Ha két órán keresztül egyfolytában nevetni akarsz – nézd meg ezt a darabot, mert a hírdetésedre jelentkeznek, méghozzá Marc Camoletti sajátos szabályai szerint.

Szereposztás: Esztergályos Cecília, Végh Judit, Papp Katalin, Hábermann Lívia, Barabás Kiss Zoltán, Beleznay Endre, Baronits Gábor, Timon Barnabás

Jegyárak: 1 - 11 sorok 3.800 Ft * 12 - 14 sorok 3.400 Ft *  15 - 17 sorok 3.000 Ft
Jegy rendelés: szinhaz@fratelligoldoni.hu / 06 1 400 7337

 

ELŐADÁSOK IDŐPONTJA

Április 01. Szombat 19:00
 

 


 

 Fratelli Goldoni Kft.   |   1076 Budapest, Garay tér 16. (bejárat a Cserhát utcából)   |   Tel.: 06 1 400 7337   |   E-mail: info@fratelligoldoni.hu