Az utasainkal való jó kapcsolat fenntartása fontos számunkra, nem csak a szerződött utazás időtartama alatt, hanem azt követően is. Büszkék vagyunk arra, hogy sok utasunk visszatér hozzánk és sűrűn látogat minket. 

Ha véleménye, javaslata  van tevékenységünkel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak szeretne megosztani valamit velünk, várjuk levelét a info@fratelligoldoni.hu címre. Minden hozzászólás, építő kritika fontos számunkra, írjon nekünk!

 

 

Kedves Zoli, kedves Feri!

Szeretném megköszönni, hogy veletek tölthettem az elmúlt egy hetet. Pompásan éreztem magam, olyan szinten tudtam kikapcsolódni az itthoni stresszes mindennapokból, hogy még ma sem mentem dolgozni, hogy tovább tartson az élmény. Most már biztos, hogy Ti tudtok valamit, amit más irodák nem: szeretitek Liguriát és azt az érzést át is tudjátok adni a vendégeiteknek (persze biztosan más helyet is szerettek, csak ott még nem voltam Veletek 😊). Azt a fantasztikus ismeretanyagot, tudást, amivel rendelkeztek, be sem lehet fogadni ennyi idő alatt, pedig én már másodszor jártam végig ezeket a helyeket. Lehet, hogy majd még el kell mennem egy újabb ismétlő körre. Ami még nagyon jó, hogy nálatok nincs rohanás, mindenre jut idő, kinek-kinek ízlése szerint strandra, bónusz lépcsőmászásra, vagy csak egyszerűen lebzselésre (ahogy én szeretem). Szerintem jó kis csapat jött össze, egészen hazáig kitartott a jókedv. Remélem, hogy lesz még alkalmam veletek utazni/nyaralni, e intanto vi mando un grande abbraccio. Siete stupendi ragazzi!

Gabit is sok szeretettel üdvözlöm.

Anikó

( Cinque Terre )

 

 

Tisztelt Bodnár Zoltán Úr !
Kedves Zoli !
Sajnálom , hogy nem találkoztunk. A program nagyon jó volt. Csodálatos élményben volt részem. Az idegenvezető, Edina mindent megtett, hogy a programokat , amelyekben az utasok részt vettek sok szép látnivalóval tegye emlékezetessé. Fakultatív programok lebonyolításában segítségünkre volt .Az autóbusz vezetőknek ,köszönettel tartozunk, hogy biztonságosan minden helyszínre megérkeztünk és a visszautat is megtettük. Probléma mindig előfordulhat. Az étkezés bőséges volt és változatos, megjegyzem  , hogy itt kaptunk eddig a legjobb ellátást , ha a korábbi utakat figyelembe veszem. Nekem bőséges és elegendő volt.

Erzsébet

( Észak - olasz  tavak )

 
 

 

Tisztelt Fratelli Goldoni Travel, kedves Zoltán!

Engem személy szerint nem lepett meg, hogy panasz érkezett Önökhöz, azonban annak tartalma a legtöbb helyen szerintem nem jogos. Először is kiemelném, hogy nagyon jól éreztük magunkat, örök élmény marad számunkra a toszkánai út.  A hoteltől azt kaptuk, amit vártunk, nem számítottunk 5*-os szállásra. Az ellátás szerintünk tökéletes volt, bőséges is, mi gyakorlatilag folyton majd ki pukkadtunk minden reggeli és vacsora után. Azt, hogy Pitiglianoban milyen 10 eurós összeg befizetése történt, azt nem tudjuk, mert azon a fakultatív programon nem vettünk részt. Egy templomba nem sikerült bejutnunk, amit ugyan nem tudunk, hogy belépős volt-e, de még aznap helyi közlekedéssel, a menetidőt lecsökkentve jutottunk fel a hegyre, amiért azonban külön nem fizettünk, így számunkra ez így teljesen korrekt volt. Az audiogide hiánya minket nem zavart különösebben. Talán kényelmesebb lett volna, de semmi több. Szeretném kiemelni, hogy Edina számunkra a legmagasabb minőséget hozta, ami az idegenvezetői kvalitásait illeti. Tájékozott, intelligens és higgadt embernek éreztük, amilyennek lennie kell egy idegenvezetőnek. Kicsit sok volt számunkra a templom, picit többet „szippantottunk" volna az olasz életérzésből, de természetesen ez semmit nem vett el az élményből, a szabadidőnkben igyekeztünk ezt pótolni.

Köszönjük a kellemes utat, és az élményt! Jobbulást kívánok Önnek!

Edina

( Toszkána )
Kedves Zoltán

Valóban volt váltó hiba,de valjuk be ez egy 0kilóméteres busznál vagy személyautónál is előfordulhat és azon kívül,hogy egyszer-egyszer megtorpant a busz semmi gond nem volt. Aki megkérdezte a sofőröket azoknak elmondták a hiba okát és valóban meg is javították. A cd problémát nem vettem észre,de gondolom,ha működött volna akkor az lett volna a baj,hogy miért szól a zene. A mikrofon pedig csak az utazás elején volt probléma össze lett hangolva és működött.
A klíma kifogástalanul működött én gyakran el is zártam,mert kezdett deresedni a szemöldököm :-). Szóval tényleg jól müködött.
Az étkezés:
A helyi szokásoknak megfelelőnek mondanám és reggeli,ha jól tudom csak miattunk lett kiegészítve felvágottal és sajttal. Úgy gondolom,ha külföldre utazunk akkor el kell fogadni az ottani szokásokat. Amit viszont feltálaltak tökéletes volt és nagy választékban elérhető..
Mivel a panasszal élő  "úr" nem tudott pozitívumokat mondani ezért én szívesen megteszem.
Pl az idegen vezetőnk Edina egy hihetetlenül jól felkészült szakember volt. Amennyiben az elmondottak 20-30%a megmarad már gazdag ember vagyok uh számunkra egy felejthetetlen élmény volt emiatt és a látottak miatt. Amit hiányoltam: Mindenkitől azt hallottuk,h így a Zoli úgy a Zoli(pozitív értelemben) és mivel mi nem ismerjük egymást ezért számunkra olyan volt mint Columbo felesége ezért kénytelenek vagyunk részt venni a jövőben egy másik önök által szervezett utazáson.
 

Péter
( Toszkána )

 

Kedves Zoltán.
Az úr levele nyilván szubjektiv, ahogy a véleménye is. Ketten utaztunk a barátnőmmel, és nagyon jól éreztük magunkat.
A busz kényelmes volt, a klíma tökéletesen működött. Kezdetben valóban volt egy kis gond a mikrofonnal, de gyorsan megoldották, ahogy a műszaki hibát is. Varga Edina idegenvezető igazi profi. Lenyűgöző az a tudás, amit folyamatosan igyekezett átadni nekünk. Nem csak szakmailag voltunk vele maximálisan elégedettek, hanem emberileg is. Minden bonyodalmat megoldott, minden "problémás" utassal maximálisan kedves és figyelmes volt.
A szálloda kényelmes volt, a reggeli pazar, a vacsora is megfelelő és elégséges.
A recepciós ifjú hölgy kissé barátságtalan...nem lettünk barátok 😊 A személyzet többi tagja nagyon kedves volt.

Szép emlék lesz az utazás... mi egész biztosan fogunk még utazni önökkel a jövőben.

Köszönettel és üdvözlettel.
Márta


( Toszkána )
 

 

Kedves Zoltán!

Miután már több alkalommal vettünk részt társas útjaikon, megjegyezzük hogy ez a program sem volt semmilyen szempontból kifogásolható.
Tény, hogy egy apróbb műszaki hiba előfordult a busznál, de a sofőrök azt rövid idő alatt kijavították, tervezett program nem hiúsult meg.
A légkondicionálás véleményünk szerint megfelelően működött. Az út kezdetén a mikrofon beállítással gond volt, de azt végül megoldották.

Az étkezéssel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy a svédasztalos reggeli frissen készült, és a fogyasztástól függően pótolták a kifogyott ételeket. A vacsora
az olasz étkezési szokásoknak megfelelő volt, a paszta ízesítése naponta változó volt és a főétel is megfelelő mennyiségű volt.

A Pitiglianoi utazás előtt Edina megkérdezte az utasokat, hogy akiket érdekelné az Orsini palota, mivel az nincs a tervezett programban és ha
legalább min. 10 fő jelentkezik, akkor telefonon időpontot kér a látogatáshoz. Ez így meg is történt, és nem lehet kifogásolni.

Edina minden program indulása előtt tájékoztatást tartott és a találkozó helyét és idejét a csoportnak elmondta. A programok alatt is a látnivalókról
folyamatosan tájékoztatott bennünket. Aki lemaradt a csoporttól az nyílván bizonyos információkról lemaradt és ezért ne az idegenvezetőt hibáztassa.

Egyébként az kifogásoló Úr nem fog hiányozni a csoportnak a továbbiakban.

Üdvözlettel:

GY.D
( Toszkána )

 

Szia Zoli,
Remélem már jobb egészségben vagy!
A szálloda és az ellátás osztályon felüli volt, bőségről gondoskodtak,vacsorakor repetát adtak, a két felszolgáló lány,akik végig szolgálatban voltak, készséges és barátságos volt reggel/este,megköszöntem a szorgos igyekezetüket! A vacsorák nagyon finomak és bőségesek voltak,a reggeli pedig választékos!!! Judit megfelelően helyettesített,nem is részletezem....
A római útnál ugyanígy a Gábor kitűnő idegenvezető volt!
A sok buszozás sajnos a napi programok elérhetőségének  része volt, de ez az út így van meghirdetve a honlapotokon,ennek tudatában választottuk ki ezt az utat...
Örülök hogy elmentem, a társaság is jó volt,várom a következő utazást veletek😊👍
Jó egészséget Zoli,
Üdvözletem nektek
Nagyné
Magdi
( Olasz tavak )

 

Kedves Bodnár Zoltán!

Meglepett , hogy valamelyik utastársunk elégedetlen volt a programmal kapcsolatosan.Nem értek vele egyet. A reggeli bőséges volt, a vacsora friss, változatos, repeta lehetőséggel. (felszolgáló személyzet nagyon készséges, kedves)
-Az időpontot a hétvégét illetően ,tudhatta az utastársunk, ha személykocsival fáradt volna, akkor sem tudta volna kikerülni a Milánó környékén adódott sűrűséget. (üljön akkor repülőre)
-Az esőről talán az "Égieknél" kérhetett volna protekciót, ami az amerikai elnöknek sem "egyszerű" !😄
Ha már "tollat ragadtam" akkor egyúttal szeretném megköszöni az idegenvezető, Juditka kedvességét, türelmét, ahogy szólt  hozzánk! Én, akinek a szíve rakoncátlankodott, külön megköszönöm a segítőkészségét, lelkiismeretességét! Véleményem szerint mindig akad olyan utas, akinek az okoz örömet, ha elégedetlenkedik.  (maradjon az ilyen otthon!)
 
Szerintem az  út csodálatos látnivalókat nyújtott, a hétfői időjárást, meg tudni lehetett előre. Az időjárás ellenére  nagyon vidám hangulatban zártuk a napot, sokat nevettünk!
 
Köszönöm fáradozásukat! 
( Terézia Tatáról - olasz tavak )

 


 

Kedves Zoltán !
 
Napokban belenéztem megújult honlapjukba, olvasgatás közben szinte utazgattam, olyan szinesen van az egész összerakva, öszeállitva, még különlegesebb még egyedibb lett. Nem lehet nem kiválasztani egy kedvező  utat.Több útjukon már részt vettem, elképesztően jók, utolsó Róma volt. Ezt az utat több helyen keresgéltem, valami olyasmit szerettem volna, ahol Róma közismert csodálatos helyein kívűl más különlegesség is van. Zoltánéknál megtaláltam. Felejthetetlen volt
CastelGandolfo ahol pápák nyári nyaraikat töltötték, Fumone csodálatos helyen fekvő kis szellemváros, Coppede szecessziós aranyos kis mesevilága. Lassan ott tartok, hogy egy-egy útjukat ismételnem kellene.
Köszönöm Rómát.
Üdv.Krisztina

 

Kedves Zoli!

Ismét csak végtelen köszönettel tartozom a csodálatos római napokért. 
Aki először jár Rómában, szeretne minél átfogóbb, csodálatos képet kapni a városról, történelméről, helyeiről, szeretne minél többet látni. Én ezt megkaptam Öntől/Önöktől! Csodálatos volt a szervezés, vezetés (mint eddig minden Önökkel tett útnál) és legmélyebb, őszinte tiszteletem és csodálatom az Ön tudása, embersége előtt. Mindent köszönök - ősszel ismét Önökkel!Addig is sok jó csoportot, kellemes emberekkel való találkozásokat és ehhez minden - minden jót kívánok Önnek, üdvözlettel
Zsóka

 

Kedves Zoltán és Feri!

 A Gabi és Kriszta nevében is nagy tisztelettel köszönjük meg a csodálatos római utat.  Feledhetetlen élmény, hogy a nagy héten csodálhattuk a várost, a szebbnél szebb történelmi helyeket, épületeket.  Köszönjük, hogy ismételten elbűvölt Zoli az idegenvezetésével, gratulálunk felkészültségéhez, profizmusához!  Köszönjük Feri figyelmességét, mindkettőjük szervező, segítő munkáját.  Köszönjük, hogy Rómán kívül megmutatták a rómaiak ókori vívmányait a Ciszternát, nagyon érdekes volt, s felfoghatatlan, hogy még ma is működő, s a csodálatos   templomot.  A Pápai nyári rezidencia, a kis tér hangulata és a templomban történő éneklésünk - mi hárman énekeltünk - is örökké megmarad bennünk.  A Fumone-i szellem kastély is nagyon érdekes volt. Köszönjük ezt az élményt is, mert ide szerintem nem sok turista jut el más országokból az olaszokon kívül.    Valóban szellem kastély volt, s a sok borzalom kicsit nyomasztólag hatott ránk. A pápai viszályok, a kisgyermek megölése - borzalmas volt hallani. Ugyanakkor érdekes is volt, s elgondolkoztató.

Még egyszer köszönünk mindent a Balatonlellei csoport nevében, szívélyes üdvözlettel: Zsuzsa és Laci

 

Toszkán szilveszteri út, minden pillanata kellemes volt számomra, Önnek köszönhetően. Sokszor arra gondoltam, hogy is  lehet   ezzel a  nagy  tudással,  ,rengeteg információval,  óriási szókészlettel rendelkezni  ilyen fiatalon, mint Ön, papírok nélkül, és még nagyon sokoldalú is.Kevés idegenvezető csinálja ezt így. Azért irom ezeket le, egyrész igy gondolom, másrészt az emberek manapság  irigyek, és inkább kritizálni szeretnek.( sajnos ) Köszönöm a figyelmességet, gondolok a klassz szobára, éttermi  asztal elhelyezésre, és az egész útra.

Legyen mindig vidám, és jó kedvű.

Krisztina

 

Kedves Zoltán és Ferenc!

Még mindig elevenen él bennünk a toscanai út! Olyan csodálatos élményekben volt részünk, hogy feldolgozása még mindig tart.Köszönjük Önöknek a szervezést. Köszönjük a profi szintű idegenvezetést. Köszönjük ezt a programot mellyel részünk volt megismer Olaszországnak ezt a vidékét. Köszönjük a figyelmességüket, türelmüket, s emberszeretetüket. Köszönjük, hogy Olaszország iránti rajongásukat ennyire átadták nekünk.
Mindenkinek őszinte szívvel ajánljuk majd utazási irodájukat.

Koncz  Zsuzsanna / Balatonlelle
2015.október

 

Kedves Zoli és Feri!
Köszönjük ezt a kellemes hetet a Cinque Terrén. Kedveljük a napfényes Itáliát és valóban ez egy életérzés, több mint utazás. Sok éve kedvenc úticélunk Olaszország, és volt lehetőségünk több szép részére eljutni. Mind más és más látnivalóval varázsol el és minden területe egyéniség a maga módján.Először is szeretnénk megköszönni a mostani kellemes programot, gördülékeny szervezést, rugalmasságot és a szakszerűséget. Mondhatnánk, hogy a legszebb és legjobban megszervezett útunk volt a mostani. Miért is mondjuk ezt? A hely lényeges látnivalóit megismerhettük. Mindenki kedvére voltak programok, illetve más igény esetén javaslatok, lehetőségek. Nem hajlott egy irányba a program (csak templom, csak múzeum, csak fürdés, csak panoráma, …) mindenből lehetett az érdeklődési körnek megfelelően válogatni. Nem volt folyamatos gyaloglás, túrázás, tényleg lehetett élvezni a természet, a környezet szépségét és az olasz életérzést. Külön kiemelném, hogy a hely sajátosságainak alapos ismeretével mindig volt javaslat a helyi specialitások megkóstolására, ami valóban jó is volt. A közlekedés nem egyszerű Olaszországban a menetrend szerinti járatokkal. Mindemellett az időjárást is figyelembe véve valóban gördülékenyen ment minden nap az utazás lebonyolítása is. Mindezt hasznosan támogatta a technika minősége is. Más utazási irodák is alkalmazzák az audio guide - ot, de nem ilyen minőségűt (20 méterről már nem lehet hallani, …). Az Önök által használt készülék egész nap kifogástalanul működött és mind a városlátogatások, mind a hajós/vonatos utak nagyon hasznos partnere volt, hiszen a néha összejött tömegben sokan elbizonytalanodtak volna, hogy hol is kell le/felszállni és az is lényeges volt, hogy nem vesztettünk értékes időt az egyeztetésekre, ezek menet közben megtörténtek. A szálloda is dícséretet érdemel, hiszen ilyen gyors és jó reggeli/vacsora kiszolgálást még nem tapasztaltunk szervezett úton! És még sorolhatnánk a sok kellemes dolgot, amit megtapasztaltunk, de a teljesség igény most nem cél.

Üdvözlettel: Csuthy Ágota és Vida László,   Győr 
2015 szeptember

 

Kedves Zoli és Feri !
Nagyon köszönöm ezt a fantasztikus élményt. Lenyűgözött a varázslatos táj, és legalább annyira az Önök munkája. Értem ezalatt a szervezést, a nagyon alapos tájékoztatást, a városnézéseken hallott sok-sok információt és érdekességet, a hajózás miatt felmerült problémamegoldást . Valószínűleg sokat dolgoztak, de a csoport ezt csak sejtette, mert nyugodtságuk és kedvességük ezt leplezte. Jólesett a szemnek az Önök közötti összhang, az igényes külső megjelenés, a tiszta busz. Egyszóval: profizmus. Nagyon örülök, hogy megismertem az irodát, szívesen mennék máskor is, mindenkinek ajánlani fogom. Lelkesedésük és energiájuk sose kopjon meg!
További békés, fegyelmezett csoportokat és jó munkát kívánok!

Badár Ágnes / Budapest
2015 szeptember

 

Kedves Zoltán és Feri!

Cinque Terre-i utazásunk tervezése során találkoztunk először irodátok nevével. A szeptemberi út minden várakozásunkat felülmúlta.  Itt most nem a látott szépséges vidékről beszélek,  előzetes ismereteim alapján tudtam, hogy  csodálatos látványban és élményben lesz részünk. Nyugodtan elmondhatom, hogy a Fratelli Goldoni egy olyan utazási iroda, amelynek munkájáról csak a legnagyobb elismeréssel lehet szólni. Az egész utazás megszervezése, lebonyolítása, az időjárás szeszélyességéből fakadó váratlan helyzetek mesteri kezelése, a pontosság, a precízség, az utasokkal való udvarias, kedves viselkedés nagyfokú felkészültségről, elhivatottságról és korrektségről tanúskodik. Az idegenvezetések „szövege” nem sematikus, agyoncsépelt sablon volt, hanem felkészültségről, tájékozottságról  adott bizonyságot. Hazaérkezésünk óta családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek igyekszem felhívni a figyelmét rátok: ha Olaszország, akkor Fratelli Goldoni.
Még egyszer szeretnék köszönetet mondani a munkátokért. Szívből kívánom, hogy irodátok legyen sikeres és még sok-sok embernek nyújtsatok felejthetetlen élményt.

Budapest, 2015. október 4.
Üdvözlettel
Enese Laura
2015 szeptember

 

Kedves Zoltán!

Szeretném újra megköszönni azt a sok csodát amiben a Toszkán úton részesültünk. Megkérném ,hogy Nekem is küldjenek hírlevelet a tervezett utakról.
Előre is köszönöm!
További jó munkát!

Üdvözlettel:Csejtei Dorottya

 

Kedves Zoli és Feri!

Két héttel a Cinque terrén tett nyaralásunk után, az együtt átélt kalandokat és élményeket feldogozva szeretnék köszönetet mondani Nektek. Most értettem meg, miért csak nálatok van ez az út így meghirdetve. Egy olyan helyen járhattam, amit megismerni egy év is kevés lenne nem még egy hét. Sajátos szemszögből a Ti szemeteken keresztül ismerhettem meg Olaszország egy különleges kis ékszerdobozát, mely valóban varázslatos, rabul ejtő és vadregényes egyszerre. A szervezés, a bonyolítás, az egész komplett levezénylés, magas szintű ismeretekkel rendelkező, a helyszínekről pontos és naprakész ismeretekkel rendelkező, felkészült emberekről tanúskodik. Valóban, ahogy hirdetitek az utat – a többi általatok szervezett út is ilyen lehet -, nem utazást adtok, hanem életérzést. Ez így van, minden tiszteletem a Tiétek. Egy hétre én is újból átélhettem a talján életérzést, amibe bevallom nagyon könnyű beleszokni. A program összeállítása, a napról-napra újabb élmények biztosítása, a figyelem folyamatos fenntartása, egy újabb történelmi vagy természeti látványosság gondolom nemcsak bennem, hanem más útitársban is maradandó nyomokat hagyott. Köszönöm, hogy részese lehettem és most még korai lenne elhamarkodottan nyilatkozni, de bízom benne, hogy jövőre is találkozunk!


Üdvözlettel:

N. Krisztina Füzesabonyból

 

Kedves Zoltán és Ferenc !

Örültem, hogy részt vehettem az egyik Cinque Terre-i útjukon, így szerencsém volt megismerni Fratelli Goldoni utazási irodájukat.
Néhány alkalommal utaztam már Magyarország más - úgy mond - trendi utazási irodáival , de Önöknél néhány számomra kellemesen meglepő jó dolgokkal találkoztam.Fárasztó esti érkezést követően nem volt türelmetlen, ideges várakozás a szoba kulcsokra, nagyszerüen megoldották, miközben mi már fogyasztottuk finom vacsoránkat. Nem volt túl korai reggeli, indulás a programokra. Elegendő szabadidő volt. Haza útazásnál sem volt hajnali kelés, rohanás, mégis 18 h körül Budapesten voltunk. Zoltán Ön nagyon jól felkészült, irományok segítsége nélkül értelmesen, érthetően, érdekesen végre nem unalmasan, nem túl hossszasan tájékoztatott minket az adott terület különlegességeiről, plusz még jók voltak praktikus tanácsai.
Ferenc Ön  részéről jó volt tudni, hogy mindig segítő figyelemmel kísért minket végig az út során, kicsit sem kellett izgulni, hogy  bárhol eltévedünk, megnyugtató volt. 
Az út jól szervezett, jól összeállitott, jó programokkal teli, minden időben ,pontosan ahogy olvasható volt leirásaikban. Érezhető volt, hogy mindketten szeretettel csinálják  gyönyörű, izgalmas munkájukat, amihez jó szivvel kivánok minden jót

Krisztina

 

Tisztelt Bodnár Zoltán Úr!

Ezúton szeretném megköszönni azt a felejthetetlen élményt, amelyben az Önök által szervezett olaszországi úton volt részem. Bár az idő nagyon szűkös volt és jelentős részét az utazás tette ki, ennek ellenére nagyon jól éreztem magamat, illetve kollégáim nevében is beszélhetek, hogy mindannyian jól éreztük magunkat. Az utazás csodálatos vidékeken keresztül történt, Velence és Róma legszebb részeit láthattuk. A busz kényelmes volt, a sofőrök nagyon szolgálatkészek. A szállás és az étkezés is teljesen megfelelt az elvárásoknak. Még egyszer köszönöm a lehetőséget és bízom abban, hogy a jövőben lesz még részünk hasonló utazásokban - akár az Önök szervezésében is.

Üdvözlettel:

Solymosi Györgyi
igazgatóhelyettes
Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola
3780 Edelény, Borsodi u. 34
.

 

Kedves Zoli!
Szeretnénk megköszönni azt a csodálatos négy napot, amit Velencében, Rómában és Triesztben töltöttünk! Nagyon jól éreztük magunkat, minden remek volt, a szállás, a kaja, a busz, a sofőrök. Olaszország csodálatos! Köszönjük szépen neked az utat, nagyon jól éreztük magunkat!  Csak egy volt a gond: haza kellett jönni!  Magam és barátaim nevében mondom, hogy régen töltöttünk együtt ilyen szuper hétvégét!
Üdvözöllek: Smigura (Dudás) Éva

 

Szia Zoli!
Szeretném megköszönni az Olaszországi utazást!Nagyon jól éreztük magunkat!Sokat nevettünk és gyönyörű tájakon járhattunk sok szép nevezetességet láthattunk!Nekem személyesen a legjobban a Miramare kastély tetszett a legjobban ,de lehet ,hogy csak azért mert én most láttam először!A szállások és a kajcsi tökéletes volt a sofőrök pedig segítőkészek és kedvesek!Köszönöm,hogy veletek utazhattam !Üdvözlettel:Gabi

 

Szia Zoli!!! Azért írok, h köszönetet mondjak, mivel csodálatosan éreztük magunkat a párommal olasz honban. Még soha nem voltunk, úgy gondolom felejthetetlen élmény marad számunkra!!! Remélem még egyszer legalább eljutunk, különösen Triesztbe, bár te tudod igazán mennyi szép hely vár még felfedezésre  egy külföldi számára!

 

Szeretném megköszönni,hogy lehetővé tették nekem,s több kollégámnak is Róma szépségének megtapasztalását! Nagyon jól éreztem magam,s el is határoztam: mindenképpen visszamegyek még ebbe a gyönyörű városba!:) Mivel a Trevi kútba nem dobtam pénzt,így csak abban bízhatok,hogy Önök ismét szerveznek ide utat,s csatlakozhatok.:)

Szeretettel:
Németh Mónika, a Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola tanára

 

Tisztelt Bodnár Zoltán!

Feleségem és magam nevében köszönöm a munkáját, mellyel hozzájárult egy nagyon kellemes és élményekben gazdag Olaszországi kiránduláshoz. Régóta vágyam, hogy eljussak Rómába és Velencébe, ha több időnk lett volna akár egész Olaszországot bejártam volna. Persze ilyen sűrű programmal együtt járnak a több órás utazások, de ezzel már az elején tisztában voltunk és a társaság, valamint a tájkép elfeledtette velünk az esetleges "kényelmetlenséget" is.A szállásokon jól bántak velünk, számomra meglepő volt az olaszok kedvessége és vendégszerető stílusa. Minden kívánságom így teljesüljön. A szobák szépek voltak, a Gabbione Hotelban még kádunk is volt és lakosztályban éreztük magunkat. Reggel a bácsitól elnézést kértem, hogy páran közülünk rossz helyre ültek. A mosoly és a kedvesség azonnal kiült az arcára és bizonygatta, hogy semmi probléma. Az idegenvezetőnktől olasz szavakat tanultam, ami nagyon tetszett. Ma már csak Marchello vagyok a csoport körében. Az árakat Olaszországban nem feltétlenül nekem találták ki, még is tudtam venni olcsón finom bort a vacsorához, repetával kínáltak tésztából, ami nagyon ízlett, és a legtöbb része a programoknak olajozottan lezajlott. Kis kellemetlenségek persze adódtak olykor, de aki jól akarja érezni magát, mert ugye ezért indultunk el, septiben túljut rajtuk és mindenben meglátja a pozitívumot.  Szóval igazán jól éreztük magunkat a feleségemmel és nagyon jó volt a program, a szállás és a kiszolgálás is. Köszönjük az élményt Önnek is!
További eredményes munkát és jó egészséget hozzá!

Üdvözlettel,
Mészáros Márton

 

Első nagy találkozásom volt nekem ez az út Olaszországgal, és minden tekintetben szerelem lett első látásra. Mindenkinek azt mondtam, hogy Toszkána tényleg olyan, mint a Google által felfedezhető képeken. Egyszerűen csodálatos! Az ott élő emberek kedvessége, mentalitása, hangulata, nyugodtsága pedig olyannyira szimpatikus számomra, hogy azóta sem tudtam igazán visszarázódni a nagy magyar valóságba… Egy könyvben találtam néhány gondolatot, ami tükrözi mindazt a sok-sok élményt, amit a napsütötte Toszkána adott abban a néhány napban:

„Toszkána bár könnyed eledelekkel kínál, nehezen emészthető élményekkel ruház. Nincs szüksége dicsérő szavakra, méltatásra, himnuszokra, megmérettetésre. Tolakodó, sodró világunkban maga Toszkána a dicsérő szó. Tájakat, városokat látni mentünk. Mi balgák, azt hittük, Toszkána földrajzi fogalom. Most már inkább látom filozófiának, világszemléletnek, életmódnak, másképp fogalmazva: lelki és szellemi üzemmódnak.”

Két dolgot szövögetek most a fejemben, az egyik, hogy olaszul kellene tanulni, a másik, hogy mikor tudnék újra Olaszországba utazni, természetesen csak Veletek!!

Üdv.
Szilvi

Kedves Zoltán és Ferenc!

Ezúton szeretném megköszönni az élményt, amit a Toscana (05.01.-05.06.) út során nyújtottatok részünkre. Hálásan köszönöm fáradhatatlan és kitartó figyelmeteket, amivel a csoportot illettétek. Maximálisan elégedett voltam az utazási irodátok által szervezett programokkal, szolgáltatásokkal.
Egy vagyok azon emberek közül, akinek még számít a könyvek lapjainak sercegése, a lapok illata ami a régmúlt idők káprázatos varázslatos hangulatát  idézi elő,aki kiszűri a város zaját és meghallja az igazi élet hangját,aki még felismeri az emberi értékeket és ennek szeret is hangot adni!

Munkátokhoz további sok sikert, kitartást és még több szeretetteli kedves visszajelzést kívánok!

Baráti üdvözlettel,
Hajni
egy elégedett utas
 

Sziasztok!
Pár nap elteltével is, a kirándulás hatása alatt vagyokJ igaz egy kicsit már probálok visszatérni a mindennapokban… szeretném ezúton is megköszöni neketek a sok élményt és odafigyelést. Nagyon jól éreztem magam és szívesen utaznék Veletek újra.

Szép napot
Üdv
Simona

Kedves Bodnár Úr!
Köszönetemet szeretném kifejezni a sok segítségért, amivel Ön és kollégája járult hozzá az Olimpián való részvételünkhöz. Ha Pesten járok betérek Önökhöz, ezt személyesen is kifejezni. A szállásunk minden igényt kielégítő volt, a vendéglátóink segítőkészek, rugalmasak, és főleg nagyon kedvesek voltak. A házigazdánk is aktívan részt vett az olimpia szervezésében, a záró ünnepélyen meglepődve láttuk, hogy Ő és családja vonul elsőnek a színpadra helyi viseletben! Itthon ismét sűrűsödtek a dolgaim, de ígérem majd küldök még képeket, és egyéb reagálásokat, vagy beszámolót is. Mindent nagyon köszönök.
üdvözlettel Horváth Zoltánné

IVV Olimpia Val Gardena
2013.06.24-06.30.
  

 

Olaszország, közelebbről Dél Tirol adott otthont a XIII. IVV Olimpiának. Izgalommal és teli várakozással készültünk, hiszen a korábbi olimpiák is meghatározó élményt nyújtottak, leírhatatlan az a hangulat, a túrákon való részvétel, a sok nemzet túrázóinak a találkozása ami jellemzi ezeket a találkozókat. A Tatabányai Volán SE szállást keresve Fratelli Goldoni Utazási Iroda ajánlatát elfogadva gyönyörű helyen, mindenki megelégedésére kapott helyet St, Christinában lévő Gardena Hotelben. Az izgalom nem csak a rendezvény, a szállás, az utazás miatt volt indokolt, hanem az időjárás miatt is. Nem ok nélkül, hiszen egy egyhetes kirándulás túráit , látnivalóit bizony nagyon befolyásolhatja a rossz idő mindenhol, nemcsak az Alpokban. Nekünk volt részünk napozástól kezdve a hóesésig mindenben, és kuriózumként fogadtuk el. Még a megnyitó előtt mentünk fel a Secedára felvonóval, átgyalogoltunk  a Col Raiserig , és ismét felvonóval   mentünk le St Christinába. A házigazda aggódott azokért akik nem igazi bakancsot húztak, mondván nagy a hó odafenn. Igaza volt, a nagy hóban csúszkoráltunk, hógolyóztunk és mindenkinek leégett az orra. Jó kezdés volt! Délután büszkén vonultunk a magyar zászló alatt, hiszen a bonyhádiakkal együtt majdnem 100 –an voltunk! Na és micsoda csapat!  Norvégok , németek , + stb….örömmel dicsértek meg bennünket , hogy gondoskodtunk utánpótlásról!  Nem titok, hogy a természetjárás nem igazán a fiatalok sportja, kivéve a teljesítménytúrázást. Csapatunkban az óvodástól a nyolcvanévesig, a családoktól kezdve az egyedül állókig mindenki képviselve volt, mindenki megtalálta az adottságainak megfelelő túrát. Gyerekek , felnőttek egyaránt barátkoztak, jelvényt és zászlót cseréltek, pedig csak egyetlen közös nyelv volt a „túrázás”! Kihasználtuk a Val Gardena kártyát, minden nap rész vettünk először valamelyik túrán, utána irány az egyik csúcs, hogy ott is „ mehessünk” még egyet. A csapatból többen megcsinálták a marathon 42 km-es túráját, úsztak és bicikliztek, és gyűjtötték a bélyegzőket az IVV füzetükbe. A végén kaptunk egy névre szóló diplomát a teljesítményünkért. Induláskor, ellenőrző pontokon, beérkezéskor, - gyümölcs, keksz és frissítő ital mindig volt. Amikor hideg volt forró teával vártak. Élmény volt csak nézni is azt a sok hátizsákos, nordic walkingos vonuló tömeget. Természetesen amikor  jutott rá egy kis időnk , betértünk a hüttékbe, hol egy italra, hol egy helyi speciális levesre, vagy éppen császármorzsára. Nagyon örülnénk ha itt a mi turista útjaink mellett is ilyen turistaházak, ilyen tisztaság, és ilyen kedves fogadtatás lenne. Talán már nem vagyunk nagyon messze ettől. Seiser Alm, a legmagasabban fekvő alpesi legelő, élvezve a fennsíkon lévő fű selymességét , a tiszta levegőt és kellemes időt, megpihenve az egyik hüttében , csodálkozva tapasztaltuk hogy kezdik bepakolni a napozóágyakat. Megkérdeztük ugyan mire ez a nagy sietség? Jön a havazás, volt a válasz. És tényleg így lett, reggelre hófehérbe borult minden, és fenn a hegyen (mindegyik hegyen) 10-15 cm-es friss hó esett. A fenyőkön , az úton , és mindenhol csodálatos friss hó – mintha csak téli túrára jöttünk volna,de azért így visszagondolva a téli idillt megzavarta a tehenek kolompolása, őket csak nyáron hajtják ki! Tehát nyár volt és hóesés! A szálláson a szabadtéri jakuzziban fürödtünk, de aki nem fürdött mellette hógolyózott. A rendezők gondoskodtak a szabadidő, vagyis túra utáni időtöltésről is. St Christinában kézműves kirakodóvásárt rendeztek.  Volt ott helyi sonka, sajt, bor, gyümölcs, kézimunka, tiroli kalap, tiroli zene, tiroli rétes és megannyi finomság! Meg is kóstoltuk a straubent, vagy inkább tiroli fánkot gyümölcs mártással. Mindenkinek nagyon ízlett, kellemes környezetben, hiszen népviseletben sütötték ott az utcán. Kosztümös felvonuláson vehettünk részt St. Ulrichban. Látványos ruhákban nem volt hiány. Hagyományaikat gondosan ápolják, és bizony ünnepeken felveszik a népviseletet, sőt a házigazda és felesége vasárnap ünneplőbe öltözve végezték teendőiket.Szombaton még a záróünnepély előtt a marathon egy részén csináltunk  völgytúrát. Csodálatos útvonal az óriási hegyek között, és bizony magunknak okoztunk dilemmát, hogy fel menjünk a hegyre ismét, vagy igyekezzünk vissza a záróünnepélyre. Jól döntöttünk, mert házigazdánk és családja kíséretében adták át az IVV zászlaját a  következő XIV. IVV Olimpia rendezőjének Kínának „Wilkommen Sie in Chengdu in 2015” .Kabalafigurájukkal egy kedves kis gyalogló pandamacival várnak bennünket. Az élményeket nem igazán lehet mind elmondani és leírni, de akinek lehetősége volt, és részt vett, azoknak mindig nagy nagy öröm lesz visszatekinteni ezekre a napokra. Mellékelek néhány képet, hogy megmutassam  hol jártunk
2013. július 29.
                                                                                         Horváth Zoltánné
                                                                                       Tatabányai Volán SE

 

Kedves Zoltán, Ferenc!

Hazaértünk szerencsésen és délután első dolgom a fotók letöltése volt. Nagyon jó volt visszanézni, hol jártunk. Nagyon köszönünk mindent, nagyon kellemes utazásunk volt, tartalmas, élvezetes programokkal. Küldök pár fotót, ahogy megbeszéltük. Bízom benne, hogy lesz még közös élményünk, szeretnék még az Önök irodájával utazni!
Üdvözlettel: Ladányiné Morvai Gabriella
...velencei karnevál 2013.02.08 - 02.10

 

Kedves  Zoltán és Feri!

Több szempontból is hálás vagyok a sorsnak. Először is azért, mert egy végtelenül kedves és barátságos embereket ismerhettünk meg, a személyetekben. Azt gondolom ez érték a mai világban, és ezt meg kell becsülnünk. Zoltán! nagyra értékelem a profizmusodat, és a  tapasztalatodat.  A szervezettség és az ellátás kifogástalan volt. Egy nagyszerű velencei   utazásról térhettünk haza.
Ha Olaszország akkor Fratteli Goldoni Travel!

Üdvözlettel:Horváthné Zsuzsa/2013.február/

 

"...Kedves Zoli!
Sajnos úgy alakult, hogy nem tudtam elbúcsúzni, de most szeretném megköszönni a nagyon színvonalas programot, csoportvezetést, figyelmességet, kedvességet, amit az 5 nap alatt nyújtott nekünk. Várakozáson felüli volt! Nagyon köszönöm még egyszer és nagyon boldog új évet, jó egészséget kívánok, hogy még sok csoportnak tudjon ilyen maradandó élményt nyújtani és a sok-sok információval tudásukat gazdagítani..."
Üdvözlettel: Hajik Zsuzsa

 

"...Szia!
Köszönjük szépen a velencei idegenvezetést, nagyon jól éreztük magunkat!
Remélem még találkozunk!..."
Üdv, Anita

 

"...csak úgy...
Kedves Zoltán!
Élve a modern kor vívmányával - jelen esetben az internettel  - felhasználom a lehetőséget és megköszönöm munkáját. Nagyon élveztük a toszkánai utat. Köszönjük a rengeteg ismeretet, amit megosztott velünk.  Most következik az élmények feldolgozása, "agybani-nagybani" rendszerezése, hiszen annyi mindent láttunk, hallottunk, hogy erre még kis idő kell  ..."
Üdvözlöm: Rózsa Katalin

 

"...Kedves Mindenki! Ezúton szeretném megköszönni Zolinak a kedvességét és kitartását, hogy megoldotta számomra a kért könyvek átvehetőségét. Gondolom nem csak nekem van pozitív tapasztalatom ezekkel kapcsolatban... ;) Köszi még 1x!..."
Tóth Tamás

 

..."Nagyon megörültem ennek a San Gimignano-i történetnek. Tavaly előtt láttam a freskót. 1000 km-t is érdemes volt autózni érte. Mindenkinek ajánlom, aki most megteheti. Menjen Toszkanába. Gyönyörű!!!! Zoli, megyek hozzád máskor is. Szép a bolt. És menjen mindenki más is!..."
Kovács Judit

 

Kedves Zoli!
Nagyon köszönjük a segítségedet, igazán remek szállásokat találtál nekünk, és ezáltal nagyon széppé tetted az utazásunkat! Mindenhol nagyon kedvesek voltak és minden gördülékenyen és gond nélkül zajlott le. Gratulálok az utazási irodához, a weboldalhoz, és a könyvesbolthoz is!

Üdvözlettel,
Pálóczy Györgyi

 

Szia Zoli!
Szombat éjjel megjöttünk Lignano-ból. Csak meg szeretném köszönni, minden szuper volt, nagyon jól éreztük magunkat!:) Ja, és az ajánlott étteremnél én mindenképp megemlíteném, mekkora gyerekjátszótér van! A szülők végre szusszanhatnak!:) További jó munkát nyárra! Puszi!
Tóth Boglárka

 

Szeretnénk megköszönni a segítséged a szuper nyaralásunkhoz. Szép helyeken jártunk (Pisa, Luca, Torre del Lago, Carrara, Cinqueterre, Párma)ismét. Reméljük, hogy még megyünk az olasz tengerhez és olyan csodás helyekre, amelyeknél még nem jártunk.
Minden jót Neked:-)
Köszönettel: Andi és Évi

 

Zoli
Igazán köszönöm a csodálatos napokat, még mindig csak erről beszélek mindenkivel.
Vali / Toszkána 2012 /

 

Kedves Zoltán!

Szeretnénk megköszönni az elmúlt hetet, amit az Önök jóvoltából Toszkánában tölthettünk. A 6 napos program profi módon volt megkomponálva és maradéktalanul végrehajtva. Köszönjük azt a sok kiegészítő információt, amit az út során átadott nekünk. Fárasztó volt ilyen rövid idő alatt ennyi gyönyörű helyet megismerni, de megérte és élveztük. Nem volt üresjárat. Kedves volt, ahogy kitöltötték az hosszú utazás unalmas perceit (az olasz dalokkal, Bocellivel, a helyszínen játszódó filmekkel) Az autóbusz vezetők észrevétlenül, óramű pontossággal és biztonsággal végezték a feladatukat.
Köszönjük!

/ Toszkána 2013 április 08 /

 

Kedves Zoltán és Feri!

Feltöltődve, rengeteg élménnyel és több száz fotóval gazdagodva tértem haza a tavaszi Toscanaból, amit köszönök Nektek! Szívből ajánlom az utazást mindenkinek, mivel a gondosan megkomponált 6 napos program alatt meglátogatott tíz város, egészen biztos örök élmény marad! Zoli felkészültsége és szakmai tudása, a pontos szervezés, a kiváló szállások, a sofőrök, mind - mind   kerek egésszé tették az utazást! Nekem ez a 6 nap egy igazi Dolce Vita volt….

Fest Kriszta

 

Kedves Bodnár Úr!  

Engedje meg, hogy köszönetemet fejezzem ki azért, hogy Önök is hozzájárultak a 3. Europiadén való sikeres részvételünkhöz, Kitzbühelben. A  18 ország részvételével lezajlott eseményen Németország, Luxemburg után az egyik legnagyobb szervezett csoport voltunk. A rendezvény méretéről csak annyit, hogy a rendező országnak igencsak sikerült elméreteznie a megnyitó helyszínét, mert a városközpont centrumában kb 30-40% -a fért el tömegnek, a többiek, köztük mi is a környező utcácskákig jutottunk. Sebaj, a zárásra korrigáltak és a start cél helyre rakták át. Kitzbühel, az Alpok ezen része is lenyűgözött bennünket, és mindehhez hozzájárult a szállás kifogástalansága, valamint a szállásadók kedvessége, figyelmessége Hopfgartenben.
Azért volt hiányérzetünk, mert a sok program miatt nagyon hamar elrepült ez a pár nap, és bizony még egyszer ennyi időt is megérdemelt volna ez a kis település és környéke. 
Nagyon köszönjük !

 

Kedves Zoli és Feri!
Pontosan két hete, hogy a busz haza hozott minket a Paradicsomból. Odafelé sok jelzővel illetted a cinque terrei utat. Ég és föld között, öt föld hat éjszaka és ezer élmény. Nos, talán még annál is több. Talán ki sem fejezhető számokban. Két hét telt el, de még most is kavarognak a fejünkben a gondolatok, az élmények. Még a fényképek átválogatásával sem végeztünk. Talán a szívünk egy darabja ott is maradt. Mert Tőletek nem csupán egy nyaralást, kaptunk. Nem. Annál sokkal többet. Egy életre szóló élményt. Sajnálom, hogy azt a szervezést, logisztikát, háttérmunkát, amit nyújtottatok papíron nem lehet visszaadni. Egy olyan gondtalan hetet töltöttünk Veletek, ami keveseknek adatik meg. A csodálatos természeti látnivalók mellé, az a rengeteg információ és tudás, amit kaptunk Tőletek legalább olyan élményt nyújtottak mint maga a táj. Bárhol, bármelyik városban. Ahogy Reni mondta, amikor meséltél egy városról, templomról, bármiről, azt érezhettük, hogy a szíved egy darabját adod nekünk. A csoportodnak, az utasaidnak. Felejthetetlen élmény volt az egész hét, messze túlszárnyalva bármilyen eddigi utazási irodás tapasztalatot. Ez a színvonal, és minőség az, amire vágyunk mi utasok. Beleértve természetesen mellettetek a sofőröket, a szállodai személyzetet, mindenkit. Sok családtagunk már most Veletek utazna. Nem is csoda, hisz csillogó szemmel vegyes lelkesedés útján érkezik hozzájuk az élménybeszámoló.
Életünk egyik legfontosabb eseménye is ehhez a héthez köthető, sose feledjük majd, hogy itt, ezen a helyen döntöttünk úgy, hogy összekötjük az életünk. Ezt megkoronázva, a nászutat is Veletek képzeljük.
Nem szaporítanám tovább a szót, köszönjük nektek, hogy megmutatjátok Olaszország eme mesébe illő szegletét, mégpedig ilyen színvonalon!
Eme kis levél megírása közben is sikerült kicsit visszarepülni, ha úgy tetszik hajókázni egyet az emlékek hullámain!
Hálásak vagyunk Nektek!

 

Várjuk leveleiket, észrevételeiket!Fratelli Goldoni Kft.   |   1076 Budapest, Garay tér 16. (bejárat a Cserhát utcából)   |   Tel.: 06 1 400 7337   |   E-mail: info@fratelligoldoni.hu